Elden Ring

Ahoj, tak dnes by měla být spuštěna kampaň na Elden RIng, která má už teď 40k followerů. Jde do toho někdo? Mám v plánu jít do ALL IN pledge, tak pokud bude nějaký group pledge, tak dejte vědět můžu to backnout a podělíme se o náklady na poštu apod. 

https://www.kickstarter.com/projects/steamforged/elden-ring-the-board-game?ref=5nxzr7

22.11.2022 18:03:19

Ahoj. Sledujete to někdo? Váhám, jestli do toho jít, případně jaký pledge zvolit (vybírám z prvních dvou, rozhodně ne All In). Hra mi přijde zajímavá, předlohu neznám, SFG mi nevadí a cena je sice vyšší, ale ne tolik, aby mě to odradilo úplně. Nebo mám počkat na retail?

27.11.2022 22:08:09

@kubicvak Já to sleduju po očku, ale popravdě mě to moc nenadchlo. Přijde mi, že za tu cenu můžu mít v jiných kickstartrech mnohem více obsahu. Mechanicky mi příjde, že si každej hraje tak trochu na svým písečku a až nakonec spolu na bosse (kterej bude v malým pledge asi jen jeden). Na druhou stranu ten taktický souboj na tom speciálním gridu nevypadá úplně špatně. 

Grafické zpracování - klasické SFG (nevim, jestli je to takhle podle licence) - tzn. mě se moc nelíbí. Ani miniatury na painting nejsou něco úplně originálního. Míchání stejných hrdinů v různých pledgích (takže pak ho máte asi 2x) je jen hřebíček do rakvičky…
Já pass.

PS. Předlohu taky neznám, takže stejně nejsem cílovka. :D

28.11.2022 11:50:13

@kubicvak já to taky sleduju jen tak zlehka. 

Obsah vs. cena mi připadne OK.

Digitální predlohu jsem nehrál.

Viděl jsem pár lets plays (oficialní od SFG a BoardGame Co.) no a má to zajímavé prvky. Souboje působí sice trochu sólo, ale dá se vzájemně pomáhat. Dobře je řešený průběh hráčských tahů, kdy se nečeká, až ten jeden úplně dobojuje. Průzkum mapy nic extra nového, neurazí ani nenadchne.

Herní grafika mi taky úplně nesedí, ale co už.

Co se týče stejných hrdinů, tak to mají řešeno různým počátečním setupem (vybavení, vlastnosti) a různým osobním úkolem. V řešení je také alternativní sculpt miniatur.

Určitě bych se nebránil tomu hru vyzkoušet. Backovat nebudu, ale spíš kvůli financím a času.

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

28.11.2022 12:54:26

Ahoj, 
tak hru jsem dohrál 3x za sebou  ( na PS5 ), dohráno na 100% Trophy. A teď to hraju už po 4 ( a zase se snažím nevynechat ani 1 dung / příběh, protože se mě zdálo že pořád je něco co udělat líp ) :D .. Takže dalo by se říct, že mě hra sakra nadchla a nejspíš jí budu hrát tak dlouho dokuď nevyjde Board :) .. Board Cena / Obsah odpovídá tomu co tam je.. Když se podívám na jiné hry třeba Euthia tak je to za podobné peníze a nikdo si nestěžoval že je to drahé.. Ba naopak to tady kupovali lidi i za 15k a to bez nových přídavků ( taky jí mám objednanou ) .. 

Co se týká SFG, tak ano mají v minulosti pár her podle předloh kvalitních PC/PS her, pro některé ty hry přišly jako fraška a zas jiným ( co hráli na PC/PS ) tak se jim to líbilo .. 

Takže verdikt pro mě co miluje PS5 žánr tak jsem nadšený a jdu do toho.. 

1.12.2022 11:29:18 | Upraveno autorem (porovnej)

@kubicvak TO míchání hrdinů bylo asi jediné, co jsem vůbec nepobral, ale doufám, že ne. 

5.12.2022 18:28:05

Bohuzial sa opat (ako to uz u steamforged games bejva) o fast cashgrab. Pozeral som snad kazdy gameplay a ta hra je vykradnutie roznych dungeon crawler hier za posledne roky (dokonca steamforged vykrada aj vlastne hry). Podme sa na pozriet:

Tile placement/exploration je viac menej to co vidime.u Bloodborne: the board game. Z ktoreho si dokonca zobrali upravenu verziu timeru (s tym, ze nemozte skutocne explorovat co chcete lebo vas hra nuti plnit misie inak vam vyprsi cas). Art na tiloch je velmi podobny a teda nijak unikatne arty som tam nevidel. 

Kartickovi combat je opat inspirovany Bloodborne:the board game, ku ktoremu pridali este balicek efektov, takze robite 2x deckbuilding a podla autorov to je tak aby to nebolo az tak random ako kocky v Dark Souls… no videl som, ze to vie byt extra random lebo zla ruka a nic nenarobite. 

Combat sa odohrava vo vlastnej knihe kde je stvorcekovy grid… avsak vzdy hrate na svojej polovici a enemak na svojej… jedna sa teda len o iluziu pohybu a nikdy svojho supera realne nebehnete, v podstate to sluzi na urcenie buffov a debuffov. Tento system je zas vykradnuty z hry dark souls: card game + tie buffy ci debuffy. 

Coop aspekt hry je podla mna zly. 1 kolo boja = 1 kolo mimo boja a teda vas kamos si vykona svoj explore a potom idete vy, odohrate 1 kolo suboja a ide zas zvyaok hracov, bud u seba v combate alebo na mape. Combat je tak rozsekany na prerusovane kola, a straca tak dynamiku a napatie. Pri hre 4 hracov si (aj ked nie su kola nijak dlhe) kym odohrate svoje 2 kolo combatu a ak mate zle larty tak cakate na 3 atd atd. 

Art - aky art prosim vas, vsetko cierne a miesto artu pouzivaju screenshoty z hry (podobne ako to bolo u dark souls). Odflaknute a lacne. Dokonca aj combat karty su len ikonky. 

Bossovia - aj ked date dokopy 3 knihy na vytvorenie velkej site na boj s bossom , stale je boss tak velky ze nejake manevrovanie straca vyznam. 

Obsah - ano za tu cenu je tam vela obsahu ALE realne je tam len mala cast z original PC hry a uz sa SFG dusoval ale.ma.plany na dalsie expanzie a core sety. Co to znamena? Znamena to, ze ak to chcete vsetko mozno sa vysplhate na sumu cez 1000€ za 1 hru. 

Kampan - aka kampan? Opat sa SFG dusoval, ze hra obsahuje desiatky hodin kampane. Realne ukazali 3 mini misie, ktore led splnite odomknete si misiu s nejakym bossom, alebo teda misiu s nejakym “pribehom”. Tam je vsak lore textu minimum. 

Toto je typicky SFG produkt, rychlo uvarena pre - produkovana s desiatkami krasnych figuriek, ale osobne sa neviem zbavit dojmu, ze sa nepoucili z dark souls a toto je taka 1,5 verzia, ktora ma podla mna sice vela lepsich veci, ale combat to nebude. 

Doma mam Dark Souls takmer so vsetkymi rozsireniami a Bloodborne ktory pomaly tiez rastie. Osobne tento produkt nema pre mna vyznam. Ak chcem grindovacie RPG so super puzzle combatom a mega bossmi dam si DS, ak chcem pribeh, explorovanie a skutocnu kampan, dam si bloodborne. Keby som si mal vybrat v tento moment jedno z tychto troch = jednoznacne Bloodborne. 

 

23.12.2022 15:42:49

Čeština 

Myslíte, že hra vyjde v češtině? Řeším, jestli se ještě připojit v rámci late pledge, nebo počkat a doufat (případný rozdíl v ceně mi nevadí). 

6.12.2023 08:05:52

@PetrDudek Nepředpokládal bych to. Spíš se stane, že SFG vydá původní českou hru, než že se objeví jejich hra v češtině :-D

--------------------------------------------------
Lazy - Cat - BG
No Game - No Life

6.12.2023 10:15:01

Zde bych byl opatrný. Pěkný vizuál, ale problémy s výrobou atd. Nějaké protahování a co se týče hodnocení gameplaye ,tak je tam taky dost pochybností.

6.12.2023 10:25:37

Snazia sa zarobit na  uspechu Elden Ringu, no okrem figuriek, ktore su identicke kopie modelov z hier vsak nic vyslovene nehovori, ze ide o  “Elden ring”. Daju sa kupit lepsie hry s lepsim obsahom a lacnejsie.

 

Tak dokonca pozeram late pledge su tam platene PM exclusives nad ramec all-in.. ako dvojvrstvove dosky, set miniatur namiesto tokenov :D

 

https://gamefound.com/en/projects/steamforged-games/elden-ring-the-board-game

6.12.2023 13:52:39 | Upraveno autorem (porovnej)

no.vi89 
Jaké hry?

7.12.2023 19:59:56

@PetrDudek ak myslis podobny gameplay za menej penazi napr. Foklore:Affliction, Monster Hunter, Bloodborne, Gloomhaven JoL (Lvi chrtan)

9.12.2023 00:34:41

@no.vi89 no mám backnuto all in i s těma blbinama po…. taky mě to nas*alo, že tam takhle přidali….. kor po té ceně, ale těším se na to … 

9.12.2023 07:32:39

@xDante1986 jas om na tu hru pozeral, lebo ER mam velmi rad, ale ked vidim obsah zakladnej hry a gameplay tak pass, radsej si zozenem Bloodborne.

9.12.2023 11:13:13

Vybíráme z Bazaru

Scrap Racer + Rozšíření EN
Scrap Racer + Rozšíření EN
Akt. cena: 91 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas