Fotky u recenzi

Muzu se zeptat jak konkretne funguje vkladani fotek u recenzi? Jde treba nejak nahravat fotky z mobilu?

3.8.2022 08:34:14

@Kanic Fotky v recenzích se standardně vkládají buď z galerie ZH nebo z externích zdrojů (tahle možnost je ale spíš krajní, protože nemůžeme garantovat "trvanlivost" takových souborů). Pokud bys měl touhu přidat do recenze vlastní fotky, můžeš se ozvat mně (jako adminovi recenzí) a dá se na požádání otevřít pro recenzi ke konkrétní hře. Pak si můžeš vložit své soukromé fotky do přiděleného prostoru na ZH a v rámci recenze je použít.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

3.8.2022 19:16:13

Mám podobný dotaz. Hodina snahy, přes 20 let v IT ani přečtení 3 článků o tvorbě na Zatrolenkách mi nepomohlo úspěšně vložit obrázek do popisu hry. Jsem totálně otrávený, protože 2 hodiny píšu popis hry a další hodinu neúspěšně přidávám foto. 

Oddělovače jsem obešel tím, že jsem vykradl jinou zdejší recenzi a dal k sobě odkaz napřímo do (cizí ale zdejší) galerie. Jak ale přidat svůj obrázek?

Přímo ke hře ho dávat nechci. Dle mne se to nehodí moc do galerie a také se mi nechce čekat měsíce na schválení. Ani si pak nevzpomenu, že jsem to měl pro nějaký popis. Odkaz z jiné adresy nefunguje. Zkoušel jsem i různé jpg komprese apod.

Ideální by byla možnost nahrávat fotky do fiktivní/skryté podkategorie galerie jen pro popisy a recenze, bez schvalování. Třeba by pak tvořilo více lidí. Kontrola by proběhla při schválení celého článku. Navíc by byla záloha proti smazání z původního webu.

Opravdu mne nemotivuje článek psát týdny a vždy čekat na další fotku, když si něco rozmyslím nebo upravím.

https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/terracotta-army-13557/

popishry_priprahry.jpg

Vložit odkaz se mi nepovedlo, hned mi to převádí na nefungující odkaz na obrázek. V kódu stránky to vypadá v pohodě. :(

Pokud jen dělám nějakou úplnou capinu, prosím o radu.

OT: drobný dotaz mimo téma, ale nechci plevelit diskuze - mohu upravovat již hotový (svůj) popis hry? Po další partii hry bych si to rád po sobě přečetl a třeba i lehce upravil.

31.5.2023 15:53:45 | Upraveno autorem (porovnej)

@jankie Už jsem psal níže – ozvi se mně. Soukromé galerie fungují i na popisy.

Co se týče druhého dotazu: Popis upravit můžeš, ale úprava opět prochází schvalováním. Ideální je v případě minoritních úprav napsat adminovi @Skleena, který se stará o popisy, nebo opět mně, ať hned víme, co jsi kde opravil (a proč) – schválení je pak o to rychlejší. Veškeré úpravy totiž hledáme ručně, takže pokud jde jen o nějaký překlep, je lepší nás upozornit zvlášť, ať víme, že jsi jen omylem nevložil kopii stávajícího popisu (což už jsme taky zažili).

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

31.5.2023 16:17:08

Děkuji za rychlou odpověď. Napíši ti napřímo. 

Jen bych rád věděl i odpověď na otázku, co dělám spatně, že mi obrázky nejdou vkládat. To by se určitě hodilo i někomu dalšímu v budoucnu. 

Chyba při právě probíhajících aktualizacích webu? Vyhození podpory http (bez šifrování)? Omezený počet znaků v názvu? Nějaká moje chyba?

31.5.2023 16:53:01

@jankie Tipuju, že to nepodporuje editor, který ZH používají. Ale přesnější odpověď by ti asi dal @Zeus

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

31.5.2023 19:02:20

@Kew  Jelikož je to popsané v popisu, jak psát příspěvky a jsou na to i kolonky přímo v editoru, čekal jsem, že to budete podporovat. ;-)

31.5.2023 19:07:42

@jankie Tak to si pak asi nerozumíme. Kolonky jsou tam na vkládání obrázků z existující url adresy a to by fungovat mělo.

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

31.5.2023 19:10:53

Jen doplním, pokud by to nebylo jasné z předchozího – v soukromé galerii fotky neprochází schvalovacím procesem (ale zase pak nejdou vidět v galerii fotek k dané hře, ale jen v konkrétním autorově popisu hry / recenzi).

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

31.5.2023 19:12:47

@Kew Kdyby to fungovalo, tak sem nepíši. ;-) V prvním příspěvku je seznam všechno co jsem už zkusil. Dokonce je tam neúspěšně vložený externí obrázek, který je v kódu jako <img class="img-responsive img-fluid" src="http://jankie.kvalitne.cz/Temp/popishry_priprahry.jpg" alt="popishry_priprahry.jpg"> což vypadá v pohodě, jen to nic neukáže.

31.5.2023 19:24:21

@jankie Myslim si, ze problem bude v tom HTTP. Zatrolenky jedou komplet na sifrovanem spojeni a to maji prohlizece tusim nastavene tak, ze jakykoli dodatecny soubor, ktery ve strance je a neni take pres HTTPS tak proste nestahnou a vyignoruji.

31.5.2023 22:11:20

@Zeus  Měl jsem na to podezření, ale vycházel jsem z textu “Tedy úplně celý včetně „http(s)://“ na začátku.”, kde je ta závorka u S. Navrhuji malou úpravu článku https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/tipy-a-triky-pro-psani-clanku-2368/ a vyhodit alespoň tu závorku.

1.6.2023 08:19:06

@jankie Děkuju za upozornění na slabé místo, v článku jsem to již opravil. A omlouvám se, že jsi tím ztratil něco času (a možná i nervů).

1.6.2023 17:15:26

@Zeus Já jsem mezitím zjistil, že ta skrytá kategorie obrázků řeší výborně všechny tyto problémy. Škoda, že její otevření pro recenze/popisy není automatické. Třeba pro uživatele od určité úrovně, aby lidi nedělali blbosti. ;-)

EDIT: dvě drobnosti, kterých jsem si všiml. Nelze vložit obrázek vlevo vedle odrážek, respektive odrážky zmizí. A “ovládací lišta” při psaní zakrývá tlačítko na vkládání obrázků. Stačilo by button hodit nad seznam již vložených fotek. Chvíli mi trvalo si uvědomit, že nejdřív musím kliknout někam bokem do stránky, abych ztratil fokus.

2.6.2023 09:01:47 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Bloodborne: Base game + Blood Moon Box
Bloodborne: Base game + Blood Moon Box
Akt. cena: 2999 Kč
Končí za: 6 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas