V KRABICI: Konec věků

Autor: Jenda (SSZGSA) | 16.10.2022 | 3

Je Konec věků stará hra, nebo starý deckbuilding?? Pffff!!! Možná bude na vašem herním stole časteji, než nejnovější pecky. :)

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Jelikož mám ve své sbírce hned deset her, které vyšly před rokem 2000, připadá mi trochu zvláštní označit Aeon's End za starou hru. Každopádně za mě se jedná o jeden z nejlepších deckbuildingů vůbec, jen je škoda, že základní hra se celkem rychle ohraje. Na druhou stranu, kdo si dneska zahraje nějakou hru více než desetkrát?

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

17.10.2022 07:59:06

Nojo, rikam si, ze 6 let je uz dost. :) Uz treba z pohledu toho, co vse vyslo za tu dobu a presto, jak pises, je to fakt dobra hra. Ale vse je o uhlu pohledu, mam doma hru cca 35let starou a to je uz pravdu starecek. :D

17.10.2022 19:50:43 | Upraveno autorem (porovnej)

Nejstarší hra, kterou doma mám je Sherlock Holmes Consulting Detective, která vyšla v roce 1981 a přesto je to podle mě nejlepší detektivní hra vůbec (jinak bych ji taky nepřeložil:-)). Já zkrátka zastávám názor, že když je hra dobrá, bude dobrá i za dvacet let a nic na tom nemění ani počet her, které od té doby vyšly.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

17.10.2022 21:27:40

A nemas nekdy pocit ze ta hra starne? Ja miloval Agricolu, ale ted mi prijde neskutecne tezkopadna. Na druhou stranu, Battlestar je dokonala porad :D

17.10.2022 22:01:52

Ten Sherlock má tu výhodu, že jelikož má výborně napsané příběhy a zápletky, tak jakožto detektivní hra nezestárne nikdy. Ale třeba pro mě je svatá trojice area control her El Grande, Tikal a Samurai a ačkoliv všechny tři vyšly už v devadesátých letech, pro mě osobně jsou stále nepřekonané (obzvláště El Grande s rozšířením). A třeba abstraktní hry podle mě celkově stárnou lépe, protože u nich jsou důležité v podstatě jen mechaniky. 

Na druhou stranu třeba Slavkov, který mám taky ve sbírce, zestárl docela dost, ale tam zase funguje faktor nostalgie a já na něj nedám dopustit, protože to byla jedna z prvních “opravdových” deskovek, které jsme doma měli.

---
Zarytý odpůrce figurek, který zastává názor, že hromada plastu ze špatné hry dobrou hru nikdy neudělá.

17.10.2022 23:15:55

Jendo a Kamčo, ďakujem za výbornú novú epizodu. Ak by si mal Konec věků porovnat s Votrelcom (Legendary Encounters), čo vychádza herne lepšie? Diky. Jakub

18.10.2022 00:40:44

Za nas rozhodne Konec veku. :) Herne je opravdu daleko nad Vetrelcem. Vetrelce mame doma proto, ze jsme fandove stare serie a tohle nam nesmelo chybet. :) Kdyz hrajes vetrelce, fakt zazivas ten film, ale herne to zase tak bohate neni. Konec veku je vic herni, a ty zmeny pri kazdem bosakem jsou vyrazne. Zatim co, u Vetrelce co film, jsou jine karty a ukoly, ale hraje se to prakticky stejne. :))

A dekujeme za zpravu. :)))

18.10.2022 08:57:31 | Upraveno autorem (porovnej)

Vybíráme z Bazaru

Lupos
Lupos
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas