Vyhledávání her v bazaru - názvy v originále

Dával jsem teď další várku her do bazaru a narazil jsem na jednu zvláštnost. Nejde totiž vyhledávat podle originálního názvu hry. Ono se to zdá jako banalita, ale když prodáváte (nebo vyhledáváte) nějakou hru (třeba GiftTrap) a vlastně ani nevíte, že vyšla česky, najednou to vypadá, že v databázi není a musíte přes klasické vyhledání hry dohledat, že tu existuje záznam ke hře Vše nej a na bazaru pak zadat tento název.

Hodilo by se tedy přidat vyhledávání i podle původních nebo jiných cizojazyčných názvů her.
11.7.2019 08:55:19 | Upraveno autorem (porovnej)

wau
wau znie to neuveriteľne, ale asi pred 2 minútami som narazil presne na tento istý zádrhel..

11.7.2019 09:02:59

...
Jo, zažil jsem totéž. Je to opruz.

EDIT: A identické názvy jsou ještě horší. Je to pokus-omyl dokud si člověk nezapamatuje, která v pořadí je ta jeho. Příklad: Cry Havoc.

11.7.2019 09:04:44 | Upraveno autorem (porovnej)

JJ
To je bohuzel stara pisnicka :(

Ale zvlastni je, ze nektere hry, co jsem zadaval v ceskem prekladu, tak byly vlozeny (tedy pokud byly vubec vlozeny) jen pod originalnim nazvem napr Buckaroo!, Harry Potter Quidditch

Super taky je, kdyz se vic her jmenuje stejne a nedokazete na prvni pohled (chybi vydavatel nebo rok vydani) odlisit ktera je ktera. Treba Pernikova chaloupka, Blafuj
Ale zajimave je, ze nekde to jde: Olympos


11.7.2019 17:00:17

Noemova archa

Ted jsem si vsiml, ze se rozrostly duplikace her (vice ruznych her se stejnym nazvem na prvni pohled nerozlisitelne) takze se mi podarilo nechte pridat k naprosto jine hre
https://www.zatrolene-hry.cz/bazar/95277/
Je to pro me novinka a ja jsem vybral automaticky tu nejhornejsi a bohuzel je to spatne. Co ted muzu delat? Prepsat cely inzerat znova? Ale sakra proc?

Prosel jsem si novinky v titulce a ta nove prirazena hra tam bylo vlozena 18.07.2019 :((
Proc nekdo, kdo vklada nove hry, aspon neodlisi stejne hry rokem nebo nakladatelstvim...

19.7.2019 11:33:43

@Artcore
Máš pravdu, tohle bychom měli pořešit. Podívám se na to.

19.7.2019 12:00:14

@Artcore
Ale sakra proč?

Protože když ti to nabídlo více stejných názvů tak jsi neměl snahu zkontrolovat která je ta správná a tak si to ty pokazil... A proto si to máš ty opravit. Smazat starý a díky kouzelným zkratkám Ctrl+C Ctrl+V vytvořit inzerát znovu.

Prznit názvy her věcma co do názvu nepatří (roky, vydavatele) je nesmysl

To jest můj názor
______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

19.7.2019 12:36:33

@Artcore
Navíc nejsi to zrovna ty, co vystavuješ inzeráty ke špatným hrám jen aby měli nějaký obrázek a najednou ti vadí že jsi to dal ke špatné?
______________________
hráč a drobný sběratel
hlavní tvůrce Facebookové stránky POD VÍKEM

19.7.2019 12:39:29

@Artcore
Vsetky pripomienky na zlepsenie co som od teba cital sa týkali bazáru, preco? Lebo tam pridavás XY hier (minule som narátal skoro 40-nehovoriac o tom ake su to "hry") , len aby si si ulahcil toto tvoje neustale zahlcovanie bazáru uplnými ..... Namiesto toho, aby keď dáš do vyhladavania "Noemová archa" a VIDÍŠ, ze sú tam dva rovnake nazvy, tak si tak lenivý si rozkliknúť jeden aj druhy názov, aby ti bolo NA PRVÝ PODĽAD JASNÉ, ktora Noemova archa je ta správna?! Tak to dáš na ten prvý a potom sa stažuješ. To ako vážne?
40 inzerátov "hier" za deň na bazár vieš nasúkať, a tak isto ich tam točiť dookola, ale rozkliknúť si jednu hru na dve okná nedokážeš?
Odporúčam ti bazoš, tam žiadne duplicitné nazvy riešiť nemusíš, nemusíš nič rozklikávať a ani nemusíš urobiť ani jeden klik navyše. Navyše prepisuješ 20 az 40 inzeratov každé dva týždne, jeden ta nezabije si myslím.
Rok vydania ani podobné nezmysli, prosím do nazvu hier nepridávať, len by to špatilo, a zmysel žiadny, veď predsa rok aj vydavetelstvo je v popise hry, len si na to treba vediet kliknúť..

19.7.2019 13:04:50 | Upraveno autorem (porovnej)

Ale no tak...
Vždyť ta připomínka dává smysl. Prostě by bylo fajn při vyhledávání ať už normálně nebo při přidání hry v bazaru, mít nějakou indikaci, která z her se stejným jménem je která.

Inspiraci můžeme opět najít na BGG, kde při vyhledávání našeptávač kromě jména hry uvede i datum vydání. To samotné datum není součást názvu, jen to vyhledávání funguje uživatelsky přívětivě. Nevidím důvod, proč by to tady nemohlo být stějně (pokud v tom není nějaký technický zádrhel) a promluvím o tom s Ondrou.

Trochu nechápu ten hejt na Artcore, z mého pohledu není naprosto důležité kdo vznáší podmět ke zlepšení, ale jestli to dává smysl nebo nedává. A tenhle za mě dává.

EDIT: Mimochodem v tom přidávání hry do bazaru si to rozkliknout nejde, mužeš jen vybrat a až po odeslání inzerátu vidíš jestli ses trefil.

19.7.2019 13:37:03 | Upraveno autorem (porovnej)

ale no taaak
Kludne riesite hluposti a neriesite, ze prispevky sa pisu od spodu na vrch, neriesite, ze sa nedajú prispevky citovat, neriesite ze tu nefunguje @Miner a mne dojde notifikacny email, neriesite, ze ked viac ludi odpoveda na post, tak sa v tom nevyzná ani diva svina, ale kludne si tu rieste duplicitne nazvy, kde to staci rozkliknút. Jeden klik oproti základným veciam, ktoré tu chýbajú. Namiesto toho, aby sa ten cas a snaha investovala do dôlezitejsich veci, ale to je už stara pesnicka. Suhlas s 1a2a3a4.. Jedne jediný klik!

19.7.2019 13:43:32 | Upraveno autorem (porovnej)

JAHMANsvk
Otázka je, jestli je zaručeno stejné řazení dvou her se stejným názvem při vyhledávání hry a vyhledávání v bazaru. Pokud tohle zaručeno není, tvůj komentář je naprosto zbytečný. Na název hry při vyhledávání v bazaru totiž kliknout _nejde_.

A ono navíc tohle je naprosto zbytečný krok. Sám jsem to zažil dvakrát (Mage Knight a Civilization).

19.7.2019 13:44:10

@JAHMANsvk
Ono to není "neřešíte". Jak už tu mnohokrát padlo, drtivou většinu věcí může změnit jen Zeus. On jediný může měnit kód a to je fakt, přes to nejede vlak, dokud se on nerozhodne, že to bude jinak.

Ty věci co píšeš jsou samozřejmě pravda, chybí tu spoustu věcí, ale není to tak, že kvůli tomu, že se přidá věci A, kterou ty považuješ za zbytečnou se nepřidá věc B. Kdyby to leželo jestli vylepšit našeptávač nebo zavést citace a funkci reply, tak není co řešit a našeptávač počká, ale takhle to prostě nestojí.

