Výběr zajímavých her pod stromeček podle CzechWina

Autor: CzechWin | 14.12.2019 | 7

Stále si lámete hlavu nad tím, co nadělit svým blízkým nebo si přát pod stromeček?

Rok 2019 byl bohatý na vydávání česky lokalizovaných her. I přesto, že jsme toho stihli už hodně zahrát, najdou se tady i tací, kteří neměli to štěstí, chuť, popřípadě čas, vyzkoušet všechno. Nebo se mohlo stát, že jste něco jenom v tom návalu novinek přehlédli. Nyní je správný čas to napravit! Blíží se Štědrý den, svátky klidu a míru, které zažíváme pokojně se svojí rodinou. Ke Štědrému dnu patří i nadělování radostí pod stromeček. Tento článek Vám pomůže vybrat dárky, kterou jsou - dle mého názoru - opravdu zajímavé.

Můžeme se na to vrhnout!


Jako první kategorii jsem vybral Hry pro menší hráče. Myslím si, že i těm můžeme vybrat zábavné hry. Určitě se u toho mohou bavit i dospělí.

HRY PRO MENŠÍ HRÁČE


RYTÍŘ KLOUZEK, MindOK

Zlí padouši obsadili naše krásné království a uvedli ho do strašného chaosu! Musíte království zachránit, a to hned! Společnou rukou proveďte chrabrého rytíře Klouzka celým dobrodružstvím plným zvratů, nástrah a překážek až do cíle. Proveďte rytíře celou trasou na každé mapě od startu k cíli tak, aby se vyhnul všem pastím, překážkám a nástrahám. Trasu určuje stezka vyznačená světlou čarou. Pokud se vám podaří dorazit až do cíle poslední mapy s alespoň jedním zbývajícím životem, vyhráli jste.

  • VĚK: 7+
  • HERNÍ DOBA: 30 minut
  • POČET HRÁČŮ: 1 až 4

ZOMBIE KIDZ EVOLUCE, Blackfire

Zombie Kidz Evoluce je hra, která se s každou odehranou partií a splněným cílem dále rozšiřuje a rozvíjí. Postupem času získáte nové schopnosti, ale i zombie budou mnohem dravější

  • VĚK: 7+
  • HERNÍ DOBA: 15 minut
  • POČET HRÁČŮ: 2 až 4


Tento podzim jsem rozchodil malý soukromý klub. Scházíme se tam s přáteli a jelikož nejsou tak zběhlí v náročných deskových hrách, musím je nejdřív naučit si vybudovat k nim lásku. Tato kategorie je přímo určená jim! Hry pro začínající hráče.

HRY PRO ZAČÍNAJÍCÍ HRÁČE


MASTERS OF RENAISSANCE: LORENZO II MAGNIFICO – THE CARD GAME, TLAMA games

Vžijte se do role vážených občanů Florencie a zvyšte svou slávu a prestiž ve hře Masters of Renaissance. Získávejte zdroje na trhu a využívejte je k nákupu nových karet. Budujte svoji moc jak ve městě, tak i v okolních územích! Každá karta vám poskytne možnost produkce, která přemění zdroje a umožní vám je uskladnit ve vaší pokladnici. Snažte se dobře využívat schopnosti vůdců a nezapomeňte dávat najevo svou oddanost papeži! Masters of Renaissance je hra s jednoduchými pravidly, která nabízí hluboká strategická rozhodnutí při výběru a posilování akcí.

  • VĚK: 14+
  • HERNÍ DOBA: 45 minut
  • POČET HRÁČŮ: 1 až 4

KRONIKA ZLOČINU, MindOK

Vžijte se do role člena týmu vyšetřovatelů v současném Londýně. Právě jste opustili kancelář vrchního inspektora. V Hyde Parku byla nalezena mrtvola mladé dívky a šéf vám případ přidělil. Vypadá to jako běžná rutina, ale něco vám na celé věci nehraje. Vydejte se na místo činu a začněte vyšetřovat! Kronika zločinu je kooperativní hra, v níž řešíte zapeklité detektivní případy. Pomocí unikátní technologie Scan & Play, která propojí zážitek z deskové hry s hrou digitální, se vám otevře řada poutavých příběhů. Všechny případy budete řešit se stejnou sadou herního materiálu. Vyslechněte podezřelé, sbírejte důkazní materiál a usvědčte zločince v určeném časovém limitu!

  • VĚK: 12+
  • HERNÍ DOBA: 90 minut
  • POČET HRÁČŮ: 1 až 4


Od ledna plánuji v klubu nastoupit na těžší kalibr. Hry pro středně pokročilé.

HRY PRO STŘEDNĚ POKROČILÉ


ARCHITEKTI ZÁPADNÍHO KRÁLOVSTVÍ, TLAMA games

Hra Architekti Západního království je zasazena do prostředí Franské říše, konkrétně do období jejího konce, kolem roku 850 našeho letopočtu. Hráči se v roli královských architektů snaží co nejvíce zapůsobit na svého krále a udržet si postavení ve společnosti budováním nejrůznějších staveb v jeho nové říši. Hráči musejí sbírat suroviny, najímat učedníky a dobře hlídat své pracovníky. Zrada je totiž na denním pořádku a konkurenční architekti udělají vše pro to, aby zabránili vašemu pokroku. Zachováte si počestnost, nebo skončíte ve společnosti zlodějů a překupníků?

  • VĚK: 12+
  • HERNÍ DOBA: 90 minut
  • POČET HRÁČŮ: 1 až 5

HRDINA V KOSTCE, REXhry

Ve hře Hrdina v kostce soupeříte s ostatními hráči, kdo vytvoří nejlepšího hrdinu, který kdy chodil po světě a plnil důležité úkoly. Házíte kostkami a vybíráte z nich ty nejvhodnější pro rozvoj správných vlastností. Kupujete zbraně a zbroj, abyste vybavili svého hrdinu. Trénujete, abyste získali dovednosti a vlastnosti a byli připraveni na výpravu. Získejte pověst tím, že vytvoříte perfektního hrdinu. Hráč s nejvyšší pověstí zvítězí ve hře a bude schopen překonat všechny nástrahy ležící mu v cestě.

  • VĚK: 10+
  • HERNÍ DOBA: 90 minut
  • POČET HRÁČŮ: 1 až 4


Tato poslední kategorie je má nejoblíbenější, protože mě tyto hry vážně velmi moc baví. Určitě byste je neměli přehlédnout!

HRY PRO NÁROČNÉ


ESCAPE PLAN, TLAMA games 

Escape Plan je náročnější strategická hra pro jednoho až pět hráčů. Hra se hraje na tři kola, přičemž každé kolo představuje jeden den. V průběhu každého kola policie obsazuje město, jeho ulice a uzavírá výjezdy. Hráči ve svém tahu použijí tři až pět akcí k pohybu po městě, získání ukrytých peněz, najímání gangů a k návštěvám obchodů, kde si mohou koupit převleky, otevírat schránky atd. Vlivem těchto akcí roste pověst hráčů, což jim zpřístupňuje nové schopnosti, ale zároveň se dostávají do hledáčku policie. Třetího dne se hráči pokoušejí opustit město jediným otevřeným výjezdem, ale potřebují mít dostatek peněz, aby za svůj útěk zaplatili, jinak jsou zatčeni, nezískávají žádné peníze a nemohou zvítězit.

  • VĚK: 12+
  • HERNÍ DOBA: 120 minut
  • POČET HRÁČŮ: 1 až 5

NEMESIS, MindOK

Nemesis je hra se skrytým zrádcem, v níž se budou hráči v roli jednotlivých členů posádky snažit přežít na kosmické lodi infiltrované nepřátelskými mimozemskými organismy. Aby vyhráli, musí splnit jeden ze dvou individuálních tajných úkolů, které jim budou na začátku partie přiděleny. Budou čelit mnoha překážkám: hordám vetřelců (jak tyto mimozemské organismy označila palubní AI), špatnému technickému stavu lodi, krutému osudu a občas i ostatním členům posádky. V některých chvílích může být výhodné s ostatními spolupracovat, ale protože jejich úkoly mohou být v rozporu s hráčovými, bude nakonec důležité jen to, jak splnil svůj vlastní úkol.

  • VĚK: 14+
  • HERNÍ DOBA: 120 minut
  • POČET HRÁČŮ: 1 až 5


Jelikož dobrých her bylo opravdu hodně, nevešli se do tohoto výběru. Tak alespoň tady je zmíním. To neznamená, že by byly méně hodnotné.

ČESTNÁ UZNÁNÍ


Gloomhaven, Albi

Root, Fox in the Box

Dračí palác, Dino

Narcos: Desková hra, Blackfire

Vítejte ve svém vysněném domově, REXhry



A tohle je konec! Doufám, že jsem Vám pomohl vybrat nějaký vhodný dárek tak, aby dotyční měli radost.

Vše nejlepší do nového roku 2020 a hlavně užívejte si deskové hry..:)

Sdílet s přáteli:

Komentáře

představení
Přestože je článek pro mnoho lidí inspirativní, a to je opravdu chválihodné, nebylo by od věci se na začátek čtenáři představit - kdo je ChechWin, a proč by měl dát zrovna na jeho radu. :)

15.12.2019 18:03:16

Doplnění
Dobře, rád doplním alespoň takto:
----------
Zdravím,
abych se představil, jsem Matěj (CzechWin).

K deskovým hrám jsem se dostal cca před dvěma lety (nepočítám do toho Monopoly, Dostihy apod., k tomu mám vlastní názor). Koupil jsem si Kmotr: Impérium Corleonů, tím to vše začalo..:) Tato hra mě velice nadchla, ale stále jsem zůstával u počítačových her.

Asi před rokem jsem měl v mém životě komplikace, které mě donutily změnit životní styl. A tak jsem z police vytáhl Kmotra, do kterého jsem se zamiloval ještě víc než před tím..:D Tento rok v únoru jsem dostal nápad posunout můj koníček na vyšší úroveň. Našel jsem si letní brigádu v oblasti deskových her a zároveň jsem si pronajal prostory pro rozjetí malého soukromého klubu.

Přes léto jsem tedy rekonstruoval klub. Na konci září jsem ho otevřel a scházím se zde s přáteli. Jmenuje se SKLEP - Klub deskových her. Testujeme prototypy z českými designéry, hrajeme a hrajeme.

Jenom dodám, že zatím není klub pro širokou veřejnost. Časem doufám, že se to změní

Toť vše..:)

16.12.2019 15:26:54

Vybíráme z Bazaru

Labyrinth
Labyrinth
Akt. cena: 400 Kč
Končí za: 14 dnů

Offcanvas