Prodlužování aukce o den

Zažívám v aukcích takový nešvar a to je navyšování ceny v posledním dni o minimální částku. 

Rozumím pointě, že by měli mít všichni čas na to zvednout své příhozy pro lidi co o to mají zájem, ale třeba včera se mi stalo, že někdo přihodil do aukce 2 vteřiny před půlnocí 23 korun. A stává se to celkem pravidelně. Je to taková taktika, která nemá za cíl vydražit hru na férovou cenu, ale utahat lidi v aukci na minimálními příhozy.

Dokonce jsem zjistil že ten stejný uživatel mi tohle udělal už podruhé. 12 vteřin před půlnocí přihodil 13 korun.

 

Velmi hezký systém má Aukro. Zadám hodnotu kterou jsem ochoten zaplatit a příhozy probíhají automaticky. 

Případně pokud je aukce prodloužená o 3 dny tak v posledních 2 hodinách umožnit přihazování/prodlužování pouze lidem kteří se již akce účastnili případně o nějakou rozumnou částku a ne prodlužovat aukci za 10 korun o den. Zkrátka zabránit tomu aby lidé kazili aukce tímto umělým prodlužováním. 

 

30.3.2022 11:13:10

@czhDavid Toto se zde řeší s odstupem času stále dokola. Chápu, že to pro Tebe může být nepříjemné a rozumím Tvé připomínce, ale já jsem Zatrolenkám naopak moc vděčný, že je tento systém takto nastavený a naopak velmi oceňuji, že je systém nastaven jinak, než na jiných webech. Tímto bych chtěl Diovi i adminům poděkovat, za jejich práci i za to, že tento systém takto nastavili a stále jej konzistentně drží. Díky!

30.3.2022 11:20:55

@Tomoko 

Na jednu stranu chápu, ale našel jsem si nick tohoto uživatele a má minimálně dalších 5 aukcí, které vyhrává díky tomu, že udělá příhoz 2 vteřiny před půlnocí. 

Pokud chce na toto někdo reagovat je aukce prodloužena ne o den ale o dva dny. 

Já chci nabídnout férovou cenu za deskovou hru, ne soutěžit s někým kdo si nastavil bota (resp. si sám implementovat systém ala aukro) a tahat se 10 dnů o 100 korun v příhozech. 

 

Pro mne osobně je to o to horší, že jsem se s touto osobou setkal ve 2 ze 3 aukcí. 

30.3.2022 11:29:45

Ja som tiež zato aby sa to zmenilo trocha ináč. Tiež ma nebaví sa naťahovať o nejakú hru 2-3 týždne, to radšej hľadám na iných bazároch, tuto prihodím len v krajných prípadoch keď hru nie je kde zohnať.

Aj to minule už ma to tak dožralo som si kúpil radšej novú hru ako tu sa naťahovať 2 týždne a ušetriť 2-3 €

30.3.2022 12:07:07

@czhDavid rada: Dej nejvyšší cenu, co chceš za hru dát. Když tě někdo přehodí, stejně už nemáš zájem. Vyřešeno.

30.3.2022 12:14:04

Chápu pocity, které ve vás přihazování pár vteřin před koncem aukce vyvolává, ale když se nad tím zamyslíte, dojde vám, že ten příhoz má stejný efekt, jako by ho dotyčný udělal v ten samý den v jakoukoliv jinou hodinu. Prostě se tím posune aukce o 24 hodin ;-)

Příhoz vteřinu před koncem, má jen vyšší psychologický efekt na soupeře v aukci.

Není v tom však u většiny přihazujících nic nekalého. To že přihodil minimální částu je jen minimální navýšení konečné ceny. Pokud ty přihodíš korunu na začátku aukce, má to na cenu stejný efekt. Prostě se všichni snažíte hru vydražit za co nejnižší cenu.

Pokud hru chceš za každou cenu, přihodíš svůj strop a pak čekáš zda vyhraješ, ale nemůžeš se zlobit na někoho, kdo dal o 10 korun víc než ty. On také nechce přeplácet, pokud nemusí.

 

30.3.2022 12:26:22

Hlavně prosím zdejší systém neměnit!

Rozumím, že když někdo přihodí těsně před půlnocí na aukci končící za pár vteřin, ve které se už už vidím jako vítěz, tak to naštve. Ale v principu je jedno, jestli někdo přihodí hned ráno nebo až před půlnocí. No dobře, když budu chtít reagovat, tak už to bude zase další den a zase se to o den protáhne, ale v prodloužení aukce o pár dnů nevidím nejmenší problém.

30.3.2022 12:37:12

Chápu pointy, ale prosím nepředstírejme že lepší systém není, nebo že zde aktuálně není problém, kdy je tento systém zneužíván.

Viz. aukro. Mohu zadat svojí maximální částku příhozy se automaticky zvyšují. 

Co se týče komentáře “tak dej nejvyšší čásku” ano moc rád ji dám, ale tajně, abych nenabídl za hru 1200 a někdo nabídl 1201. V aktuálním systému to není úplně možné.

Pointa je, že je tento systém aktuálně zneužíván tak, že si někdo napsal očividně script, který před půlnocí zkontroluje aukce ze svého watchlistu a schválně přihazuje minimální sumu v čase, kdy je pro ostatní nemožné reagovat včas a docházelo k průtahům. Nebavíme se tady tedy o prodlužování aukce o 1, ale o 2 dny. Lidé nemají ani možnost reagovat na změnu ceny, aniž by aukci neposunuli o další den. Následně se na to lidi vykašlou protože osoba přihazujicí nevyužívá systém k nějaké kolektivní dohodě na ceně, ale kvůli tomu, aby naopak prodejce dostal co nejnižší částku, která mu bude vyplacena za maximální možnou dobu. Což není výhodné pro prodávajícího, ani pro lidi kteří chtějí reálně přihazovat. 

30.3.2022 12:55:51

Chápu Tvou frustraci, ale já to mám v tomto ohledu dost jednoduché. Když nějakou deskovku opravdu chci, tak se přece odradit a otrávit jen tak nenechám. A jak napsal @Duirin: “Hlavně prosím zdejší systém neměnit!” 

30.3.2022 13:14:32

@Tomoko Já osobně preferuju pocit “Ty jo já jsem rád že jsem vyhrál aukci fér” než “Konečně ten …. se na to …. sem u toho musel sedět denně jak totalni …. 2 týdny kvůli 100 koruně”. 

 

Upřímně mne zaráží tady ta neochota zlepšovat systém. S takovým přístupem se nic nezlepší. Kdyby takový přístup měli všichni u všeho tak se společnosti kompletně zastaví :)  

30.3.2022 13:24:42

@czhDavid  Trošku nechápu, co píšeš, to, že tě někdo přehodí před půlnocí není fér? Je to legální možnost, jak prodloužit aukci, to vůbec není o tom, jestli je to fér. Podle mě z tebe mluví frustrace, že někdo je ochotný dát za hru víc než ty. Jak píšou ostatní - tak nahoď částku, kterou jsi ochotný za hru zaplatit a čekej. Třeba se najde někdo, kdo tě o půlnoci přehodí, ale třeba taky ne. S férovostí to nemá co dělat.

Já tě chápu, že jsi z toho rozčarovaný, ale přestože v bazaru moc aktivní nejsem, systém aukcí zde je pro mě perfektní.

30.3.2022 13:41:26

Joe

Za mňa bazár funguje v pohode. O tom licitovanie je - ideš, ideš, ideš, až už nejdeš.

-------------------
Prekladateľ Joe

30.3.2022 13:51:13

Dobře chápu nechcete systém měnit :) Pardon že jsem otravoval, jenom jsem si říkal že upozorním na to, že je aktuálně systém využíván neférově, ale tak asi je to podle vás fér :) 

Jdu si tedy napsat také skript který mi bude automaticky hlídat aukce a přihazovat minimální částky 2 vteřiny před půlnocí a záměrně prodlužovat aukce klidně o týdny , když je to za vás adekvátní a férové a komu to nelíbí je dle vás jen frustrován z nevyhrané aukce. Upřímně s tím nemám problém, stejně jsem uvažoval nad nějakým využitím Raspberry Pi co mám doma :) 

30.3.2022 13:51:32

Jasné že im to vyhovuje, lebo takto predajú hry drahšie, títo čo tu píšu asi moc hry tuto nekupujú, len predávajú.

30.3.2022 13:54:56

@czhDavid Takže jsi přešel od “Štve mě když někdo přihazuje těsně před koncem” na “Budu to dělat taky, abych vás tu všechny sr… otravoval”, a to jen protože není po tvém.

Tak asi dík no.

@Milan15000 Kupuji zde i prodávám a ano, občas člověk na někoho takového narazí, ale není to nijak častý jev a pokud člověk hru chce, má dvě možnosti: Nastřelit cenu aby podobné sklepal, nebo to holt hrát s ním a přehazovat se do zblbnutí. Je to otravné, ale zcela legitimní.

30.3.2022 13:57:43 | Upraveno autorem (porovnej)

@deiv_lupen Proti tomu ti nebudu argumentovat to už tady za mne udělali ostatní. Pokud ti to vadí tak:

meah: Je to legální možnost, jak prodloužit aukci, to vůbec není o tom, jestli je to fér. Podle mě z tebe mluví frustrace,

Tomoko: Když nějakou deskovku opravdu chci, tak se přece odradit a otrávit jen tak nenechám

Duirin: v prodloužení aukce o pár dnů nevidím nejmenší problém.

Bandy75: Příhoz vteřinu před koncem, má jen vyšší psychologický efekt na soupeře v aukci.

 

A ještě takhle. Zkrátka mne nebaví se celé dny přehazovat o pár korun manuálně. Tak pokud je to chování, které zde vyhovuje, pouze se přizpůsobím ať to nemusím pořád kontrolovat a mohu si prostě užít že jsem přihodil do aukce :) 

30.3.2022 14:08:27 | Upraveno autorem (porovnej)

@Milan15000 : Promiň, ale zjevně jsi ten problém vůbec nepochopil, popsané chování nikdy nezpůsobí, že se hra prodá dráž, naopak, pokud to ten přihazující znechutí ostatním, tak se prodá levněji.

Jinak se, to tu probíralo již několikrát a admini zatím nic měnit nechtějí.

30.3.2022 14:11:12

@czhDavid OK, chápu, že poukazuješ na to, že si někdo napsal skript, kterým ohýbá fungování místního bazaru - to se mi taky nelíbí a chápu tvůj argument, že pak už to vlastně prodlužuje aukci o 2 dny, když na to někdo chce reagovat. Nevím, jak moc je to v souladu či nesouladu s pravidly bazaru, ale v takovém případě doporučuju, aby ses obrátil přímo na adminy pomocí kontaktního formuláře (dole v patičce stránky nebo v úvodu Bazaru), než abys nás tady osočoval, že nechceme nic měnit.

A pokud chceš začít dělat něco, co se ti nelíbí, že dělá někdo jiný, tak nad tím už mi zůstává rozum stát. A pokud si něčeho takového já všimnu, co mi bude připadat podezřelé, tak tě těm adminům nahlásím klidně sám.

30.3.2022 14:18:02

@Duirin Don't hate the player, hate the game

30.3.2022 14:21:56

Ja nevim, kdyz me stve, ze me nekdo prehodil tesne pred koncem, tak to zvednu o vyssi castku. Takto to muze par dni pokracovat, ale vetsinou uz neprihodi, ci po par prehozech uz nejsem ochoten dat vic penez….

Zadny problem nevidim. Za me ok. Zadnej zlepsovacek netreba.

30.3.2022 14:30:05

Mě stávající systém taky maximálně vyhovuje. Nerad bych ho měnil.

Čas navíc mě většinou nijak nestresuje, aspoň mám čas na reakci. Navíc, pokud bych spěchal, prostě přihodím vyšší částku.

 

30.3.2022 14:45:29

Podobně jako jiní, mrknu na ceny, přihodím podle uvážení (nikoliv minimum) a uvidím vývoj situace. Když vidím, že to někdo natahuje a přijde mi to zbytečně vleklé, přihodím víc, nebo maximum a pak už to neřeším. A přijde mi to lepší, tak jak to je. Byť třeba možnost nastavit aktuální příhoz + strop pro automatické dorovnání by se mi líbilo.

Hlavně se nenechat otrávit.

30.3.2022 15:32:33

Dnesna doba je uz az prilis uponahlana - ked to nemam hned, tak je zjavne zle nastaveny system… Hry nie su chlieb ani mlieko, nepokazia sa, ked sa predaju o dva tri dni neskor. Ak nejaku hru naozaj chcem, tak par dni navyse ma fakt neodradi. Ak sa nechas zdeptat niekym, kto prihadzuje minimalne ciastky vzdy tesne pred polnocou, tak… to v zivote budes mat tazke.

 

Ja som velmi vdacny za aktualne nastavenie systemu. Za mna urcite 100x lepsie nez aukro a spol. Ano, obcas sa vyskytne niekto, kto sa to pokusa vyuzit/zneuzit, ale to vzdy a vsade… Taki my ludia skratka sme.

30.3.2022 15:35:15

Zas tak starý abych si pamatoval Šemíka jako hříbě nejsem, ale pamatuji si aukce na aukru bez prodlužování aukce po příhozu. A to bylo teprve naštvávací, když člověk něco dražil a 0.5 sec před koncem aukce tam někdo hodil o 10kč víc a aukce skončila. Internet v mobilu nebyl standard a probíhaly rozhovory typu: hele končí mi to ve 22:00 zkus tam 21:59 přihodit 20kč, já tam hodim 21kč a třeba to dopadne… Pak se jely i scripty na příhozy na poslední chvíli. 

Takže prodloužení po příhozu je za mě ok. Klidně i kvuli koruně, nic nebrání přihazovat víc. Kdo si počká, ten se dočká a nebo to vzdá. Jak někdo v diskuzi psal, dnes jsme rozmazlení a vše chceme hned, přitom i 14 denní navyšování částky po korunce udělá ve výsledku jednu malou točenou zmrzlinu ;) 

30.3.2022 19:56:00

V tuhle chvíli žádné změny fungování bazaru co se týká prodlužování nechystáme a nejsou v plánu ani do budoucnosti. Pokud někomu víc vyhovuje aukro, může hry prodávat tam, my chceme zachovat zdejší nastavení, které je v tomhle jedinečné a podle našeho soudu vyhovující. 

Čas od času se díváme na reporty prodloužených aukcí a z celkového počtu jich není tolik a drtivá většina je prodloužena max. o tři dny. Už si nepamatuji přesná čísla, ale když jsem se na to díval před pár měsící, bylo tuším přes 80% aukcí končících na čas, přes 90% ukončeno s prodloužením od dva nebo tři dny, už nevím přesně.

Pokud bychom chtěli něco řešit, tak maximálně notorické přihazovače na poslední chvíli. Tj. lidi, kteří to dělají programově. Ale zatím jim moc není a hlavně to prodávající mohou řešit přes blacklist a ostatně tak i činí.

30.3.2022 22:58:49

Jsem na tomhle webu už přes deset let a je tady v diskuzích pár témat, které se pravidelně objevují znovu a znovu jako “never ending story”. Jedno z nich je prodlužování končících aukcí příhozem poslední den. Většině tenhle způsob vyhovuje, ale čas od času se najdou jedinci, kteří s tím mají problém a znovu založí vlákno o “prodlužování aukce”. Je to už takový zdejší folklor ;).

30.3.2022 23:13:26

Vybíráme z Bazaru

Detektiv: Po stopách zločinu
Detektiv: Po stopách zločinu
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 13 dnů

Offcanvas