Cesty osudu - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 1 - 3
Doporučený věk: od 14 let
Herní doba: 150 min
Herní svět: Fantasy, Středověk
Herní kategorie: desková hra
Čeština: vydání ohlášeno
Vydavatelé: REXhry
Lucky Duck Games
Autoři: Filip Miłuński
Michał Gołębiowski
Rok vydání: 2020
Sdílej: Facebook

Diskuse ke hře

obecně o hře

Pište postřehy, informace a tak všeobecně.
2.10.2019 15:08:37 | Upraveno autorem (porovnej)

znovuhratelnost
V základní hře má být 5 scénářů. Jestli to má být na příběh orientované a jedno sezení je tak na dvě hodiny, tak se trochu bojím, že znovuhratelnost nebude zrovna velká.

Tohle o tom píše jeden z testerů print and play verze: "There is (almost) no replayability ; I am not sure how long this scenario will continue but the next time a lot of the mystery is gone. The choices in each location are limited so I don’t see a a lot of reason why I would play this same scenario a 2nd time."

Ale dost by to mohl vyřešit fanouškovský obsah. Párkrát už jsem skoro kliknoul na pledge a pak si to zas rozmyslel :)

2.10.2019 15:27:11

Další hry
Je to od autorů Kroniky zločinu a v komentářích psali, že neco kopirujou. A tyhle detektivní věci jsou taky jednorázovky (nehrál jsem a ani se o ně nezajímal nijak hluboce tak se možná pletu). Tady přece jenom vidím určitou proměnlivost. Postava na dve cesty jak vyhrát, jako hráč nevíš co je důležité a rozhodujes se podle své povahy (třeba nákup v obchodě), jde o rychlost a teoreticky výhra odhalí jen jeden charakter. Svět se mění v závislosti na ostatních hráčích (už si třeba nic nekoupíš protože někdo zabil kupce) a tuším, že dialogy s NPC postavám jsou soukromé. A taky tam jsou kostky, takže nějaká náhoda.

Pokud máš za cíl odhalit vlkodlaka a z minulé hry víš že vlkodlak je ten a ten tak je to asi v pytli, ale pokud v minulé hře vlkodlak vyhrál a zůstal neodhalen tak tě to může právě nalákat k tomu si to zahrát znovu. Pokud se trochu obmění kolektiv a uplyne nějaký čas, tak si myslím, že se to dá užít.

Navíc ta cena není tak hrozná a nic ti nebrání to po odehrání poslat dál.

2.10.2019 16:03:51 | Upraveno autorem (porovnej)

dialogy
Ja si myslim,ze jedina soukroma vec je ten tvuj cil co mas na zadni strane karty.
Dialogy by mely byt otevrene pro vsechny. Aby odpadl down time kdyz nekdo bude vykecavat.

2.10.2019 16:16:57

znovuhratelnost
V jednom hráči je každý scénář zovuhratelný až 3x (za každou postavu). Ve třech hráčích po jendom odehrání znáte vše, takže nemá moc smysl to opakovat. Cena je na KS hru s expanzemi dost v pohodě, takže asi proč ne... A sólovek není nikdy dost :)

2.10.2019 16:37:38

Znovuhratelnost
V základní hře by mělo být 5 Destiny karet pro každou postavu, tedy celkem 15. Navíc pracují na editoru scénářů, kde si můžete vytvořit další scénáře a sdílet je s komunitou, takže obsahu by mohlo být dost.

K rozhovorům, JEDINÁ skrytá informace je váš cíl. Vše ostatní je veřejné.

2.10.2019 17:50:01

Editor
Ano, ten editor mi na tom přijde super, nápady z komunity můžou přinést čerstvou šťávu. Jen si musíte vystačit se stávajícími kartami terénu, nové bohužel nebude možné tvořit.

2.10.2019 18:54:18

Editor
Myslím, že tady to bude spíš otázka dobře napsaných zápletek než, nedostatku terénu hlavně pokud máš i rozšíření.
Jak velká může byt největší mapa? Přece jenom průzkum asi stojí cenný herní čas.

2.10.2019 19:01:20

Radho
Dnes jsem poslouchal Radha a v krátkém shrnutí nových deskovek zmínil, že PánoPrstenu bledne před Time Legend Destinies...

2.10.2019 20:47:04

2v2
Jsem zvedavy,jak bude fungovat to semi coop. jestli pribude 4. postava,nebo se hraci budou stridat?

3.10.2019 17:50:07

2v2
Na obrázku jsou 4 postavy.
V popisu je psáno že se vytvoří dvojice, které budou sdílet osud, i předměty a budou soupeřit s časem (podobně jako solo) a s druhou dvojicí.
Jen to vypadá, že budou stejné postavy jako v základu (asi jiné osudy na zadní straně) a nebudou zde nové mapové dílky, takže bude nutné mít Core (+Sea?)

4.10.2019 15:34:19

Koukal jsem na gameplay na Youtube a borec pořád jenom kliká a čte v apce, občas skenuje nějakou kartu. Uniká mi, proč to není rovnou prostě počítačová hra. Ten board s figurkama je tam úplně zbytečnej, rozhodně víc než v Mansions of Madness. Po přečtení nějakých prvních nadšených reakcí jsem teda dost vychladl.. ;)

18.5.2021 22:17:27

@Azalin jop, s tím nemůžu než souhlasit. Mi se hra líbí hlavně kvůli atmosféry, kterou si opravdu užívám. Ale jak píšeš, mohla to vlastně být rovnou počítačová hra, a to říkám jako člověk, co miluje Ex illis. V tomhle jsou mi mnohem bližší hry s knížkou (Tainted Grail, Sleeping Gods), která mi nepřijde zdaleka tak invazivní, jako předávání si mobilu a skenování karet… Ostatně, v tom je možná ten rozdíl - Ex illis běžel na počítači bokem, a každý ho pohodlně ovládal vlastní myší. Kdyby tohle šlo hrát na více zařízeních současně (aby si každý mohl číst a skenovat ze svého), tak by to možná tolik nerušilo.

⚜⚜⚜
L'Inquisiteur des Jeux de plateau
Montjoie! Saint-Denis!

18.5.2021 22:29:11 | Upraveno autorem (porovnej)

tak Destinies dnes oznámili REXíci… vyjít by hra měla někdy příští rok :)

25.8.2021 12:36:11

Obecně nejsem fanoušek deskových her s aplikací. Této hře jsem ale chtěl dát šanci jelikož vypadá na první pohled zajímavě a her s příběhem není nikdy dost. Zvláště pokud by ta hra měla dobrý příběh což nemůžu soudit. Po shlédnutí lets playe od Kubrta bohužel ale musím souhlasit s komentáři níže. Je to bohužel pouze mobilní hra ke které pouze přibylo (podle mě akorát otravné jelikož je vlastně zbytečné) přidávání dílků plánu, hledání miniatur a skenování karet. Nějak to rozestavíš a celou hru pak hraješ stejně v mobilu. Je to škoda. Holt nejsem cílovka takového zpracování. Takže bohužel asi se musím pohlédnout jinde. Naštěstí se chystá třeba Sleeping Gods a další. Bohužel to dáme bude asi i u Kingdom Come na které jsem se od oznámení taky těšil ale po informacích, že hra bude intenzivně využívat aplikaci, čekám to samé co zde. Je to škoda pro obě hry už jenom pro to, že to jde udělat krásně i bez aplikace viz. třeba Tainted Grail. Ale třeba si to své fanoušky najde. To se uvidí.

5.6.2022 11:30:22 | Upraveno autorem (porovnej)

No musím se trošku Destinies zastat. Nakonec jsem pořídil na bazaru a rozhodně nelituju. Ve dvou super. Co se týká Apky, je to podobný jako třeba u Mansions of Madness. Největší problém je skoro nulová znovuhratelnost, jedině počkat, až to člověk zase zapomene.. A myslím, že nějaký kvanta fankouškovských scénářů se nedají čekat, pokud vůbec něco..

6.6.2022 11:54:19

Ze hry jsem rozčarován. Vlastně zklamán.

Příběh je určitě dobrý a levelovani schopností na desce hráče je super.

Tady ale to pozitivní končí. 

Tlusté kartony na žetonech vs. mizerná gramáž u dilků mapy .

Obrovské kostky vs.liliputí figurky to musel vymyslet nějaký sebemrskač!!!. K namalování to není. Stačilo by se při výrobě zamyslet a ty základny u hrdinů mohli mít aspoň jiný tvar.

Znovu hratelnost je díky podobným/stejným úkolům u postav mizerná. 

Málo scénářů a ta apka je ve hře strašně dominantní vlastně to už není vůbec desková hra.

Za mě přešlap a vyhozené peníze.

 

 

 

1.1.2023 14:36:24 | Upraveno autorem (porovnej)

Já bych tuhle hru takhle nazatracoval. Za vyzkoušení podle mne určitě stojí.


Ad "liliputí figurky": Ano, jsou mrňavé, ale má to svůj důvod. On se při výrobě ve skutečnosti někdo zamyslel. Figurky jsou, jaké jsou, protože původně měla tahle hra být crossover ke hře #Time of Legends: Joan of Arc a některé komponenty byly zamýšleny jako přenositelné mezi oběma hrami. To nakonec kvůli sporům o vlastnictví značky nedopadlo.

Ad znovuhratelnost: Tvůrci vydali ke hře editor, ve kterém lze vytvářet nové komunitní scénáře. Zatím jich existuje cca 10 (bohužel pouze v cizích jazycích a většinou s potřebou komponent z rozšíření). Nicméně záměr tu byl - nakolik se to v komunitě chytí, ukáže čas. V nejhorším lze prostě odehrát, co hra nabízí a poslat dál (jako ostatně u spousty jiných příběhových her).

30.1.2023 11:48:13 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Hrdinové hlubokého hvozdu
Hrdinové hlubokého hvozdu
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas