ZATROLENĚ: Sledování diskusí a upozornění na nové odpovědi notifikací

Autor: Zeus | 31.12.2021 | 26

Poslední spuštěnou funkcí roku 2021 je sledování nových odpovědí ve vybraných diskusích. Pokud tě tedy zaujme nějaká diskuse a nechtěl bys na ní zapomenout a dostat notifikaci, když se v ní objeví nová odpověď, můžeš danou diskusi začít sledovat. Stejně jako později ji můžeš zase snadno sledovat přestat.

Tato funkce je v tuto chvíli dostupná pouze uživatelům s účtem úrovně VIP. Důvodem je předpokládaná náročnost na výkon dabatáze. A také bychom na této funkci a jejím kódu chtěli připravit i další funkci u diskusí (jaké odpovědi v diskusi jsem četl a které ještě ne), což nároky ještě zvýší. Budeme vyhodnocovat a možná ji zpřístupníme i pokročilým účtům, ale slibovat to určitě nechceme.

Začít / přestat sledovat diskusi můžeš pod tlačítkem „Akce“ u zakládajícího příspěvku diskuse (mělo by to fungovat jak u obecných diskusí, tak i u her a u klubů).

Začít sledovat diskusi
Jak začít sledovat diskusi
Přestat sledovat diskusi
Jak přestat sledovat diskusi

V okamžiku zapnutí sledování způsobí další odpověď v diskusi zaslání notifikace a do doby, než danou diskusi navštívíš, už další odpovědi notifikaci nepošlou (aby živé diskuse nezpůsobovali záplavu zbytečných notifikací). Po návštěvě diskuse se funkce opět „resetuje“ a další odpověď v diskusi pošle novou notifikaci (pokud tedy nejde o odpověď tvojí, na které notifikaci jistě nepotřebuješ).

Podoba notifikace na novou odpověď
Podoba notifikace na novou odpověď ve sledované diskusi

V další fázi bychom rádi ještě vytvořili systém notifikací na nové diskuse (témata) v jednotlivých fórech (jako jsou Náměty a připomínky v obecných diskusích nebo jednotlivé hry či kluby). Ale to až v roce 2022 :-).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Nesouvisi to s timto ale mecenasstvi nefunguje :-) chtel jsem po pulnoci hodit mecenase na 2022 ;-)

1.1.2022 03:13:30 | Upraveno autorem (porovnej)

@Longerin Teda takový offtopic. A hned na Nový rok. Tak snad nebude platit pořekadlo “Jak na Nový rok, tak po celý rok” :-).

Jinak mecenášství jsem nastavoval až dnes ráno, už jsem včera fakt nestíhal, byl jsem rád, že jsem zvládl nahrát tu novinku, které se článek věnuje + napsat článek a ještě zkontrolovat, že to funguje.

Mám toho na dnešek víc (asi nejurgentnější krom mecenášství 2022 je ještě převod placených a nevyužitých inzerátů z lonška na letošek).

1.1.2022 09:27:22

som jediný, kto teraz nevie označiť príspevok za nevhodný a hlási mu to chybu?

 

EDIT: teraz som skúsil označiť zeusov a ten išiel… divné

1.1.2022 17:57:09 | Upraveno autorem (porovnej)

zda se mi ze to nefunguje. mam zapnutou notifikaci na tuto diskuzi a zadna notifikace mi nedorazila
https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/pan-prstenu-putovani-po-stredozemi-valecne-tazeni-12034/diskuse/errata-v-appce-a-ve-fyzicke-hre-30472/

Oskar,
občas se objevuju v JOUOB.castu

2.1.2022 12:46:58 | Upraveno autorem (porovnej)

@Oskar999 Díky moc za info… tohle byla zrada. Rozesílka se zasekla na komentáři, který byl pravděpodobně hned po založení odstraněn a když ho systém hledal pro rozeslání notifikací, tak ho nenacházel. A lup, zaseknuto.

A “nejvtipnější” na tom je, že mám pocit, že to byl moje testovací odpověď v diskusi, kterou jsem něco testoval, a který jsem si hned smazal :-). Příslovečně jsem si pod sebou podřízl větev (a dobrých důvodů) a navíc si nevšiml, že k tomu došlo…

2.1.2022 14:11:50 | Upraveno autorem (porovnej)

@Zeus Je trochu zrada, že už teď je u diskuse u hry tlačítko pro sledování (celé diskuse) a přitom to ještě nefunguje. Musel jsem si najít tuhle novinku, abych si to potvrdil a zbytečně nehlásil bug. Za mě by bylo lepší to tlačítko odstranit, než to budeš mít doimplementované.

 

edit: Aha, ono to funguje na oznámení, že bylo založeno nové vlákno, ale už ne na oznámení nových příspěvků ve vlákně, na to se musí aktivovat přímo sledování vlákna. Hm, to není úplně zřejmé na první pohled z názvu toho tlačítka.

4.2.2022 10:57:20 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 14 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas