Hodnota malovanych figurek

Casto si na bazaru vsimnu, ze vyvolavaci cena her s namalovanymi figurkami je vyssi nez za novou hru. 

Dava to smysl - preci jen je to nejaka casova investice. Zaroven ale takove verze her jsou casto bez prihozu. 

Ja osobne skoro nemaluju a namalovane figurky mi obcas prijdou neprijemne na dotyk (coz je mozna jen temi barvami a postupy co pouzivam). Za hru kterou jsem jeste nehral se mi nechce utracet neco navic za pomalovane figurky… takze pro me to lakadlo na vyssi cenu neni. 

Jaky k tomu mate pristup vy?

12.5.2022 09:22:16

Ahoj,

vkus máme každý jiný, kvalita nabarvení figurek je také velmi rozdílná (podklad, barvy, kvalita samotné práce, detaily).

Pokud dotaz směřuje přímo na hodnotu, tak ta je s ohledem na Tebou i výše uvedené také velmi rozmanitá. Někdo může preferovat původní šedou (ať už z praktických nebo osobních důvodů), jiný kvůli rozlišení figurek nebo většímu ponoření do hry právě barvy.

Cena podkladové barvy (základ bílá/černá) - 200 - 350,- Kč za sprej, cena akrylových barev - 1 cca 70,- Kč, cena štětců - 70 - 200,- Kč, k tomu energie, strávený čas (na jedné figurce člověk může strávit 10 minut, ale i třeba 5 hodin) a “umělecká” přidaná hodnota (však víme, moje Mona Lisa nebude stát stejně jako Da Vinciho :) )

Já preferuji nabarvené figurky tam, kde je to důvodné - např. 

  • Tainted Grail - menhiry, hrdinové, 
  • Nemesis - všechny (jsou skvělé) 
  • Blood Rage - monstra, bohové a možná vůdce klanu, oproti tomu běžné válečníky ne, byť by to bylo pěkné. 

Barvení není o nutnosti, ale o tom si to užít, je to zábava jako každá jiná a taky relax - prostě vypnout od práce. A jestli jsem svým úsilím hodnotu šedého plastu zvýšil? Věřím, že minimálně o hodnotu barev ano :D Jestli na jednu figurku hodíš ony dvě základovky, použiješ základní barvy / namícháváš + stříbrná/zlatá, přelakování nakonec, tak materiálově cenu figurky zvýšíš tak o … nevím 20,- Kč, energii nespočítáš, vlastní práci a invenci člověk nepočítá a je to o vkusu. Tedy

  1. Pokud se mi něčí styl namalování figurek líbí - připlatím si a rád - Vím kolik stojí lidské úsilí, invence, čas a jak si své “práce” na figurkách cením já. Takže plus 20-50% hodnoty hry - za mě úplně ok. Je to stejné jako hodím hudebníkovi na chodníku klidně stovku za dvě minuty parádní muziky, stejné jako připlatím v restauraci za kvalitní jídlo, … 
  2. Pokud se mi něčí styl nelíbí - “Děkuji ale mrknu jinde / mrknu na šedý základ”.

Pokud kupuješ hru, kterou nemáš odzkoušenou a nechceš připlácet za nabarvené figurky nebo se Ti špatně drží (může to být o finální úpravě - ne/lakované), tak naprosto chápu :) Já takhle teď pořídil (kompletní) Rising Sun.

Jenda z F-M city

12.5.2022 10:22:03

Já víceméně souhlasím s tím, co napsal enneki.

Podle mě tohle nejde hodnotit objektivně, každý to vnímá jinak. Někomu se na stole mnohem víc líbí nabarvené figurky a tak je ochotný si za to u hry připlatit, také proto si lidé nechávají figurky barvit na zakázku a často za to zaplatí víc, než je cena hry. Někdo to nepotřebuje a tak pro něj vyšší cena hry s nabarvenými figurkami nemá cenu a někomu to může i vadit.

Já osobně si figurky barvím a za hru, kde by byly figurky nabarvené (hezky), tak bych si klidně i připlatil.

12.5.2022 10:32:01

Vybíráme z Bazaru

Labužníci
Labužníci
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 6 dnů

Offcanvas