Délka nicku

Nedala by se programově omezit délka nicku, nebo aspoň délka jednoho slova v nicku. Někteří jedinci tady zbytečně exhibují nesmyslným nickem a pak to dělá bordel při zobrazení a odkazovat nebo zmiňovat takového uživatele v textu je taky na houby. Viz https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/pax-pamir-druha-edice-9344/otazky/kontrola-dominance-remiza-30342/

Je zvykem, že nick je krátký výstižný a lehce zapamatovatelný, aby se dal v diskuzích lehce používat a odkazovat se na něj. Já osobně dlouhé nebo složité nicky nesnáším, protože když ho chci najít nebo napsat bez našeptávače, tak je to na dvě věci: na nic a na tu druhou věc …

Takové nicky nejsou vůbec vtipné, ale jsou značně otravné.

… Naštěstí už to nevadí graficky v diskuzích, protože Zeus ten dlouhý jednoslovný nick u příspěvku zalomil, tak zůstává jen opruz to používat v textu.

3.12.2021 18:51:26 | Upraveno autorem (porovnej)

@kren Souhlasím velmi s tím, že v tebou odkazovaném fóru je to (resp. bylo) nedořešené a vypadá to hodně blbě a nepoužitelně. Popravdě jsme s eventualitou dlouhých nicků bez mezer nepočítali. Každopádně teď už to do jiného textu nepřelézá.

Nicméně nicky zatím více omezovat neplánuji, IMHO je lepší (a pro mě osobně snáze zapamatovatelný) delší smysluplný nick než něco kratšího, co ale z důvodu zabrání jiných bude mít na konci nějaké číslo (a pak se to bude ještě plést mezi uživateli “username”, “username1”, “username1986”, …)

4.12.2021 08:26:58

Ještě bych dodal, že on na přezdívku samozřejmě je technický limit na úrovni databáze. A ten je 20 znaků.

4.12.2021 08:33:42

Dík za technickou úpravu zobrazování. S delším smysluplným nickem snáze zapamatovatelným, jak píšeš, bych ještě souhlasil, ale když někdo nesmyslně schválně napíše nějaký jazykolam s opakujícími se slabikami, tak je to opravdu opruz to hledat a používat (jestli je tam slabika dvakrát nebo třikrát a ještě v jaké kombinaci to si fakt člověk nezapamatuje). Ani teď, když se na ten nick toho dotyčného nepodívám, tak nevím jestli je tam bumtataratata …, bumtaratabumbum…, či jak vlastně to má být správně. Podle mne je to opravdu zbytečná exhibice, která znepříjemňuje použití. Ale máš pravdu, že stejný nick s čísli na konci pak zas znepříjemňuje rozlišení uživatele. On by měl každý trochu přemýšlet, než si ten nick zvolí, že to není jen jednorázová záležitost, ale že to budou používat i jiní lidé ke komunikaci s dotyčným a že by jim to tak neměl stěžovat.

4.12.2021 09:16:27

Vybíráme z Bazaru

Mortum
Mortum
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 19 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas