Dračí doupě - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 8
Doporučený věk: neuvedeno
Herní doba: 480 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: Vyprávěcí RPG
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: ALTAR
Autoři: Martin Klíma
Rok vydání: 1990
Sdílej: Facebook

Popis hry

Upravit

Dračí doupě je česká hra na hrdiny inspirovaná originálním titulem Dungeons & Dragons. Hráči si vytvářejí postavy různých ras a povolání prozkoumávající fantasy svět. Hru řídí Pán Jeskyně, který vede příběh a výzvy. Cílem je splnit úkoly, bojovat s nestvůrami a objevovat tajemství. Hra zdůrazňuje týmovou spolupráci, strategii a představivost. Specifická je tím, že se odehrává na základě představivosti jednotlivých hráčů - vyžaduje tak pouze pravidla, kostky, papír a tužku.

Příprava hry:

Na začátku hry jeden hráč přijme roli Pána Jeskyně (PJ), který vede příběh a svět, zatímco ostatní hráči si vytvoří své postavy, volí jejich rasy a povolání. PJ připraví scénář dobrodružství, mapy, nestvůry a další prvky hry, které hráči budou během své cesty potkávat. Každá postava má unikátní schopnosti a charakteristické rysy, které ovlivňují jejich interakce ve hře.

Průběh hry:

Hra probíhá vyprávením příběhu v sérii kol, kde hráči a PJ střídavě provádějí akce. Hráči používají kostky pro určení výsledků svých pokusů o akce, jako jsou boj, magie, nebo překonávání překážek. Dobrodružství může zahrnovat průzkum, boj, řešení hádanek, a interakci s postavami ve světě. PJ reaguje na akce hráčů a vede příběh dále, čímž udržuje hru dynamickou a zajímavou.

Konec hry:

Konec hry je definován dosažením cílů scénáře, který PJ pro hráče připravil. Může to být například porážka hlavního záporáka, získání mocného artefaktu, nebo úspěšné vyřešení záhady. Vítězství není v Dračím Doupěti vždy jasně definováno, jelikož úspěch může znamenat různé věci pro různé postavy a příběhy. Hra končí, když hráči dosáhnou uspokojivého zakončení pro své postavy a společně utkají konec příběhu.

Autor: Auguron

Rozšíření hry (1)

Asterion (1999)

Popis ještě nebyl vložen.

rozšíření 2 - 8 hráčů

Celkové hodnocení: oooooooooo (hodnoceno 0x)

Vybíráme z Bazaru

1754 french and indian war
1754 french and indian war
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 5 dnů

Offcanvas