ZATROLENĚ: Formátování diskuzních příspěvků

Autor: Wolfsen | 2.5.2021 | 21

Dnes, 2. 5., jsme zprovoznili nový editor pro psaní komentářů a diskusí se základním formátováním a tagováním/odkazováním.

Formátování

V novém editoru lze při psaní příspěvků využít tučného písma a odrážek (číslovaných i nečíslovaných).

Okno editoru diskuzního příspěvku s formátovacími tlačítky
Okno editoru diskuzního přísp. s naformátovaným textem

 

Odkazování / Tagování

  • Po napsání křížku (#) a alespoň jednoho dalšího znaku se otevře našeptávač s názvy her v katalogu. Toto nahrazuje dosavadní systém, kdy tag hry bylo možné vyvolat pomocí tagu [g:<id hry>], což bylo používáno velmi vzácně (a kvůli komplikovanosti tohoto řešení se tomu rozhodně nedivíme).
  • Po napsání zavináče (@) a dalších znaků se otevře našeptávač s přezdívkami uživatelů.

POZOR! Případnou mezeru v názvu hry nebo přezdívce uživatele je nutné nahradit spojovníkem (-). Napsání mezery totiž našeptávač ukončí. Bohužel toto je chování samotného editoru a není možné v aktuální verzi změnit.

Hotový diskuzní příspěvek s formátovaným textem a tagy

Další související úpravy

V souvislosti s touto úpravou jsme dále sjednotili formulář pro diskuzní příspěvky a komentáře. Nově tedy pod články, soubory a zápisy z hraní není vložený přímo formulář, ale ten se otevírá v modálním okně po kliknutí na tlačítko Přidat komentář. Podobně jako je to s příspěvky v diskuzích.

Kromě toho aktuálně editor změní vložený odkaz na přímo prokliknutelný a odkaz na obrázek (musí ale končit příponou pro obrázky jako .jpg apod.) se změní na přímo vložený obrázek. POZOR! Tyto dvě související úpravy budeme vyhodnocovat a je velmi pravděpodobné, že toto nějak změníme v rámci prevence spamování a různého škození (tedy nejspíše bude dostupné jenom „vyšším“ úrovním uživatelských účtů).

Další očekávané úpravy – notifikace

V dohledné době hodláme tagy uživatelů v diskuzních příspěvcích propojit se systémem notifikací, aby uživatelům označeným v diskuzích nebo komentářích přišla také notifikace o tom, kdy byli označeni. Toto bohužel opravdu není součástí dnešní úpravy.

Seznam úprav Zatrolených her

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Super, akurat v mobile mi to robi to, ze ked kliknem do pola s textom (aj ked sa len chcem presunut v ramci uz napisaneho textu), alebo na formatovanie, tak ma hned hodi na spodok a je to velmi otravne. Uz sa mi to pri tomto pisani stalo asi 6krat.

2.5.2021 22:32:54

Ja som vedel, že toto raz príde!! Dakujeme. Ešte tie notifikácie, že ma niekto označil niekde a bude to super.

2.5.2021 22:36:55 | Upraveno autorem (porovnej)

PJ

Skvělé!

A plánuje se i nějaká úprava editoru článků?

2.5.2021 23:17:26 | Upraveno autorem (porovnej)

Odkazy nefungují a rozhodilo to podpisy. Ani po editaci se to nezpravilo viz

 

https://www.zatrolene-hry.cz/diskuse/obecne-o-hrani-spolecenskych-her-3/deskoherni-inkvizice-podcast-16872/

 

--------------------------------------Deskoherní InkvizitorZakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

3.5.2021 08:22:05 | Upraveno autorem (porovnej)

@marektomas98 Díky za upozornění. Já si toho rozbitého odřádkování v podpisech všiml hned včera po změnách, měl jsem pocit, že jsem to opravil. Ale bohužel chyba byla na dvou místech, já to fixnul na prvním a teprve po této opravě se projevila chyba na tom druhém. A toho jsem si už včera nevšiml. 

Odkazy ještě prozkoumám. Test odkazu na spřátelený web: https://www.trollowe-gry.pl

Napadá mě (k těm odkazům), že aby to editor změnil na odkaz, je potřeba za vložený odkaz udělat mezeru/odřádkovat nebo tak něco.

3.5.2021 08:37:44 | Upraveno autorem (porovnej)

https://www.zatrolene-hry.cz/clanek/zatrolene-formatovani-diskuznich-prispevku-8768/

Máš pravdu, je třeba dát enter. 

--------------------------------------
Deskoherní Inkvizitor
Zakládající člen hnutí "Jednorožce s duhou do záhlaví Zatrolenek"

3.5.2021 08:42:25

PJ

@Zeus 

Tak jsem zpětně přepsal jedno vlákno, kde jsou odkazy, aby mohly být aktivní a skutečně stačí za odkaz přidat i mezeru. Nicméně mám k novému systému několik dotazů:

  1. Ten zavináč u odkazů na uživatele ještě pochopím, ale opravdu se musí zobrazovat i ta mřížka o odkazech na hry - myslím i poté, co po vybrání ze našeptávače vytvoří odkaz? Vypadá to divně, protože ten znak # není součástí názvu hry a že jde o odkaz, je patrné na první pohled z formátování.
  2. Jakmile zadám do našeptávače her mezeru, tak se ukončí. Což je problém u her, které mají víceslovné názvy. Bude se toto ještě nějak řešit, nebo bude nutno v těchto případech vždy projet celý seznam?
  3. Jakmile se vytvoří odkaz na hru po vybrání položky z našeptávače, automaticky se za něj vloží mezera. Což je problém, když chci za název vložit dvojtečku, protože po umazání té mezery se zruší formátování odkazu. Dvojtečka za mezerou vypadá špatně a je typograficky chybně… edit: Jak se zdá, problém je pouze u hry #Pax Pamir (druhá edice)  a hádám, že je způsobený tím, že je mezera obsažena jako znak v názvu hry (resp. za názvem). Takže by ji stačilo vymazat…
  4. Budou tyto úpravy formátování příspěvků diskuzí rozšířeny i do editoru soukromých zpráv?
  5. Už jsem se ptal výše, leč bez odezvy; zeptám se tedy znovu: plánuje se rovněž nějaká aktualizace editoru článků? Slovník, vkládání tvrdých mezer, úprava vložených obrázků, které v určitých případech nelze vycentrovat, atp.

Díky.

3.5.2021 11:01:23 | Upraveno autorem (porovnej)

Úplně boží změny!! Super práce, posunuje to Zatrolenky o level výš :-)

3.5.2021 11:06:24

@PJ 

  1. Je to tam trochu schválně, aby to dalším uživatelům ukazovalo, jak se ty odkazy vytváří. Chápu tvůj postoj, hodně jsem kolem toho koumal a nakonec se přiklonil k tomuto řešení. Například kdyby to u her nebylo, tak je to zase nekonzistentní s uživateli.
  2. Tohle viz poznámka v článku i v nápovědě. Bohužel toto je standardní chování toho editoru a nelze v totu chvíli změnit. Místo mezery je třeba použít pro účely našeptání znak “-” (minus). Vývojáři toho editoru mají tohle chování reportovaná již nějakou dobu, zdá se, že to neodmítají, ale do stávající verze to ještě přidané není (mezera by pak našeptávání nerušila, to až Enter nebo výběr myší). Sleduju, změnit bych to chtěl, ale teď to nejde (za rozumné časové investice, jinak samozřejmě jde mnohé :-). 
  3. Bohužel opět standardní chování editoru. Zde jen trik, na který jsem si přišel (mě štvaly tečky končící větu s mezerou před, když byl posledním slovem název hry). Napiš znak po té mezeře a pak tu mezeru smaž. Mě to funguje docela dobře.
  4. K tomu dodám, že nic nění nikdy hotové. Teď to ale nemám někde vysoko v prioritách. Obecně bych rád spíš nahradil článkový editor za řešení, co je teď nově v diskusích, JENŽE on neumí jednu funkci co umí ten používaný. Ale zase umí jiné věci. Bohužel tou věcí je vložení obrázku z galerie u hry (resp. soukromé galerie uživatele). Ale fakt je, že v jiných oblastech nás spíš omezuje, takže je otázka spíš času, kdy mě situace naštve a nějak si to do tohoto diskusního editoru doprogramuji.

3.5.2021 11:15:35

PJ

@Zeus Díky za reakci.

  • ad 1 - souhlasím s konzistencí, z mého pohledu by tedy bylo nejlepší po zformátování vyhodit i ten @ v odkazu na uživatele, aby nemusela být # v odkazu hry, ale pokud už ses rozhodl, nejspíš Tě nepřesvědčím…
  • ad 3 - jak jsem zjistil, chyba je pouze v #Pax Pamir (druhá edice)  - je tam natvrdo mezera už v názvu hry (resp. za názvem) - stačilo by to nejspíš upravit v databázi her (tj. tu nadbytečnou mezeru umazat)
  • ad 4 - chápu. Mně ten editor fakt nevyhovuje, na psaní delších textů je absolutně nevyhovující, tudíž musím článek napsat ve svém desktopovém textovém editoru, pak překopírovat a přitom vymazat formátování a pak vložit sem a znovu naformátovat. To opětovné formátování mně obvykle zabere tak hodinu, protože obvykle píšu delší bohatě formátované texty - a jelikož místní editor neumí tvrdé mezery, výsledkem hodinových úprav je typograficky špatný text…

3.5.2021 11:35:15 | Upraveno autorem (porovnej)

#Pax Pamir (druhá edice) opravena.

-----------------
šéfredaktor novinek ZH; předseda KDH Pajdulák

3.5.2021 11:38:17

Mi nejde vložit odkaz na video na youtube. Se automaticky zobrazí v okně s náhledem, ale do příspěvku se nevloží. Ani enter nebo mezera za odkazem mi nepomohla.

3.5.2021 12:54:33

@Pizin Je dost možné, že editor to převede na nějaký HTML kód, který pak není povolený. Obecně je povolený odkaz, tučné písmo a dva typy odrážek. Z tohoto pohledu je dost pravděpodobné, že i vložený obrázek je pak odstraněný před uložením do databáze. 

Super připomínka. A já si píšu, že je potřeba tyhle 2 kusy sladit ještě více (samotný editor s odstraňovačem nepovoleného kódu).

3.5.2021 13:11:08 | Upraveno autorem (porovnej)

@kren Všiml jsem si v jiném vlákně, že píšeš, že není možné označit odkazem hru #Ad Astra :)

Jak je uvedeno tady v článku, je potřeba místo mezer psát pomlčky. Případně můžeš psát název i odprostředka, tzn. “#”+“astra” ti taky hru najde. 

Snad to pomůže :)

--
admin popisů a recenzí her ZH, překladatel FitB a REXher

18.10.2022 20:13:56

Vybíráme z Bazaru

Zima Mrtvých: Cesty osudu
Zima Mrtvých: Cesty osudu
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 2 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas