Bazar: Návrhy na změny k lepšímu + otázky do diskuse

Ahojte, mám několik postřehů a otázek, které budu rád, když nezapadnou a někdo s k nim vyjádří. Chybí mi tu následující funkcionalita:
1. Když si v Bazaru otevřu jakýkoli profil (i toho kdo prodává nebo i sebe) nevidím to, co zrovna nabízí. Abych to zjistil, musím složitě otevřít přesně tu věc, co dotyčný nabízí a tam je link na jeho další prodeje. Nešlo by to prolinkovat přímo z jeho profilu do řádku: ? Ten kdo zrovna nic v nabídce nemá, tak by tam měl větu: tento uživatel právě nic nenabízí.
2. Je možné řadit výsledky vyhledávání i podle abecedy nebo ceny? Měl bych třeba zájem o nějaké strategické hry a mám na ně vyčleněný rozpočet, ale probírat to jen podle data zveřejnění je poněkud frustrující.
3. Lze implementovat mechanismus, který by přihazoval sám za mě bez toho, že bych se musel při každém přehození o 5kč znova přihlašovat? Je to docela otravné. Ne aby to hned napálilo tu moji maximálku, co to dělá teď.
4. V přehledu na kartě Moje příhozy není vidět jestli jsem aktuální vítěz nebo musím přihodit.
5. K čemu je wishlist, když to třeba neinformuje dotyčného, že se objevila nějaká hra, kterou shání? Nebo naopak prodávajícího, že by tohle někdo rád koupil.
6. Šlo by implementovat funkcionalitu Vystavit znova - tzn. když se hra neprodá, tak vytáhnout data z ukončené aukce, něco změnit a vystavit to znova, ať není potřeba celé vyplňovat znova?
7. Šlo by v přehledu mých aukcí ty, které už jsou staré a zkončené smazat - nebo aspoň zneviditelnit. Stalo se mi, že mi už někdo napsal zprávu a dohodli jsme se v mailu, tak jsem aukci zrušil. Teď tam ale pořád čumákuje a znepřehledňuje orientaci mezi tím, co chci vystavit znova :( A to co už není aktualní a zkončilo a já to vystavil znova, taky znepřehledňuje orientaci. Šlo by to taky nějak řadit, jak to co se prodalo, to co se neprodalo a taky časová osa tam chybí.
8. Proč není v hodnocení vidět i číslo aukce/odkaz, kterou ti dva spolu provedli?
9. Jak je to s podvoj(d)nými účty? Našel jsem tu za své krátké fungovaní například: http://www.zatrolene-hry.cz/uzivatel/morpheus-5007/
Uživatel byl bohužel přistižen při podvádění (přihazování si ve vlastních akcích). Jeho další účty: Fufík, Konec Co to znamená?
10. Viděl jsem tu už, kterak tu někdo na jeden účet nakoupil za 450 Mutant Chronicles:
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/64368/
a obratem na druhém prodává přesně to stejné, když si ponechal, rozšíření, co se mu hodilo na jiném účtu za 650
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/64960/
Je to tedy košér?
11. šlo by někde zobrazit, kolik už lidí se na aukci dívalo?
23.4.2018 12:11:56

5.
V bazaru si klikni na tlačítko Hlídač a zaškrtni si, ať ti hodí maily o aukcích her z tvého wishlistu...

23.4.2018 12:57:41

...
Úvodem bych chtěl zdůraznit že zatrolenky nejsou aukční server, ale fanouškovský server o deskovkách a myslím že toho bychom se měli držet a myslet na to, ale rád si poslechnu ostatní a pak to můžem prodiskutovat se zeusem. Jako vždy je vše na něm.

