V minulosti je tvá síla

Autor: martinsun | 15.8.2022 | 4

Každý skrývá nějaká tajemství. To co druzí vnímají jako slabost, se může přetavit do obrovské výhody. Jenže – budeš mít dostatek odvahy se postavit své minulosti? Postavit se jí, bojovat s ní a vyjít z takového boje jako vítěz? Nebo budeš poražen a utopíš se ve svých minulých selháních a smutku? Seber svou odvahu, svou sílu a ukaž, co v tobě je!

Privátní: TG - Ozvěny - Mabd list.jpg
Každá událost váže jinou vzpomínku.

 

V rozšíření Ozvěny minulosti ke hře Tainted Grail: Pád Avalonu se hráči podívají do minulosti postav, se kterými se mohou setkat ve hře. A to ať už v základní hře nebo v jakémkoliv z velkých rozšíření. V průběhu plnění kampaňového příběhu mohou odemknout jednotlivé vzpomínky pojící se s konkrétními událostmi v minulosti dané postavy. Každá vzpomínka představuje jednu pasáž v Knize vzpomínek. Podmínky odemčení jednotlivých vzpomínek jsou děleny do tří sekcí a v případě, že splníte všechny tři podmínky dané sekce, získáváte jednorázovou legendární schopnost. Pokud splníte všech 9 podmínek ve třech sekcích, získáváte stálou pokročilou schopnost, která doplňuje schopnosti vaší postavy, známé z její desky.

Privátní: TG - Ozvěny - Duana schopnosti.jpg
Legendární schopnosti a pokročilá schopnost

 

Cesta do minulosti – jak ji naplnit?

Každá postava má svůj list, na který si bude zaznamenávat plnění jednotlivých podmínek. Většinou se jedná o návštěvu určité lokace nebo naplnění podmínek při určitém setkání. Jakmile tahle skutečnost nastane, hráč si přečte danou pasáž v Knize vzpomínek a označí si danou podmínku jako splněnou. Každou podmínku může splnit jen jednou. Je důležité si uvědomit, že v případě, že byste používali postavu mimo svou hlavní příběhovou linii (v jiné kampani), nebudete schopni tyto podmínky splnit, protože jsou vázané vždy na příběh, do kterého postava originálně patří. 

Privátní: TG - Ozvěny - Kniha vzpomínek.jpg
Zde jsou ukryta všechna tajemství…

 

Barevné vzpomínky – grafické provedení

Karty s legendárními akcemi se velmi dobře rozeznávají od sebe. Každá z nich má na sobě runový symbol, který je nakreslený na barevném podkladu. A každá postava má svůj specifický rub karty. Jednotlivé legendární schopnosti nesou ilustrace ze života dané postavy. Černobílá ilustrace se skvěle hodí k runové kresbě. Karty pokročilých schopností jsou naopak barevné s ilustrací dané postavy hodící se k její desce. 

 

Privátní: TG - Ozvěny - Pokročilá schopnost 1.jpg
Opět parádní ilustrace

 

Opět silní – shrnutí 

Velmi se mi líbí, že nové vlastnosti, které mohou jednotlivé postavy získat, jsou většinou pouze pozitivní – nemají ve svém používání žádný háček (většinou) ani vysokou cenu, kterou musíte za jejich používání zaplatit. 

 

Zároveň se ze vzpomínek dozvíte, proč se některé postavy chovají tak, jak se chovají, a co je žene kupředu nebo naopak drží v minulosti. 

Privátní: TG - Ozvěny - Caolin list.jpg
Věk legend je tu!

 

Ozvěny minulosti považuji za zásadní rozšíření, které nepřidává do hry čas navíc, ale naopak skvělé rozšiřuje příběh jednotlivých postav a vy máte větší možnost se s nimi ještě více sžít. Zároveň vás nutí dělat rozhodnutí a navštěvovat lokace, o kterých víte, že vám otevřou osobní část vašeho příběhu. Prostě chcete a musíte vědět, co se s danou postavou dělo v minulosti. 

Rozšíření Ozvěny minulosti jednoznačně doporučuji. Za velmi dobré peníze získáte spoustu skvělé muziky a s parádním textem. Zábava je zaručena!

Privátní: TG - Ozvěny - Niamh list.jpg
Ta, která jde časem

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Krycí jména
Krycí jména
Akt. cena: 249 Kč
Končí za: 8 dnů

Offcanvas