Deskoherní rande - Olomouc

Sezóna 2 (datum vzniku 20.7.2022 18:48)

Zdravím všechny nové, i ty, co už o toto vlákno zavadili dříve. Rád bych ho totiž oživil a přidal i nové informace, ale zároveň nechal zde i ty staré. Za ty roky, co jsem založil tuto diskuzi se mi herní vkus poměrně změnil. Přestal jsem hrát konfliktní záškodnické hry, možná až na pár vyjímek jako je Bios: Megafauna, kde se přece jenom požíráte a soupeříte o ten kus souše, či šelfu. Ale vize zůstala stále stejná. Utvořit partu lidí 2-3 plus já, aby jsme se párkrát do měsíce (většinou o víkendu) sešli, zahráli hry a pokecali. Klidně můžeme vyrazit i někam na tůru. Asi základ je si dobře sednout (jak u stolu :D, tak hlavně lidsky). Rád bych hrál spíše náročnější hry, jako je třeba zmíněná Megafauna, tak High Froniter nebo Lacerdovky (CO2, Kanban). Či méně náročné jako Castles of Burgundy, Doba kamenná, Bunny Kingdom… asi to shrnu, ty co mám u sebe doma :D, ale nevadilo by mi se naučit i nějaké jiné. 

Vím, že mi pár lidí psalo, ale zrovna jsem diskuzi založil v době, kdy nás přepadla pandemie Covid a já jsem byl velmi opatrný, tak jsem se s nikým nescházel. Takže klidně můžete napsat znova a můžeme se domluvit. Nejspíše ze začátku někde v hospodě, či v klubu. Pak třeba u mě na chatě. Uvidím, jak tento projekt bude úspěšný. Nebojte se tedy napsat. Cílem je se seznámit, něco zahrát a pak uvidíme, jak jsme si sedli a jestli má smysl se dál scházet. 

 

Sezóna 1 (datum vzniku: 8.11.2019 11:51:00)

Zdravím všechny deskoherní nadšence, i náhodné kolemjdoucí.

(Berte tento text jako upřímným hledáním party lidí, kteří jsou dobrého srdce a mají stejnou zálibu hraní deskových her jako já)

Mám takový problém, a to seznámit se s lidmi, kteří jsou na tom podobně jako já. Mají spousty her, které nehrají (minoritní kritérium), zvláštní (ale vkusný) smysl pro humor (pohyblivé kritérium), široký záběr her, tudíž nepohrdnou jakoukoliv hrou (stěžejní kritérium), jsou přátelští a čestní. Mým kamenem úrazu je, že nakupuji hry, které jsou daleko od mainstreamu, který nejsou ale vůbec špatné, ale už teď jsou mnohými odsouzené (Ekloundovky, Posthuman, City of Remnants, Neuroshima, Vengeance apod.). Proto bych rád našel lidi, kteří neodsuzují a rádi zkoušejí nové hry. Ale nejvíce hledám lidi, s kterými bych si i měl po hraní co říci, proto ten název rande. Takže vytvořit partu lidí, kteří si sednou a rádi se spolu setkávají. Má vize je takové, že s případným zájemcem o tuto nabídku se sejít, zapařit nějakou hru a buď to si sedneme anebo ne (což je v lidské společnosti úplně normální). Takto bych chtěl vytvořit skupinu čtyř lidí včetně mě, protože je to nejideálnější počet na hraní složitějších her. Zájemce by měl mít i čas se scházet, alespoň jednou do týdne. Aby jste měli malou představu o mne, tak zde jsou nějaké informace.


Je mi 28 let, jsem šťastně ženatý a mám zakrslého králíčka s kterými skáčeme králičí hop.
Pár nejoblíbenějších her: Mars:Terafomace, Pax Renaissance, Blood Rage (i když kdo hraje na Lokiho, tak většinou vyhraje, což je proti mému vkusu hrdinství, ale i tak se mi stále líbí), Hrdina v kostce, ale těch her je daleko více.
Odmítané hry: Monstrum:Frankensteinovi dědicové a jiné zvláštní tituly, ale záleží titul od titulu
Oblíbená barva: žlutá
Vyznání: věřící
Jedny z nejoblíbenějších filmů: Inetrstellar (vážný), Walter Mitty a jeho tajný život (komedie), Žhavé výstřely a Utopenec na útěku (parodie)

Nevím vůbec, jestli tento projekt bude úspěšný a jak ho zdejší komunita lidí přijme, ale věřím, že za zkoušku to stojí. Zájemce prosím, buď mi napište soukromou zprávu nebo hoďte komentář do tohoto vlákna. 

Všem lidem, kteří si přečetli tuto zprávu až do konce přeji požehnaní do každodenních činností vašeho života. Mějte se fajn a hrajte hry :)

8.11.2019 11:51:00 | Upraveno autorem (porovnej)

Odpoved

Nazdar,

až bude situace klidnější ohledne koronaviru, rad se pripojim :)

12.4.2020 11:09:56

Heavy euro rabbit dance

Držím palce, abys na Olomoucku, nebo spíš na téhle planetě, našel někoho s tak pružným humorem, aby zvládali tempo tvého králičího hop.

12.4.2020 12:44:05

195

Odpověď
Sice to není na pravidelné hraní ale na 2-3 do roka. Pořádáme ve vysokém Mýtě herní víkendy a podobných bláznů jako seš ty k nám jezdí více. Teďka máme akci kolem 10. října. Více na stránkách herní klub Fenix.

2.9.2020 09:42:51 | Upraveno autorem (porovnej)

jeej :-)
Já bych se taky ráda připojila :-)

19.10.2020 13:34:40

19

Ahoj , rád se případně přídám , nebo poskytnu i hry či prostor pro hraní :-)

A samozrejmne uvidime dle situace covid ...

19.10.2020 20:11:53

nejen čtyři lidi...
...na trávení volného času u her... Kopeček u Olomóce. Spíše jsem na hry tak hodinka-půldruhé hodinky; hlavně klasika Osadníci s možností zorganizovat kvalifikační turnaj. Místo mám a her pár taky - spíše starší.

15.11.2020 14:56:35

Sezóna 2 (viz popis diskuze)

20.7.2022 18:49:08

Ahoj,

rád se klidně někdy přidám. Rád hraji spíš složitější eurovky nebo válečné/strategické deskovky. Viz můj seznam her.

Když se tedy někdy domluvíte a dáte dopředu vědět rád se zůčastním.

PS: Lacerda je můj oblíbený autor, kromě C02 mám snad všechny jeho hry…

20.7.2022 22:02:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@Jumbo Případně klidně doraž i sem: https://www.zatrolene-hry.cz/klub/klub-deskovych-her-doupe-olomouc-58/diskuse/ (on tam občas chodívá i Jacob, jen se to stydí přiznat ;)) ).

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB

20.7.2022 22:43:09 | Upraveno autorem (porovnej)

@Jumbo tak takhle dlouhej seznam válečných her jsem dlouho neviděl. Nechci tě odrazovat, ale válečné hry jsem přestal hrát, když se ve mě něco zlomilo a začal jsem vnímat ty hrůzy, co válčení obnáší. Bylo to zrovna, když jsem zvažoval koupit #Silver Bayonet: The First Team in Vietnam, 1965 (25th Anniversary Edition) a šel jsem si načíst něco na wikipedii a najednou jsem uviděl zmrzačený děti, kvůli tomu, že američané cpali něco do pitných vod. Je to jen můj názor a neříkám, že hraní válečných her je něco špatného, a taky se omlouvám, že to tak rozebírám, ale od té doby jsem rozprodal hry, kde se válčí, intrikuje, škodí apod. Tudíž nevím, jestli ti mám co nabídnout. Lacerdu si opravdu velmi rád zahraji. Ideální by bylo, kdybychom sehnali ještě jednoho hráče (hráčku). Vím, že se dá hrát i ve dvou, ale nemá to takový ten šmrnc. Uvidíme, kdo se dál ozve. Jinak u mě vedou takové ty příjemné budovatelské hry jako #Great Western Trail: Cesta na západ , #Castles of Burgundy, The , či #High Frontier 4 viz můj seznam

Jestli jsem tě tímto neodradil, rád se s tebou setkám, pokecáme a něco zahrajem a věřím, že ještě někoho do party najdeme :)

20.7.2022 22:54:59

 @Kew vidím, že na ‘seznamku’ chodí i deskoherní veteráni :D @Jumbo Klub Doupě byl opravdu jednu dobu mým místem číslo 1. Určitě stojí za to se tam podívat a klidně si tam můžeme něco zahrát. Zopakoval bych #Brass: Birmingham, hrál jsme ho jednou, tak snad bych se do toho rychle dostal anebo #Gentes. Tu hru jsem si chtěl pořídit, ale vždy jsem to nakonec pustil k vodě, tak bych si ji rád zkusil. 

20.7.2022 23:03:36 | Upraveno autorem (porovnej)

@Jacob vůbec jsi mě neodradil. Tvůj názor ohledně válečných her docela chápu. Co se týká válek samotných, tak to mám podobně. Já teď četl knihu o válce Bosně a Hercegovině a musel jsem to potom trochu vydýchávat. 

Myslím, že her, které by ti snad nevadily, bude dost. Nejen od Lacerdy, ale i #Brass: Lancashire , #Rococo: Deluxe Edition , #Suburbia: Collector's Edition , #Rosyjskie Koleje , #Arkwright , #Arkwright: Karetní hra, #Nippon , #Gentes , #Dominant Species atd.

Ale souhlasím, že většinou ty hry jsou lepší aspoň ve třech nebo ve čtyřech.

21.7.2022 11:50:32

@Kew Díky za nabídku. Už jsem se i na ten váš klub díval. Snad tak i někdy dorazím. Spíš mě přes týden limitují děti a čas.

21.7.2022 11:55:22

@Jumbo to cos vypsal klidně můžeme zahrát :) možná s tím #Dominant Species bych měl malinkatý problém, protože vím, jak konfliktní a neúprosná hra může být 

21.7.2022 23:03:20

Ahoj, 

Rád bych se k vám přidal na pravidelné hraní v týdnu nebo klidně i o vikendu. Nejradeji hraji složitější eura nebo jakékoli wargeme. Nemám velkou sbírku ale mám doma několik her (HF4, SUCCESSORS, Pendragon..) které bych rád zahrál, nebo cokoli z vašeho seznamu. Aj není problém.

Bydlím v Olomouci, nemám moc velký byt, ale nedělá mi problém kamkoli dojet. 

Budu rád když se brzy domluvíme,

Tomáš 

22.7.2022 13:32:17

@Bobotom super. Zkusím nastudovat pravidla High Frontier a třeba příští týden v klubu nebo o víkendu bychom to mohli zahrát. Uvidím, jestli se mi to podaří oživit. Samozřejmě bych počítal i s @Jumbo .

22.7.2022 16:58:33

Ahoj, díval jsem se do tvého seznamu her a rád bych zahrál High Frontier, Blood Rage, Bios Megafauna, Castles of Burgundy, Sedláky z Jeskyní, Great Wester. Ani jednu z těchto her jsem ještě nehrál, ale dost mě lákají již delší čas. Zvažuju jejich koupi. @Bobotom nabízí zahrání Succesors a tam bych se také rád přidal. Jinak mám nově Brass, kompletně zahrána pouze jedna hra. Je skvělá, budeme hrát častěji, ale určitě budeme potřebovat další hráče do tří nebo do čtyř.

22.7.2022 22:52:21

Ahoj, no tak paráda. @Jacob možná bych raději začal něčím trošku pohodovějším na seznámení :D, třeba jak navrhuje @Mercatino - Brass, GWT, Cavernu… ale přizpůsobím se jakémukoli návrhu. Máte nějaké návrhy kde budeme hrát, nebo se sejdeme na UP? A chcete se domlouvat tady, nebo založíme nějakou skupinu na Fb nebo Whatsappu? 

Mějte se fajn,

Tom

23.7.2022 08:13:21

@Bobotom @Jumbo klidně můžeme začít #Great Western Trail: Cesta na západ. Tu jsem hrál nedávno, tak si aspoň pamatuji pravidla. Mám k tomu i vytisknuté úpravy pro 2.edici. Buď bych zvolil klub ve čtvrtek nebo bych vás o víkendu pozval na chatu nebo k sobě domů. 

23.7.2022 11:12:36

Přemýšlel jsem, že bych tady založil soukromý klub, kde bychom se mohli domlouvat. Konverzace by byla jenom pro členy ‘klubu’. A nejspíš by to bylo klasicky vypsání akce, kde bych navrhl nějaké hry, vy byste napsali svoje přání a nějak bychom to dali do kupy. 

23.7.2022 11:54:20

@Jacob kdyby jste v klubu měli ještě jedno místo, tak bych ten Great Western rád zahrál s někým kdo zná pravidla a má tu hru trošku nahranou. Každopádně nejraději bych se podíval na tu Megafaunu.

23.7.2022 19:49:50

@Mercatino ahoj, uvidíme, jak se vyvine situace a jestli se domluvíme na ten čtvrtek nebo o víkendu, popřípadě i jiný den. Kdybychom hráli o víkendu, tak stihneme těch her určitě více, ale na Megafaunu si teď netroufnou, protože už jsem to dlouho nehrál a snažím se spíše teď studovat High Frontier. Nastudovat pravidla mi zabere většinou hodně času a zrovna u takových her je to mega času, tak uvidím.

23.7.2022 21:35:52

@Jacob Soukromý klub zní fajn, tak jestli to tady umíš založit, bylo by to super. 
@Mercatino Tak verim, ze bude misto, s Jacobem a Jumbem bychom byli akorát 4.


GWT zní jako dobrý nápad na začátek. Věřím, že za jednu seanci bychom k tomu stihli i ten Brass třeba. Megafaunu bych poté taky určitě zahrál, ale ty pravidla jsou docela nářez, zatím jsem tak 2 roky zpátky hrál 1 partii. Ale mám kdyžtak Bios Origins, které vypadá podle mě velice dobře a trochu jednodušeji oproti Megafauně. časem pak můžeme dát cestu od Genesis po HF4 :D. 

23.7.2022 22:05:35

@Jacob díky mockrát. No určitě dejte vědět, kdybyste chtěli zahrát. Je dobré, že většina her, které máte nejsou úplně tak běžně k sehnání, alespoň v mém okolí. @Bobotom už jsi zahrál ten Bios Origins? Viděl jsem recenzi i gameplay od Braňa z Nithranie a vypadá to dokonale. Brass když tak vemu. Jak jste na tom s Brassem? Máte to nahrané víc než já. Před pár dny jsem se naučil pravidla a mám jednu kompletní hru za sebou ve dvou. Bylo to super, ale hodilo by se, kdyby k tomu někdo mohl říct trošku více.

24.7.2022 13:23:55 | Upraveno autorem (porovnej)

@Mercatino #Brass: Birmingham jsem hrál jednou před půl rokem ve třech lidech. Hra se mi líbila. Chvíli jsem zvažoval, že si ji pořídím, ale nakonec jsem od toho upustil.

#Bios: Origins - druhá edice jsem taktéž chtěl koupit, protože Phil Eklund je můj nejoblíbenější autor, ale toho konfliktu je tam na mě už moc, tak jsem žel to nechal být.

24.7.2022 16:11:09 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Ohrožení
Ohrožení
Akt. cena: 780 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas