Citrusy - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 1
Doporučený věk: od 8 let
Herní doba: 10 min
Herní svět: Abstraktní
Herní kategorie: logická
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé:
TLAMA games - logo
Autoři: Mark Tuck
Rok vydání: 2021
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

Citrusy

Jak se Vám to líbí? Děkuji.

11.8.2022 12:17:25

Ahoj,
pořídil jsem si PnP verzi této hry, někde tady v galerii jsou fotky. Místo kostek jsou tam žetony (nutno stáhnout z BGG), které v pohodě stačí. U nich je jediný problém, že překrývají celé políčko a na konci hry není poznat, jestli žeton leží na mýtině (žetony na mýtině se nebodují). Takže se musí před bodováním ověřit, který  z nich leží na mýtině. Prodávaná verze je určitě hezčí, ty barevné kostky vypadají parádně, ale mně se nechtělo čekat. A na funkci to nemá vliv :o)
Hra je podle mě skvělá, mám zatím odehráno 8 her, jednu jen na body a pak 7 s recepty. První tři hry s recepty jsem prohrál, další čtyři v řadě pak vyhrál. Ale tam je to trochu zkreslené tím, že se snažím splnit Citrusovou výzvu - vyhrát hru na všechny možné kombinace receptů. Napřed tedy kombinace 1+2, pak 1+3, 1+4 až po 1+18 pak to bude pokračovat 2+3 atd. :o) A on ten  recept č.1 je dost silný - všechny kostky limetek se počítají dvojnásobek. Ty výhry jsou právě od té doby, co je tam ten recept...
V každém případě jsem zjistil, že bez přemýšlení to nejde, to se potvrdilo u těch prohraných her. A pak radost nad tím, když najdu skvělé místo pro kartu je veliká :o) Dobrý nápad jsou ty mýtiny, které hru zjednodušují. A veverka je taky výborná, ten postih za ni není tak velký, takže jde většinou pokaždé na plac... Jedna hra mi trvá okolo 15 minut, to je ideální, když není moc času. Navíc je hra velmi rychle připravená a stejně rychle uklizená. 
Třeba budou někdy na BGG challenge jak u Sprawlopolis, kde se soutěží, kdo s určitou posloupností karet  nahraje nejvíc bodů.
Za mě můžu jen doporučit, zařadil jsem to do kolonky oblíbených rychlovek, jako je #Sprawlopolis a #Palm Island.

11.8.2022 16:32:39

Vybíráme z Bazaru

Příval Temnoty 1/2 - samostatná kampaň (EN/FR)
Příval Temnoty 1/2 - samostatná kampaň (EN/FR)
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas