Deep Madness - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 6
Doporučený věk: od 16 let
Herní doba: 120 min
Herní svět: Sci-fi, Horror
Herní kategorie: desková hra, kooperativní
Čeština: undefined
Vydavatelé: Diemension Games
Autoři: Chauncey
Roger Ho
Rok vydání: 2018
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Dojmy

Tak jak se vám hrálo? Náš první hra moc nebavila, prislo nám to moc mechanické a nedostalo se na pribehove věci. Bylo to spíše o učení pravidel. Pár věcí nám tam nesedlo (podobné žetony, přehršel plastu na ploše...), ale dáme tomu šanci...
27.9.2018 16:29:22 | Upraveno autorem (porovnej)

První hra
A zvládli jste tu první hru vyhrát napoprvé? Na fb skupině a na KS říkají, že hra je dost těžká a první scénář se jim povedl až na několikátý pokus třeba. Ještě hru nemám, jen by mě zajímalo, jak jste na tom byli vy s tou obtížností.

28.9.2018 19:05:43

Hra
No, nevyhráli. Nesly nám kostky a vojáka nakonec sezraly příšery, kterych tam bylo už moc. Možná to bylo první hrou. Nevyužívali jsme moc přehazování a schopnosti postav, tak uvidíme, jak to bude napodruhe. V týdnu zahrajeme

Obtížné to asi bude, ale není tak složité udělat těžkou hru jen tak, že na mapu nasypete hromadu příšer, můj dojem

28.9.2018 19:21:32 | Upraveno autorem (porovnej)

Prvá hra
Včera sme skúšali hru vo štvorici a prvý scenár sme nevyhrali ani na tretí pokus :D V prvej hre nám došiel čas, v druhej a tretej niekto umrel.

V prvom scenári je potrebné zobrať tri objective tokeny. Tie sa dajú zobrať až vtedy, keď na ne položíš tri success tokeny tzn. hodíš 5 alebo 6 na kocke. Toto sa nám nepodarilo ani keď hrdina minul všetky svoje akcie len na hádzanie kociek a minutie všetkej sanity (za sanity je možné prehodiť jednu kocku. Ak mal hrdina napr. 4 akcie, tak kockou hodil 8x). Tento element náhody mi celkom vadí a dúfam, že tie ostatné scenáre nebudú podobné. Nepáči sa mi, keď o tvojom úspechu rozhoduje náhoda. Možno sme len mali smolu na kocky, ale asi budeme musieť viac porozmýšľať nad tým, akých hrdinov si zvoliť.

Inak je hra fajn, páči sa mi rôznorodosť príšer a aj herné mechaniky sú zaujímavé a celkovo sme sa bavili.

28.10.2018 16:58:48

Nám se hra hodně líbí.
Ahoj
Máme za sebou 2 scénáře.
Oba dva jsme dali napoprvé naprosto s odřenýma ušima.
V obou mi přišlo zásadní, že hrajeme ve 4 hráčích, protože tím, jak máme každý 4-5 akcí, tak je pohyb po mapě mnohem jednodušší. S monstry jsme bojovali spíše z nutnosti, zvlášť ke konci už jsme mapu jen probíhali.
Jo a hrajeme "More prepared team" se stříkačkami.

Ze hry jsme nadšení. Moc se nám líbí.
Hra funguje dobře, super příběh, super figurky, obtížnost, která je výzvou. Oproti jiným koopům, co máme mi právě přijde, že náhody je relativně málo a dá se s ní dobře pracovat. Práce se sanitou je zásadní je, člověk se toho nesmí bát.

Co nás naopak štve jsou některé věci týkající se produkce. Některé ikonky na kartách jsou malé a špatně čitelné. Devour tokeny - opět, malé a nepřehledné. Často se nám pletou. Pletou se nám i některá monstra (např Blind vs. Delirium), asi by bylo fajn je namalovat :-) Trochu pruda je otáčení místností při pohlcení. Když je na desce víc figurek, žetonků, atd., musíte si pamatovat, odkud jste je zvedli :-)

Hra má hodně věcí na obsluhu, ale dá se to. Co je už horší je setup. Připravit hru trvá opravdu dlouho. To je za mě možná úplně největší slabina hry.

Jinak se nám ale hra líbí. U nás se hodně chytla a těšíme se na další hru.

28.10.2018 18:15:56

Setup
To me taky stve. Pritom se to dalo jednoduse vyresit tim, ze by devour efekty rovnou natiskli na desky a devour track by byl proste vytistenej (podobne jako treba v 7 sins mohly byt desky se scenarem).
My jsme teda zatim nevyhrali (standardni obtiznost)

29.10.2018 13:40:03

3. scénář
Včera jsme odehráli 3. scénář a přišel nám hodně na pohodu.
Vyhráli jsme někde ve 2/3 Devour Tracku. Takže na rozdíl od prvních dvou scénářů to nebylo vůbec těsné.

Tentokrát už jsme hráli s obsahem z Endless Nightmares i Encounted Horrors a přijde nám, že třeba search karty jsou v rozšířeních silnější, ale monstra ani moc ne.
Co se týče 4. scénáře na BBG někdo psal, že se nedá vyhrát, tak uvidíme příští týden...

30.10.2018 15:50:19

1. scénář
Nám šla první hra krásně hladce, sebrali jsme první dva žetony a pak nám došlo, že jsme zvolili naprosto špatnou strategii. Monstra nás neohrožovala když jsme chodili v šesti, ale pak už najednou nebyl čas a vlastně ani kyslík, abychom dokázali prolézt a probojovat se k poslednímu zatopenému žetonu a už vůbec nebyl čas na doběhnutí do cíle :D.

31.10.2018 07:37:07

Update
Tak dnes sme opäť zopakovali prvý scenár a podarilo sa nám to aj bez syringe vecí alebo house rules. Dokonca sme mali aj jedno kolo k dobru. Kocky nám viac priali :)

Uvidíme ako nám to pôjde pri druhom scenári.

3.11.2018 22:28:11

Posun
Tak co? Posunuly se po delsi dobe nekam vase dojmy ze hry? Nebo jste si nestihli v zaplave dalsich hru poradne uzit a dohrat?

My jsme tomu dneska dali sanci. Pouzili jsme jednodussi variantu, kde kazdy ma 4 akce a nepouzivaji se ty male posiraci zetonky...a musim rict, ze jsme si hru daleko vic uzili. Proste se hralo vice na pohodu, stihlo se i prozkoumavat a v tehle variante je to dle meho daleko lepsi hra a ne sado maso, kde po 2 hodinach stejne prohrajete. Nemam potrebu zjednodusovat hry, kde je minimalni podil nahody, ale u teto to dle meho daleko vic prospeje hernimu zazitku

25.11.2019 23:40:30 | Upraveno autorem (porovnej)

Pepsson
Mě to přišlo z druhého KS asi před 14 dny a překládám si pravidla. Takže dojmy z hraní hry zatím nemám, ale už se těším až dolouskam pravidla a vrhnu se na to.

Zajímalo by mě, co myslíš tím "posiraci zetonky".

26.11.2019 09:44:27

Překlad

Já to koupil teď na bazaru a plánuju se na to vrhnout. kdyby se ale někomu podařilo přeložit pravidla, byl bych moc rád a bylo by to pro mne výrazně jednodušší...

26.11.2019 10:11:27

@darkw
Tema zetonkama myslim Devoured effect markers. Ty male veci, ktere vypadaji vsechny stejne, davaji se do mistnosti, kdyz se mistnost pozrena a zapomina se na ne

26.11.2019 10:19:45 | Upraveno autorem (porovnej)

...

Pepsson: díky za vysvětlení.

Julit: pokud vydržíš, tak se překladu pravidel a misí ze základu dočkáš. Za měsíc by to mohlo být odhaduji.

26.11.2019 14:09:59

Devoured markers
Jako ve hre to dava smysl, ale spis premyslim, ze je nejak upravim, vytisknu na pruhlednou nalepovaci folii a nalepim to na ty dily nastalo, protoze ten setup je opruz a pri hre to lita po stole a ztraci se to

26.11.2019 16:19:40 | Upraveno autorem (porovnej)

Parádní hra
Ahoj
My jsme hru / myšleno základní kampaň / dohráli v průběhu jara. Bylo to super. Určitě jeden z mých nejoblíbenějších dungeon crawlů.

Co se týče obtížnosti, neměli jsme větší problémy. Tím myslím, že jsme vyhráli, pokud si dobře vzpomínám, 8 her z 10. Může to být tím, že hrajeme stabilně se syringe, máme zamíchané itemy z rozšíření, které mi přijdou malinko silnější a tím, že hrajeme v menším počtu hráčů, takže charaktery mají více akci a jsou tím pádem mobilnější. V některých misích je to zásadní. Důležité je také nebát se a hodně používat sanitu.

Devour markery jsou opravdu titěrné. V naší skupině se tak nějak vyprofiloval hráč, který se stará o jejich umísťování a dodržování. V rozšíření, které čeká, až bude rozbaleno na Vánoce jsem pořídil plastovou sadu žetonů, která doufám většinu problémů vyřeší.

26.11.2019 17:58:09

Extrémně obtížné
Hráli jsme první scénář asi na 5x, při posledním pokusu s odřenýma ušima těsně dokončili. Hrajeme s 6 postavami, bez rozšíření, sebrání stop po jednom úspěšném hodu namísto tří, postupně jsme zavedli i syringes. Hra nám připadá téměř nehratelná. Buď vyprší počet kol, nebo jsme beznadějně obklíčeni útočícími monstry, nebo koncem hry v zatopené části dojde kyslík. Většinu hry máme na desce skoro všechna monstra z krabice či musíme nahrazovat vypotřebované druhy jinými, tedy opravdu halda monster. Možná hrajeme něco špatně (pravidla jsou hodně složitá a obsáhlá), jinak si nedokážeme vysvětlit, že některým diskutujícím to přišlo jednoduché a neměli problém. Nebo je nějaký "divný" ten první scénář a pak už to bude lepší? :) Jo a s těmi žetonky máme problém taky, obecně jsme v trochu ztraceni záplavě žetonků a u některých jsme zatím ani neodhalili, k čemu jsou! Dojmy tedy značně smíšené a do hry se po tom rostrbatém začátku musíme už trochu nutit.

29.3.2021 15:43:54

Vybíráme z Bazaru

Hrdina v kostce + Bestiář
Hrdina v kostce + Bestiář
Akt. cena: 911 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas