ZATROLENĚ: Příprava webu na podporu Emoji

Autor: Zeus | 5.6.2022 | 6

Vzhledem k tomu, že se nám množí používání Emoji v textech přidávaných uživateli, připravujeme podporu těchto speciálních znaků. V tuto chvíli použití Emoji způsobí, že databáze "odmítne" celý daný text uložit a Zatrolenky vrátí něco jako "Došlo k technické chybě". Při zkoumání těchto chyb jsme právě odhalili, že společným jmenovatelem je použití Emoji.

Nicméně doba za 15 let od vzniku Zatrolenek pokročila a "Emoji" ve stylu ":-)" pomalu zvoní hrana a je třeba jít s dobou.

První úpravou je čistě technická změna, která upraví nastavení pro komunikaci s databází. Tuto změnu nahráváme odděleně a dříve, protože ovlivní kompletně celé chování Zatrolených her. Nemělo by to nic způsobit, ale ...

Pokud se nikde nic neobjeví (podezřelé věci prosím hlas jako komentář pod tento článek), odpoledne/večer bychom zkusili nahrát další úpravu (již bezpečnější), která by umožnila používat Emoji v soukromých zprávách. Další místa by měla následovat později.

PS: Při psaní článku jsem Emoji také zkusil a také došlo k technické chybě. ;-).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

uvítal bych možnost dát lajk příspěvku ve stylu - to je kvalitní příspěvek a v některých rozsáhlejších diskuzích (zejména typu dotaz na hru) bych si díky tomu četl jen ty hodnocené kladně…

Ivo

5.6.2022 18:59:30

Iwen +1

5.6.2022 20:10:47

problém s DB je jenom ten, že emoji používají rozšířené multibyte kódování a je třeba v DB nastavit kódování na utf8mb4

8.6.2022 19:54:07

@deepmarty Je to přesně jak píšeš, jen jsme pro to museli přepsat i kousíček kódu, který navazuje spojení do DB. A tím to potenciálně mohlo rozbít cokoliv kdekoliv :-). Proto jsme byli opatrnější než při jiných úpravách.

Každopádně to proběhlo v pohodě a soukromé zprávy už Emoji snesou.

12.6.2022 16:02:44

Vybíráme z Bazaru

Království
Království
Akt. cena: 790 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas