Scythe: Operace Tristan – neofic. 4. rozšíření ke hře

Zdravím nadšence Scythe :-)

Docela mě zajímalo, co se stane se světem po vzestupu Fenrise... A tak jsem sepsal příběh, upravil ilustrace Jakuba Rozalskiho a po vzoru rozšíření Invaze z dálek vznikla Operace Tristan.

Pokud jste srdcaři a trochu vás to zajímá, posílám vám odkaz na omrknutí. V případě zájmu toho nafotím víc včetně příběhu a kvalitněji.
https://drive.google.com/drive/folders/1M9TuAmFRZfvwRgLWGRt4ZsXHzI0igZ7F

Raději jen fotky, tisková pdf by už asi byla na hraně legálnosti... Nevím.

Snažil jsem se vytvořit věrné kopie desek frakcí. Přede mnou se o to pokoušel hráč z BoardGameGeeku (https://boardgamegeek.com/thread/2160615/scythe-discord-fan-made-factions), ale nepřišlo mi to ono.

Příběh rozšíření, příběhy frakcí, mechanismus, pravidla a grafika trvaly asi 40 hodin... Spoiler. Zehra umřela, sorryjako.
17.5.2020 15:39:47

Pekne
Vyzera to pekne, ale to je žiaľ jediné čo sa na tom dá posudit :).

18.5.2020 00:42:33 | Upraveno autorem (porovnej)

Co dal?
Ahoj, vypada to pekne (smrncnute Takenokem:)). Co s tim mas v planu dal?

20.5.2020 13:38:08

Zájem

Ahoj, vypadá to moc pěkně. Zajímalo by mě jaký je to hratelně. Asi neposkytneš PDF?

13.8.2020 16:38:32

Co dál :-)
Omlouvám se, že jsem nereagoval, teď jsme pár měsíců nehráli. Rád poskytnu cokoli, ale nevím, jestli můžu. Když nejde o prodej, je to legálně ok?

Hráli jsme jen jednu hru - za S'čchuanskou dynastii a Aleutskou federaci a objevili hned pár chyb. I po těch hodinách práce jsem přehlídl, že se nejde vrátit do vlastní základny. Ach jo. Člověk si tím ještě víc uvědomí, jak náročné je vyladit složitější deskovou hru. No ale když poskytnu PDF, tak si to můžete doupravit sami.

Zmíněné nové národy nemají extra nové vlastnosti, aby se mechanismus hry moc nepoškodil. Pak je tu ale experiment s třetím národem - Masajskou bomou -, která má mechy, co umí ničit mechy a stavby. Ještě jsem to nehrál... ale může to být zajímavé (ale něco to taky stojí).

Plány s tím žádné zatím nemám, ale pokud je fakt vše ok, můžu poskytnout i PDF připravené tak, aby si i další mohli upravit desku národa (jen změní čísla, texty a podkladovou fotku ve zdrojovém AI souboru).

22.9.2020 11:35:26

Příběh
Ještě úvodní příběh pro navození atmosféry:

Síly znepřátelených národů každým měsícem ubývaly, ale konec chladné války byl stále v nedohlednu. V roce 1923, po vzestupu Saxonů a Fenrise, se svět změnil. Zatímco dříve, kdy i přes neutuchající boje dokázali vůdci občas najít společnou shodu, teď, po létech utrpení, vyjednávání utichla. Ne však nadobro…

Deltský koncil

V listopadu 1924 uspořádali Rusvěti společně s Krymy koncil u města Tout Delta Frut. Oba národy vyznávaly stejnou víru a od vzestupu Fenrise sdílely obrovské ztráty. Ten je považoval za nejsilnější mocnosti s nebezpečnou propagandou. Chanát přišel o svou vůdkyni Zehru, kterou nahradil generál Berg, syn severského veterána starých Suomijských válek a protřelý stratég Krymské oblasti. Berg přizval na koncil přes velkou počáteční nevoli Olgy a jejího národa také Björna ze Severských království. Po třídenním utajeném sněmu plném dlouhých nočních diskuzí a hádek společně domluvili nový plán.

TAJNÁ DOHODA 1924

Jen dva dny po deltském koncilu se vydali na utajenou cestu do tří různých světových stran zástupci všech zúčastněných národů. Operace pod kódovým označením Tristan už nešla vzít zpět…
Olgu a Čangu čekala nekonečná cesta Siberianskou magistrálou až do východního federálního okruhu Lī-Na. Ve vzdálené provincii Spin’Kej sídlil jejich spřátelený národ S’čchuanská dynastie.
Na opačnou stranu, přes Nordlanskou úžinu a po větrném moři na severzápad, se vydal Björn. Jel vyhledat pomoc tichého a nezdolného národa čelícího severským bouřím a ledovým mlhám. Tam, nedaleko severního pólu, se rozkládá téměř zapomenutá Aleutská federace – stará exkláva Severských království.
Oslabený chanát vyslal na daleký rozpálený jih Kara, věrného společníka zesnulé Zehry. Pod Eurafrickou Sahárou a Nigerskými stepmi se rozkládal oddaný národ Masajská boma, který Zehru považoval za bohyni bílých lidí. Vůdci na Krymu tušili, že mohou počítat s jejich nezištnou pomocí.
Plánem Deltského koncilu bylo překvapit unavené protivníky čerstvou silou ze zálohy. Noví soupeři a jejich neotřelé a dosud neznámé dovednosti měly posloužit nejen k boji, ale také k budoucímu vyjednávání. Dynastie, federace ani boma nebyly národy zatížené starými šrámy se Saxony nebo Šógunátem, velkou válku tak půjde ukončit třeba i beze zbraní. V lepším případě. Živelná vůdkyně Masajů svou cholerickou náturou může přispět k pravému opaku. Záleží tedy i na klidných s’čchuanských duších a chladném a rozvážném federálovi z Aleutu.

Obsah rozšíření

Rozšíření obsahuje 3 nové národy, které ve hře nahrazují Rusvětský svaz, Severská království a Krymský chanát. Součástí balení jsou pravidla národů, desky národů a deset kartiček ničení.
Hru lze kombinovat s rozšířením Invaze z dálek, Titáni nebes a Vzestup Fenrise.

22.9.2020 11:42:27

Ahoj, prosím jak to vypadá s tímto projektem? máš k dispozici případně tisková data ?  

26.7.2022 19:31:55

Vybíráme z Bazaru

Thundercats 2
Thundercats 2
Akt. cena: 500 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas