Divukraj - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 4
Doporučený věk: od 13 let
Herní doba: 80 min
Herní svět: Fantasy, Zvířátka
Herní kategorie: desková hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Gém Klub Kft.
Hobby World
Maldito Games
REBEL.pl
Starling Games
YOKA Games
Autoři: James A. Wilson
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

Lesní desetiboj + šašek


Dobrý den všem,
dostali jsme se během hraní hry do zajímavé situace. Mezi kartami významných událostí byla tehdy na výběr karta s názvem "Lesní desetiboj", pro jejíž splnění bylo potřeba mít ve městě/vyloženo 2 karty od každého typu. Zajímalo by mě, jaké je správné vyhodnocení situace, když je poslední vyloženou kartou ve městě "Šašek", jehož karta ale fyzicky ve městě chybí, jelikož bodově škodí v jiném městě. Dá se považovat podmínku významné události za splněnou nebo je potřeba do města vyložit ještě jedna karta poutě?
Předem děkuji za odpověď.
5.1.2021 14:51:46

Za mě ne
Šaška umisťuješ do cizího města, kdežto tento úkol hodnotíš - jak to chápu já - podle karet a jejich symbolů ve svém městě, tam ho však mít nebudeš. (Ve FAQ jsem to nenašel: https://tesera.ru/images/items/1388870/Everdell_FAQ_1.6.pdf)
- - -
Deskové, počítačové i mobilní hry, baví mě všechny.

5.1.2021 15:12:28 | Upraveno autorem (porovnej)

Podmínka není splněna
Když chceš vzhodnotit událost, musíš použít figurku a v té době už karta leží v soupeřově městě. Jinými slovy vyložení karty a vyhodnocení události jsou dvě rozdílné akce, takže tam k žádnému překryvu "karta je ve mém městě" nedochází.

5.1.2021 15:15:27

Re: Lesní desetiboj + šašek
Jak tu již bylo psáno, podmínka splněna není. Naopak, v tomto případě může šašek pomoci ke splnění této podmínky právě tomu soupeři, kterému ve městě škodí.

Stejně tak mu může pomoci se ziskem obyčejné události, případně mu uškodit méně, když dostane body za jedinečné tvory. Nebo pro něj taky může být vhodnou potravou pro vězení, které si schovává v ruce... Zkrátka, i škodit je třeba s rozmyslem:)

Jen pro jisotu (kvůli zvláštní formulaci "když je poslední vyloženou kartou ve městě Šašek, jehož karta ale fyzicky ve městě chybí, jelikož bodově škodí v jiném městě") - Šašek se počítá do limitu 15 karet ve městě tomu hráči, v jehož městě leží.

5.1.2021 17:50:40

Vybíráme z Bazaru

Meeples & Monsters - KS edice
Meeples & Monsters - KS edice
Akt. cena: 1199 Kč
Končí za: 3 dny

Offcanvas