19.7.2019 13:48:46

@zruda
Funguje to presne rovnako, pozicie vo vyhladavani odpovedajú poziciam vo vyhladavani v bazare. Noemova archa na prvom mieste vo vyhladavaci, je pri zadavani v bazári tá ista hra noemova archa na prvom mieste. Noemova archa 2. vo vyhladavaci, je ta ista noemová archa 2. pri zadávani v bazare. Viem, ze to tak funguje, lebo som prave spravil dva skusobne inzeraty a mozes si to velmi rychlo aj ty odskusat.
Miner: ok

19.7.2019 13:53:34 | Upraveno autorem (porovnej)

Opraveno
Tak našeptávač při výběru hry (ať už v bazaru, tak při normálním hledání) teď zobrazuje i rok vydání, tím jsou vyřešené hry se stejným názvem. Pokud by jste narazili na jakýkoliv problém s našeptávačem, dejte mi prosím vědět.

20.7.2019 09:34:37

Supeeer :)
Díky. Určitě se bude v samotné databázi lépe orientovat.

20.7.2019 09:42:01

Pochvala
Také chválím, jen je škoda, že zatím není upraven problém zmíněný v kořenovém příspěvku, a to vyhledávání i podle jiných názvů her, které v databází jsou ;-)

22.7.2019 09:14:02

Po navratu do kremikove civilizace zdravim
svuj fanclub. Asi se shodneme, ze je zbytecne reagovat na agresivni a nesmyslne invektivy, a tak je tradicne necham bez povsimnuti, at se s nimi jejich autori delaji dobre sami.

Dekuji za iniciativu Minera a doufam, ze mu vydrzi jeho entuziasmus pro reseni problemu a nenakazi se od jinych mistnich adminu.

Apropos - vyzkousel jsem vyhledavani ciziho (ne originalniho, ale anglickeho nazvu - ono je otazka jestli je to dobre, kdyz se jedna treba v originale o hru deutschlandskou) a u neceho mi to naslo. Hadam, ze to musi byt alernativne vepsano pri zakladani hry do kolonky Pridat dalsi nazev. Vsak vyzkousejte treba Taxis nebo Island.
Samozrejme, kdyz se to tam pri zalozeni hry neda, tak to nemuze nic najit...

5.8.2019 16:28:13

Poslusne hlasim,
ze v bazaru ficura s letopocty opet nedunguje...

26.11.2019 15:39:26

porad to nefunguje
:(

12.12.2019 11:41:18

Vyhledávání
Na ten rok vydání v bazaru se podíváme.

Vyhledávání podle originálu je jak píše Artcore, ZH to umí, ale musí být zaznam v databázi, pokud není, není se čeho chytit.

16.12.2019 19:39:26

Našeptávač
Našeptávač v bazaru je opraven, už zase ukazuje rok vydání stejně jako při klasickém hledání.

12.1.2020 19:13:57

mh

Vyhledávání podle názvu
Promiňte, ale jsem asi nechápavý - jak je možné v bazaru vyhledávat podle názvu hry? Mně to teda nejde.
Pokud hledám vpravo nahoře pomocí políčka "Název hry", tak se dostanu na profil hry.
Já bych ale potřeboval vyhledat nabídku v bazaru podle názvu hry. To opravdu nejde? Nebo jenom špatně koukám?
Moc děkuji za odpověď.

21.1.2020 17:13:44

mh
Vyhledávání je pro potřeby vystavení inzerátu, kdy si vybíráš, která hra bude přiřazena ke tvému inzerátu.

V seznamu inzerátů jako kupující holt musíš pořád použít Ctrl+F na obou stránkách a doufat, že zadavatel inzerátu uvedl název hry (uvedl ho bez chyb).

21.1.2020 18:53:34 | Upraveno autorem (porovnej)

2 Miner
Diky, je mi sympaticke, ze aspon nekteri admini neco proaktivne delaji a nesvadeji vsechno na Dia...

5.2.2020 21:55:34

Mozna uz to tady nekde padlo, ale nebylo by mozne, aby tady byly hry i v originalnim nazvu? (nemusi byt vyhledavani) Stacila by (nova) polozka jak je “Herní doba:” | “Doporučený věk:” etc.. nebo kdekoliv u te hry.

4.6.2022 19:51:53

Vybíráme z Bazaru

Cestovatelé Jižního Tigridu
Cestovatelé Jižního Tigridu
Akt. cena: 30 €
Končí za: 14 hodin

Offcanvas