1. Osobně nevím k čemu. Kupuješ konkrétní hry, ne od konkrétních lidí. Viz úvod.
2. Rozumné
3. Viz úvod.
4. Rozumné
5. Onehdá sem z wishlistu vyházel uplně všechno, protože sem měl v mailu jen zprávy o gloomhaven. Viz Kew.
6. Už jsem o tom debatoval a odkázal bych opět na slavný citát Alberta Einsteina o šílenství. Pokud za jedněch podmínek neprodáš, není předpoklad že to za stejných podmínek prodáš o týden později, vedlo by to k nekonečnému spamu v bazaru. Pokud se něco nepovede, měl bys to (očividně) upravit aby ta aukce byla úspěšnější než v předchozím pokusu.
7. Ne, je to jen a pouze historie. Deal with it. Rušení aukcí neděláme rádi. Zeptám se na vyšších místech jestli by tam nebyla možnost nějak označovat úspěšné aukce, "aktivní aukce" (do udělení hodnocení), neúspěšné aukce...
8. Hodnocení je hodnocení, nevím proč by to mělo být vidět, ale pokud bude zájem veřejnosti, proč ne.
9. Znamená to přesně to co se tam píše. Podvojné účty jsou nežádoucí a zeus pracuje na tom aby tu možnost ovlivňování "falešnými" účty zařízl.
10. Nikdo nemůže nikomu rozkazovat co a jak a kde a za kolik má prodávat. Ale není to košer, bude vyřešeno stejným způsobem jako bod 9.
11. Zajímavé/rozumné, nechám na debatě, samotného by mě to zajímalo.

23.4.2018 13:23:02

uzivatel
ad 1 - na to je filtr v Bazaru, ano slo by to zobrazit i v profilu, ale ziskana informace by byla identicka, ne?

23.4.2018 13:25:58

len tak do debaty
1. toto je náhodou celkom novinka po ktorej sa celkom dlho volalo, páči sa mi ako to je, pretože, ten kto to chce využiť to využije a nič ho to nestojí, zároveň to nijako nespamuje už tak preplnený priestor

2. páči sa mi možnosť zoradiť podľa ceny, jednoznačne súhlasím... dosť často sa mi stáva, že mám skôr určitý obnos, čo môžem minúť, než vyhliadnutú presne hru, čo zháňam

3. podľa mňa to je zbytočnosť a zaplevelí to aukcie, kde bude zbytočne kopec prihodení. Zase až toľko tých dražieb, kde by sa to využilo skutočne naplno tu nie je. Okrem toho bez toho je skôr tendencia pre teba ušetriť. Skôr to tvoj oponent vzdá, keď musí ručne vypisovať sumu :D

4. no a? to dražíš toľko hier, že si to nepamätáš? Ale zase keby tu také niečo bolo, tak prečo nie :)

5. viď nižšie príspevky

6. Hlavne reakcia na mindlesSheep - ono by tam mohol byť medzi stupeň - keď niekto klikne na dať dražiť znovu, tak sa mu môže zobraziť predvyplnený inzerát a on povie, že či chce niečo upraviť, alebo ho dať úplne rovnako.

Okrem toho si myslím, že trpezlivosť má veľký význam. Videl som veľa ľudí, čo tu dlhodobo predávajú za rovnakú cenu a tú hru časom predajú. Ak ťa predaj nesúri a hra tú hodnotu má, tak je veľa šanca, že si časom kupca nájde.

Nenazýval by som človeka, čo ak za 5 dní nepredá hru a znovu ju rovnako vystaví bláznom. To je dosť drsné. Veľa ľudí sem chodí len občas, alebo zo začiatku nemá peniaze na to, aby hru kúpili - nie vždy je problém len v cene a podmienkach.

7. Nemám názor.

8. Toto je skôr zaujímavosť, nie nutnosť, ani to nikam veľmi bazár neposunie.

9. To je jasné.

10. Predstav si, že máš základ Descentu a niekto ho predáva len s rozšírením a nechce ti rozšírenie predať samostatne. Čo je zlé na tom to kúpiť spolu a potom základ predať? Kamarát to tak urobil. Tiež som to párkrát zvažoval. A to, že dal základ drahšie? Ak sa nepredá, tak sa nepredá, ak sa predá, tak len jeho zisk. Nevidím na tom nič nemorálneho. Nikto nehovorí, že cena vecí musí po kúpe len klesať.

11. Aby mal človek depku, že inzerát videl 300ľudí a nikto neprihodil? :D

23.4.2018 13:46:49

Artcore
Nevim o co ti jde? Zas nějákej závistivec, kterýmu leží v žaludku, že někdo koupil levněji než může koupit on?

Ty Mutant chronicles za 450,- jsem koupil já... ale ten kdo prodává jen zákad za 650,- já opravdu nejsem, klidně si to ověř na Olympu :D
Navíc ten druhej inzerát tu bežel nějakou dobu současně s tim, kterej jsem koupil já :)
Navíc to za 650,- dal někdo jako aukci...já to koupil jako "kup teď ", takže se obrať na prodejce proč to dal tak levně...já si nestěžuju :)

Takže co jsi viděl je sice hezký, ale bohužel jsi uplně vedle.

Mindlessheep:

Jak bys to chtěl prosimtě řešit jako bod 9. ? I kdybych to prodával já dráž než jsem koupil, tak je to moje věc ne...nic co by nebylo košer na tom nevidim. To, že někdo na něčem chce vydělat je jeho právo ne? Zrovna já opravdu VŽDY prodávám za méně než jsem koupil :D (nebo za cenu stejnou, ale nikdy ne vyšší). Jak mi pak vysvětlíš, že žádný "takový info" nemá v profilu nikdo kdo prodával třebas Zeměplochu za 3000 - 5000,- Kč ? To je uplně to samý ne...???
K tomu tuším, že první kdo takové info do profilu a inzerátů dostal byl uživatel izzy a to právě díky mě :D
(to ne, že bych se chlubil, jen je zajímavý číst ty konspirační teorie).

23.4.2018 14:03:45 | Upraveno autorem (porovnej)

návrhy
Artcore:
Mě naopak přijde divný z tvé pozice návrh č. 7

Kolik aukcí jsi tu prosimtě měl, že máš zaplevelenou a nepřehlednou historii? Jsi tu 17 dní a hodnocení máš jedno :D:D:D

Nebo, že by toto byl tvůj druhotnej účet? :) :D

23.4.2018 14:36:28 | Upraveno autorem (porovnej)

...
Peet: ani sem se nedíval na ty aukce, nějak sem z nedostatku času předpokládal v sprostou, repetitivní a toxickou spekulaci s hrama která by se měla řešit :)
Jinak v poho.
ludomyl: ale když už budeš muset "něco" změnit, tak ti možnost vystavit znovu reálně tolik času neulehčí. V historii zkopíruješ text, cenu hru apod to máš za 30 vteřin. Osobně si myslím že tohle je funkce navíc co bude fungovat jen na papíře, reálně nikomu nepomůže (můžu se plést). Jediné co je naprd tak je nahrávat znovu obrázky.
A nebudem na sebe zlí...

23.4.2018 14:42:20 | Upraveno autorem (porovnej)

mindlesSheep
Jasne, ja nemám problém s tým, že to nie je... ale keby sa nad tým rozmýšľalo, tak sa tam dá hodiť medzi stupeň na úpravu.

23.4.2018 15:06:27

:)
Ad 10) a co když prodávající koupil hru cca. 3000 a kupující se o ni poperou a vyženou cenu na 5000, co má chudák prodávající dělat neměl by dát povinně slevu?

Někdo třeba ví, že games workshop ukončuje spolupráci s ffg takže ty hry budou out of print tak si je koupí o zásoby. Nebo vezme na víc kopii z kickstarteru.

Kdo bude posuzovat spekulaci s hrama? Revoluční výbor? Co když to A koupí za 500, pak to prodá B za 600 a ten to prodá C za 700?

23.4.2018 15:53:50

Artcore - ad 3
To už tu je, prostě nahoď, kolik jsi ochotný za hru "pustit" a hotovo. Kdysi jsem se na to ptal, protože svůj první příhoz jsem dal hned na můj strop a aukce skončila. Prostě záměr je, že prodávající nabídne za jakou cenu to chce prodat. Pokud se najde zájemce, tak ok. Další zájemce může nabídnout víc, ale má nabídnout svoji cenu
Rovněž z důvodu komunitního pojetí se příhozem v den konce aukce posouvá konec aukce na další den. Tedy, aby měli jiní zájemci šanci v klidu reagovat.

To přehazování po "pětikačkách", je takový zdejší nešvar a rozmohl se s nárůstem uživatelů z širšího hráčského okruhu (nebo jak to říci bez urážky). Mám dojem, že jsem se taky někdy nechal strhnout, ale snažím se dávat spíš větší příhozy, aby to trochu odsejpalo (a ne, nemám neomezený rozpočet, naopak).

23.4.2018 17:00:32

Re: CzechImenhotep
Představa, že trh je regulován pouze v diktatuře, je úplně mimo realitu. Kdo bude v případě sporu ty obchody posuzovat? Živnostenský úřad, finanční úřad a obchodní inspekce.

23.4.2018 17:12:22

Bod 5

Bolo by veľmi fajn keby sa pri hre v katalógu dalo pozrieť kto konkrétnu hru má nakliknutú vo wishliste. Toto mi tu veľmi chýba, inak bazár je super!

23.4.2018 17:39:17

Sledování...
Mně tady chybí možnost aukci jenom sledovat. Já když nepřihodím, protože třeba nechci zbytečně cenu šroubovat nahoru, tak pak na to často úplně zapomenu...

A "Moje inzeráty" a znovuvystavení, to je kapitola sama pro sebe... :D

23.4.2018 18:08:55

@Artcore
Ty jsi úplně na palici:
"10. Viděl jsem tu už, kterak tu někdo na jeden účet nakoupil za 450 Mutant Chronicles:
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/64368/
a obratem na druhém prodává přesně to stejné, když si ponechal, rozšíření, co se mu hodilo na jiném účtu za 650
http://www.zatrolene-hry.cz/bazar/64960/
Je to tedy košér?"

Jak si můžeš dovolit někoho obviňovat bez důkazů!!!
A i kdyby to byla pravda (jako že není - jde o úplně jiné lidi a hry) a koupil bych hru, nechal si z ní část a zbytek dal do aukce za trojnásobnou cenu, tak je to jen a jen záležitost prodejce a kupujícího a nikdo se do toho nemá co montovat

23.4.2018 18:39:25

springb
"Bolo by veľmi fajn keby sa pri hre v katalógu dalo pozrieť kto konkrétnu hru má nakliknutú vo wishliste. "
A uz mu to rovno len poslat nie? Su to sukromne "priania" uzivatelov a nie tvoje, ukaz mi ty co mas nakliknute v košiku v nejakom eshope dobre? :D :D Nerobte tu z toho facetrolenky... to uz co je, aby niekto posielal, ze mam hru co mas vo wish liste, mozme sa dohodnut :)) Dufam ze do takého stadia to nedospeje.

23.4.2018 18:59:08 | Upraveno autorem (porovnej)

proč se to tu vlastně řeší?
Artcore je uživatel který je na ZH registrován 17 dní, dle roku narození mu ještě není ani rok :), jeho profil vypadá spíše jako stránka "o mně" z Aukra, po 17 dnech má aktuálně v bazaru 15 aktivních aukcí. Asi si to tady spletl s Aukrem, nebo naopak se sem asi z Aukra přesunul, protože se tu nic neplatí. Přesně kvůli takovým jsem zastáncem tu bazar zkrouhnout, něco jako:
-Každý má právo měsíčně vystavit 2 aukce a za každou další v měsíci by musel zaplatit Diovi na provoz ZH (za 3. aukci 10Kč, za 4. aukci 20Kč, za 5.aukci 40Kč ..... za 10. aukci 1280Kč)
a hned bychom se zbavili všech překupníků a podobných živlů...

NEJSME AUKRO ALE KOMUNITA HRÁČŮ!

______________________
hráč a drobný sběratel

23.4.2018 19:12:32

JOHMANsvk

No vidíš, mne by naopak dobre padlo keby ma niekto oslovil s výhodnou ponukou na predaj hry o ktorú mám záujem. Niekto má doma hru ktorú nechce, len sa pozrie kto má o to záujem a výhodne ponúkne. Veď to je super ;-)

23.4.2018 19:50:44

řešení aukcí

Zajímavý nápad z omezením počtu aukcí, ale spousta lidí se tu zbavuje poměrně velkého počtu her nárazově a rozhodně bych je nepřirovnával k překupníkům či jiným živlům. Třeba zrovna jen mají čas a půl skříně her na které se jen práší, případně obměňují v herních klubech sbírky...těch situací bez špatného úmyslu může být milión a kdo je bude posuzovat? Nevidím důvod proč by tito uživatelé měli být znevýhodňováni. Není vše jen černobílé.

Přesto omezení aukcí na několik měsíčně a překročení limitu za poplatek neodsuzuji, naopak si myslím, že by to byla pěkná forma dotace naší oblíbené webovky.

Systém omezení by musel být nastaven šetrně. Například počet aukcí zdarma by měl být závislý na bodové úrovni uživatele. Takový motivační bonus. "Podílíš se na obsahu tohoto webu? Super, tak tady máš také nějakou výhodu od nás. Nepodílíš-li se na obsahu, budeš muset přispět finančně"

Jak by to na vás působilo?

23.4.2018 20:34:02

Muffo
jj i to by bylo fajn, zkombinovat to s aktivitou. Např.:

Kolemjdoucí - 0 aukcí měsíčně zdarma
Návštěvník - 1 aukce měsíčně zdarma
Častý návštěvník - 2 aukce měsíčně zdarma
Pravidelný návštěvník - 4 aukce měsíčně zdarma
Hráč - 8 aukcí měsíčně zdarma
Přispěvatel - 16 aukcí měsíčně zdarma
Častý přispěvatel - 32 aukcí měsíčně zdarma
Mušketýr - 64 aukcí měsíčně zdarma
Rytíř - 128 aukcí měsíčně zdarma
Velekněz - 256 aukcí měsíčně zdarma
Král - neomezeně aukcí měsíčně zdarma

A pak každou další si připlatit, podle toho co jsem psal prvně.

______________________
hráč a drobný sběratel

23.4.2018 20:58:11 | Upraveno autorem (porovnej)

@1a2a3a4
Tak tenhle nápad spojit počet povolených aukcí s bodovou hodnotou uživatele se mi hodně líbí. Můžeš to prosím zkusit navrhnout Diovi? Myslím, že jsi admin ne, tak by ti nedalo práci se s ním spojit?

23.4.2018 22:02:26

placene aukce
Aby to Zeus neodmitl s tim, ze pak by se provozovani tehle stranky stalo vydelecnou cinnosti.

23.4.2018 22:14:35

>> 1a2a3a4
Palec nahoru!!!

23.4.2018 22:25:06

Limit na aukce
Ve vedlejším vláknu sem navrhoval jiný limit na aukce, který by byl pro většinu bežných uživatelů bazaru naprosto nezatěžující.

Hodím to i sem:

Co si myslíte o nápadu zavést limit na vyvolávací cenu her (např. 5 000kč mešíčně, klidně více nebo méně, to je k diskusi), poté co by vyvolávací cena všech aukcí dotýčného v konkrétním měsíci překročila nastavený, musel by prodavající počkat než by mohl zase nahazovat hry.
Vzhledem k tomu, že by šlo o vyvolávací cenu, nemělo by to dopad na uživatele co prodávají třeba hodně her za nízkou cenu a ty se jim vyšlhají vysoko. Limit se dá nastavit tak, aby omezoval spamováni bazaru překupníky a obchodníky a přitom neomezoval běžné uživatele.

Dalo by se to kombinovat i s tou aktivitou, jak bylo navrhováno výše, ale to bych při současném systému bodů na ZH považoval za dost nešťastné.

23.4.2018 22:52:10 | Upraveno autorem (porovnej)

Omezeni, aktivita a vubec
Kdyz davam na bazar hry, na ktere se doma prasi, nebo ktere proste nezaujaly, tak to delam narazove, je s tim obvykle nemala rezie a prijde mi fajn toho vyridit co nejvic najednou (poslat hromadu balicku najednou misto posilani jednoho kazdy tyden atd.). Casto se i stalo, ze nekdo vydrazil vic veci, takze je to pak i o baleni a posilani mene baliku. Nebo i o mene osobnich predanich. Snazim se kupujicim vychazet vstrict jak to jde, ale nekdy je to opravdu narocne. A predstava, ze bych diky omezeni mel davku vsech techhle radosti kazdy mesic, mne moc radosti nenaplnuje.

Nakupuju tady na bazaru relativne dost, casto hry, ktere proste jen necim zaujaly, nez ze by to byly "must have" kousky, s vedomim toho, ze hra mozna bude zajimava, ale pokud nesedne, tak ji zase na bazaru poslu dal (s tim, ze ji vetsinou nabidnu za nizsi castku nez za kterou jsem ji koupil - proste cena za vyzkouseni :) Pokud se mi zkomplikuje moznost poslat tu hru dal, pravdepodobne nad spoustu drazeb, na ktere bych ve stavajicim stavu veci prihodil, proste jen pokrcim rameny...
A kdyz nad tim premyslim, tak myslim, ze to vedomi toho, ze je tu dobre misto, kde poslat hru dal, kdyz nesedne, ovlivnuje i moje nakupy novych her (ktere pokud nesednout taky skonci na bazaru za nizsi cenu...).

Spousta veci tady mne zatim spise demotivovala od prispivani a nejsem si uplne jisty, jestli tohle by konecne byl ten spravny motivacni program. A z druhe strany - pokud by to tak zafungovalo - ustoji to admini? :)

Nevim, jestli tady funguje vic lidi na bazaru podobne, ale treba timhle poskytnu i jiny pohled na vec ;)
Protoze se mi sice taky nelibi dost veci, co se deji na bazaru, ale jeste mene se mi libi, ze by mne mely zasahnout ony povestne trisky ;)

Jinak chapu, ze ty opakovane prodeje KS veci jdou hodne videt, ale ze si nikdo nestezoval, kdyz se tu stalo vicemene pravidlem, ze kdyz se objevilo oznameni o nejake hre v Levnych knihach, tak se jeste ten den hra objevila v nekolika kusech za i 3x vyssi cenu na bazaru (a nektere tam jsou doted:)

Jo a jeste k mesicnimu omezeni vyvolavacich cen - nesvadi to presne k tomu, co tu delal Pecovarhy? Nasypat veci od koruny a nabalit na to podminky tak, at to v konecnem dusledku zvedne cenu? :)

23.4.2018 23:46:52

WillBlack
Obcházet se dá cokoliv, ale to si snad admini mohou ohlídat, byť zatím bych na to nesázel. Ten limit může být nastavený tak, aby ty třísky takové jako ty nezasáhly. Dá se udělat analýza z dat co mají admini v DB a podle toho se zařídit.

Pokud by ten limit někdo obcházel pomocí nižší vyvolávačky a podmínky, že prodá jen pokud cena dosáhne X nebo podobných opičáren, pak není nic jednoduššího než to brát jako porušení pravidel a tudíž de facto podvod a inzerát smazat, dát výstrahu a při opakování přitvrdit.

EDIT: Mimochodem podle hodnocení tu mám více obchodů než ty, taky to většinou nahazuju najednou a myslím, že do limitu 5000,- bych se asi vešel pokaždé a co je hlavní, limit se dá nastavit podle potřeb, viz. výše a dá se i časem navýšit nebo snížit, podle potřeby, není to žádná neměnitelná záležitost.

24.4.2018 00:10:07 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Port Royal: Dobrodružství začíná...
Port Royal: Dobrodružství začíná...
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 4 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas