Kvízy z Dlouhé 1

xxxxxooooo hodnoceno 1x (Seznam vlastníků)

Kvízy z Dlouhé 1 - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 99
Doporučený věk: od 12 let
Herní doba: 60 min
Herní svět: neuvedeno
Herní kategorie: karetní hra, vzdělávací, párty hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: neuvedeno
Autoři: Tomáš Šapovalov
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Kvízy z Dlouhé 1 jsou vědomostní párty hrou, která umožňuje hráčům v domácím prostředím odehrát tzv. hospodský kvíz, který je jinak vysílán pravidelně na příslušném youtubovém kanále. Obsahuje karty se zadáním pro deset kvízů, přičemž každý sestává z osmi témat po pěti otázkách. K dispozici je tak celkem 400 otázek.

Příprava hry:

Hráči se rozdělí do týmů podle vlastního uvážení, dohodnou se, kdo z nich bude dělat moderátora (ten se ovšem může zároveň zúčastnit hry i jako soutěžící) a který z deseti nabízených kvízů budou hrát, a připraví si osm příslušných karet — pro každé téma existuje jedna karta. Pro absolvování kvízu bude každý tým potřebovat pouze tužku a papír a moderátor případně ještě časomíru, pokud se hráči dohodnou na časovém limitu pro odpovědi.

Průběh hry:

Moderátor vezme kartičku s otázkami prvního tématu zvoleného kvízu a přečte první otázku. Týmy nyní mají dohodnutý čas na to, aby na své papíry napsaly odpověď. Poté moderátor přečte další otázku a vše se opakuje, dokud se nepřečte všech pět otázek tématu. Při hře nejsou povoleny žádné pomůcky — knihy, mobily, internet apod., nicméně hráči jednoho týmu se mohou radit. Do okamžiku, než se začne téma vyhodnocovat, mohou týmy své odpovědi libovolně měnit.

Otázky jsou trojího typu:

  • Otevřené — je nutné napsat požadovanou odpověď: slovo či sousloví, název, jméno, číslo, letopočet apod. U některých otázek je povolena tolerance.
  • Uzavřené se čtyřmi možnostmi — u těchto otázek jsou uvedeny čtyři varianty odpovědi a, b, c, d, přičemž právě jedna z nich je správná.
  • Zjišťovací — u těchto otázek stačí odpovědět buď ano, nebo ne.

Po přečtení všech otázek jednoho tématu moderátor ponechá týmům ještě krátký čas na případné opravy nebo doplnění a pak otočí kartičku na druhou stranu, kde jsou správné odpovědi. Za každou takovou si tým připíše jeden bod. Pokud máte pocit, že oficiální odpověď na některou otázku není správná, pravidla stanovují, že platí to, co je uvedeno na kartě.

Pak se stejným způsobem pokračuje dalšími tématy v pořadí.

Konec hry:

Hra končí po posledním, osmém tématu kvízu. Tým s největším počtem bodů je vítězem.

Autor: mh

Vybíráme z Bazaru

Na prodej -původní vydání od Albi, pouze rozbaleno
Na prodej -původní vydání od Albi, pouze rozbaleno
Akt. cena: 270 Kč
Končí za: 8 hodin

Offcanvas