Kvantum - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 6
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 30 min
Herní svět: Sci-fi
Herní kategorie: karetní hra, dětská hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: Dino Toys
Autoři: Honza Mašek
Štěpán Peterka
Rok vydání: 2022
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Byl jednou jeden vesmír plný tajemství a zázraků. V tomto vesmíru byly planetky, které tančily kolem slunce jako malé hvězdičky. Každá planeta měla na sobě něco úžasného.

První planeta se jmenovala Zelená planeta. Byla pokrytá hustou zelenou trávou a lesy plnými barevných květin. Na Zelené planetě žili malí zeleně tvorečkové, kteří se starali o všechny rostlinky a zvířátka. Když se tam děti podívají, budou mít pocit, že se ocitly v pohádce.

Druhá planeta se jmenovala Modrá planeta. Na Modré planetě byla obrovská oceánská voda a plavaly v ní pestrobarevné rybky. Byly tam také skvělé korálové útesy, které vypadaly jako malé podmořské paláce. V Modrém oceánu žili veselý ploutváčci, kteří uměli udělat salto i piruety. Když se děti podívají na Modrou planetu, budou cítit jako mořští dobrodruzi.

Třetí planeta se jmenovala Červená planeta. Byla plná rozpálených pouští a ohromných písečných dun. Na Červené planetě byli malí červení tvorečkové, kteří žili v podzemních domečcích. Znali tajemství přežití v suchém prostředí a vytvořili zvláštní pískové sochy ve tvaru zvířátek. Když se děti podívají na Červenou planetu, budou mít pocit, že se ocitly ve velké pískové písni.

Čtvrtá planeta byla nazývána Hvězdná planeta. Na Hvězdné planetě bylo neskutečně tmavé a obloha byla poseta tisíci třpytivými hvězdami. Tam žili malí letouníčci, kteří měli křídla jako motýli. Ti se naučili létat a tančit mezi hvězdami. Když se děti podívají na Hvězdnou planetu, budou se cítit jako astronauti, kteří prozkoumávají nekonečný vesmír.

Vesmír je plný neuvěřitelných planet a každá z nich má své zvláštní kouzlo. Možná  se jednou i vy stanete cestovateli vesmírem.

O co ve hře jde:

Ve hře Kvantum se stanete kosmickými kapitány, kteří se svými raketami prozkoumají vesmír a společně s roztomilými mimozemšťany navigují vesmírné lodě při průletu neobjevenými planetárními systémy. Vaším cílem je dostat se na planetu Kvantum jako první. Abyste toho dosáhli, budete muset správně skládat navigační karty s čísly a překonávat různé výzvy vesmíru.

Příprava hry:

Na střed stolu položte herní plán. Můžete si vybrat mezi dvěma délkami tratí: fialovou stranou s méně políčky a kratší dobou hry, nebo modrou stranou s delší tratí. Zamíchejte karty s mimozemšťany a položte je obráceně poblíž jejího plánu jako dobírací balíček. Každý hráč si vybere figurku své barvy, položí ji na start a vezme si do ruky pět karet s mimozemšťany. Vedle herního plánu umístěte obrácené (lícem dolů) navigační karty s planetami.

Průběh hry:

Hru začíná hráč s největším počtem tykadel, nebo nejmladší hráč. Tento hráč se stává kapitánem. Hra se po hraje po kolech, přičemž každé kolo se skládá ze čtyř fází.

1. Nastavení kurzu: Hráči postupně přesouvají své rakety na herní plán a volí směr svého pohybu. Musí si dobře vybrat, aby se vyhnuli překážkám a přibližovali se k planetě Kvantum.

2. Let: Hráči postupují s raketami podle požadovaného kurzu na herním plánu. Cestou mohou narazit na různé výzvy, se kterými si musíporadit s pomocí karet mimozemšťanů.

3. Mimozemské technologie: Hráči mohou využívat různé schopnosti.

4. Doplnění baterie

Konec hry:

Hra končí ve chvíli, kdy první hráč dosáhne na planetu Kvantum. Tento hráč musí být schopen urazit stejnou nebo větší vzdálenost, která ho odděluje od cíle. Ostatní hráči dohrají své kolo. Pokud se během posledního kola dostane do cíle více hráčů, vyhrávají všichni, kteří doletěli na planetu Kvantum.

Autor: Zanty

Vybíráme z Bazaru

Euphoria
Euphoria
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 9 dnů

Offcanvas