ZATROLENĚ: Dávka úprav díky prodlouženému víkendu

Autor: Zeus | 21.11.2022 | 26

Prodloužený víkend přinesl nějaký čas navíc a tak si již nyní můžeme uživat úprav, do kterých jsme tento čas investovali.

Vyhledávání v katalogu her

Možná jste si již všimli, ale asi nejviditelnější změnou je, že ve výchozím stavu je otevřené hledání dle kategorií / vlastností her (dříve bylo ve výchozím stavu otevřené hledání dle prvního písmene v názvu hry).

A i toho hledání dle parametrů hry doznalo změn:

  1. Hledání dle doby hraní nově umí hledat i zadáním minimální doby hry (vhodné pro hráče, kteří hledají komplexnější herní zážitek)
  2. Hledání dle počtu hráčů jsme upravili, aby bylo snad pochopitelnější, jak funguje – tedy že se zadává rozmezí počtu hráčů, kterým mají nalezeného hry umožnit současné hraní (tedy hledání pro skupinu 4–5 hráčů splňují i hry nabízející hru 2–8 hráčů). Výjimku zde mají hry právě pro dva hráče (viz speciální zaškrtávátko), protože z našich zkušeností ve dvou hráčích lépe fungují hry navržené speciálně pro hru 2 hráčů.
Hlavní změněná kritéria

Přidávání her do seznamu v profilu hráče

Nově již nemusíte procházet detaily každé hry, kterou chcete přidávat. Stačí jít do seznamu ve svém profilu a hledat tlačítko Přidat hry (které již delší dobu znají administrátoři klubů). A z otevřeného okna můžete pohodlně pozadávat více her najednou.

Hromadné přidání her na seznam

 

Úprava přidávání her do seznamů (jak hráčů tak i klubů)

Tuto úpravu ocení hlavně administrátoři klubů, protože dříve při přidávání her bylo potřeba znát hlavní název hry, pod kterým je vedene ve zdejším katalogu. Nově ale našeptávání her umí hledat hry i dle alternativních názvů. Jen pozor, že i přesto je hra na seznam přidána pod hlavním název ve zdejším katalogu (nelze tedy hru přidat přesně ve vydání, v jaké ji hráč či klub vlastní).

Hledání dle alternativního názvu hry

Poslední zatím spíše interní úprava právě o různých vydání her

Vnitřně jsme si přidali možnost evidence různých vydání stejné hry, což slibuje určité možnosti v delším časovém horizontu. Aktuálně si tak začínáme ke hrám přidávat vydání s jejich čárovým kódem (zajímavé pro strojové propojení na systémy vydavatelů či eshopů?), jazykem vydání a vydavatelem, který za tímto vydáním stojí. A i když už dnes máme čárové kódy u cca 10 % všech her v katalogu, tak je to stále pro masivnější využití nedostatečné.

Další hra s achievementy

Drobností na závěr je přidání achievementů k základu novinky Zombicide: Živí nebo Nemrtví. A jestli vás zajímá, jaké hry achievementy mají, máme vždy aktuální seznam her s achievementy.

Seznam úprav Zatrolených her

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Super! Díky!

Jak lze přidat hře Achievementy/Scénáře?

22.11.2022 01:35:33

Ahojte, text teď není  na mobilu skoro vidět,… g.

22.11.2022 08:04:54

@duzunuck 

Pokud již hra má Achievementy (viz seznam - odkaz v článku), musíš přidat záznam z hraní, nebo se zúčastnit hry a být uveden jako spoluhráč v zápisu - pak se ti daný Achievement zpřístupní (při zápisu je třeba odkliknout zda si vyhrál /jste vyhráli/ nebo splnili jinou podmínku pro získání A. - závisí na jednotlivé hře).

 

* * * * *
Board games klub, Trenčín

22.11.2022 08:35:58 | Upraveno autorem (porovnej)

@Gally Asi myslíš primárně texty na těch ilustračních obrázcích, že? V nich popravdě moc nevím, jak to vyřešit, protože běžná strategie na mobilech je obrázky oříznout na výšku, jen to pak ztratí tu ilustrativnost a zobrazí to pouze kousek té změny. Takže mě napadá pouze možnost landscape orientace zařízení nebo přeskočení (změna je i tak popsána v textu).

BTW kvůli mobilů jsem již jednou tak trochu tajně (ale je to už třeba 2 roky zpátky) zvětšil o chlup používaný font na webu, aby byl čitelnější, ale chtělo by to ještě o chlup :-)

22.11.2022 19:01:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Ahoj, změny super. Šlo by naučit vyhledávač her vyhledávat bez diakritiky? Teď když dám třeba “dum”, tak mi to "dům snů" nenajde. A šlo by přidat odkaz na bazar pro danou hru? Jakože když jsem na stránce nějaké hry, tak by mne zajímal výpis, zda se nenabízí zrovna v bazaru. Díky moc

23.11.2022 06:53:37

@Zeus nene, hlavní text článku - mám jen slabě šedivý na bílém podkladu. Kamarád to vidí ale normálně. Oba máme Android. Tak nevím co mám za problém :-). Když mi pošleš mail, tak pošlu obrázek,…  

23.11.2022 07:31:19

mh

@Gally A nepoužíváš nějaké specifické barevné téma? Ať už na telefonu samotném, nebo přímo v prohlížeči? To vypadá, že by za to mohl css nějakého tématu. Já třeba barvy mám na telefonu v pořádku a sám říkáš, že tvůj kamarád taky. Co používáš za browser? Chrome?

DOPLNĚNÍ: Dělá to noční režim. Vyzkoušel jsem na Opeře a zachovalo se to, jak popisuješ.

@Zeus Nejspíš je někde natvrdo barva podkladu jako světle šedá a přebije změnu podkladové barvy tématu.

23.11.2022 09:46:52 | Upraveno autorem (porovnej)

Pěkná práce :3 A jak to vypadá se schvalováním souborů? X mesíců žádná změna bohužel. 

https://www.pickey.cz/slingergames // http://slingergames.cz // https://www.facebook.com/slingergames // Překlady her do CZ, recenze a další.

23.11.2022 18:25:40

@Zeus Na tema fontu. Tohle jsem dostal jako uzitecnej trik a pouzivam to. Setri mi to teda dost starosti a nedovedu si predstavit, jak bych jinak resil responsivitu webu: https://css-tricks.com/snippets/css/fluid-typography/

24.11.2022 10:16:56

Vybíráme z Bazaru

The King is Dead + obaly
The King is Dead + obaly
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas