Břink! - obrázek

Hru mám Hru chci
Hodnocení:
Počet hráčů: 2 - 4
Doporučený věk: od 10 let
Herní doba: 90 min
Herní svět: Fantasy
Herní kategorie: desková hra, karetní hra
Čeština: v balení hry
Vydavatelé: REXhry
Lucrum Games
Renegade Game Studios
Autoři: Paul Dennen
Rok vydání: 2016
Sdílej: Facebook

Otázky ke hře

místo návratu s artefaktem

Mám dotaz na místo návratu s artefaktem: v pravidlech uvádí, že s artefaktem se hráč má vrátit "...na místo, odkud jste začínali, tedy ven před vchod do podzemí..." (kapitola 1.), zatímco na jiném místě se uvádí, že "Pokud některý z hráčů opustí podzemí nebo ztratí vědomí, přestává se běžným způsobem účastnit hry" (kapitola 5.). Podzemí je přitom na obrázku v kapitole 4. definováno tak, že jde o spodní část mapy pod úrovní terénu, nikoliv ale o horní část mapy (hrad), přičemž místo, na kterém hráči začínají hru, je v levém horním rohu mapy (ještě nad oblastí samotného hradu).
Znamená to tedy, že hráči stačí vyjít s artefaktem z podzemí (dostat se kamkoliv do hradu, ale nikoliv až na místo, kde se začíná), anebo se hráč má s artefaktem dostat na startovní pozici (tj. vyjít nejenom z podzemí, ale projít ještě hrad)?
Větší smysl mi dává druhá varianta (dostat se až na startovní místo, jak to je mj. uvedeno v kapitole 1.), nicméně kombinace kapitoly 4 (obrázek podzemí) a 5 (opakované výslovné sdělení, že postačuje "návrat z podzemí") ve mě vyvolávají nejistotu a přijde mi, že tady jsou pravidla ve vnitřním rozporu.
8.12.2018 09:45:12

podzemí
Ahoj, tahle nejasnost jde na mou hlavu. Herní plán je rozdělený na dvě části. Horní s hradem a spodní, která je v pravidlech (kapitola 4.) definovaná jako "Hlubiny podzemí". Což je klíčové slovo, ke kterému se odvolávají některé efekty karet.

Horní část není v pravidlech pojmenována explicitně nijak. Z toho jsem vyšel, že celý herní plán je "podzemí" přičemž jeho spodní část jsou "hlubiny podzemí".

Nedošlo mi, že z hlediska grafiky je horní část s hradem vlastně nad zemí, protože je tam vidět rostoucí tráva a tím pádem to může být matoucí.

V kapitole 4. na tom obrázku by vše vysvětlil popisek ukazující na celou mapu, že je to "podzemí" a část podzemí jsou "hlubiny".

Budeme vydávat FAQ kde to ujasníme.

Za nejasnost se omlouvám.

A k tvému dotazu tedy:
ano, s artefaktem je třeba dostat se zpět na start, tj. na místo až před hrad.





překladatel v Rexhrách

8.12.2018 10:51:34

kandelabr> Ahoj,
díky moc za rychlou reakci - jj, teď už to dává smysl. Jak to je v originále nevím, ale kdyby např. horní část byla výslovně pojmenována jako "Hrad" a spodní jako "Podzemí", bylo by to (i s ohledem na grafiku) srozumitelnější. - Hawkie

FAQ?> Ahoj, jo ted uz mi to zacina taky davat smysl. Ja ted ctu pravidla a chapal jsem to tak, ze kdyz vylezu z podzemi do hradu a nebudu mit artefakt automaticky koncim a zacina odpocet. Pak jsem si rikal jo mozna je to skodici prvek, ze kdyz se budu drzet tesne pod hradem a dalsi hraci budou hloubeji v podzemi, reknu si aha tenhle ma tolik bodu a artefakt, tenhle tolik, kaslu na to nemam sanci vyrhat tak jim zatopim, vlezu bez artefaktu do hradu, sice nevyhraju ale tem co josu dole v podzem zacne odpocet :D. Jo asi jsem si to sam prekombinoval, ten vyklad pravidel. Bylo by nekde k nahlednuti FAQ? Diky. - Mike-sh

20-bodový bonus
Pokud nejsi v bezvědomí, tak se ve vlastním zájmu snaž vrátit až na hradby - je za to 20b bonus.

30.3.2019 21:17:07

Vybíráme z Bazaru

Únikovka Blackout v Tokiu (2023)
Únikovka Blackout v Tokiu (2023)
Akt. cena: 155 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas