Uděleny ceny Origins Awards 2016

Autor: Wolfsen | 23.6.2016 | 16

S mírným (asi čtyřdenním) zpožděním přinášíme zprávu o Origins Awards 2016.

Tyto ceny uděluje americká Akademie dobrodružných her (The Academy of Adventure Gaming Arts and Design) na veletrhu Origins Game Fair. Přinášíme vám vítěze vybraných kategorií.

            

Společně s akademiky udělují ceny i fanoušci, ti ve vzácné shodě potvrdili všechny výše zmíněné hry (vyjma hry roku, kterou fanoušci neudělují).

Gratulujeme především CGE, ale i MindOKu a Blackfireu za znamenitý výběr her k počeštění (byť u BF si říkáme: IA, ne? Fakt ne? Ani Armada?).

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Star Wars no jasně :-)
Je období Star Wars, takže bylo jasné, že se to projeví i tady.

23.6.2016 13:24:41

SW
Tak jasné to, myslím, nebylo, možná u toho lidového hlasování, ale u té poroty...
No každopádně, SW: Carcassonne ani SW: Qwirkle tam není, tak to je snad únosné :D

23.6.2016 13:53:02

Počeštění SW
Počeštění Imperial Assaultu, Armady nebo X-Wingu je nejisté protože je to určitě drahé jak potvora a to že pořád vychází další a další rozšiření taky Blackfiru nepřijde finančně zajímavé, protože by jej všichni tlačili do dalšího a dalšího překladu, do čehož se asi nechtějí uvrtat.

BF si raději vydá Rebellion, který přeloží a má klid, i když nechápu proč zrovna tohle, když ani nevěděl jaký bude a navíc bude stát kotel peněz, což se bude normálnímu rodiči co má syna fanouška SW zdát pod Stromeček fakt hodně. Proč raději nešel cestou jistoty Armady, X-Wingu nebo Imperial Assaultu? Bojím se toho, že Rebellion nebude mít dobré prodeje (já už jsem od něj taky upustil a koupil raději jistotu X-Wing, i když bude nakonec stát víc :-) ) a do dalších SW se jim nebude moc chtít.

23.6.2016 14:40:13

MarshalX
BF měl možnost si prohlédnout Rebellion už v Essenu, tak tušil do čeho jde. Pro ně je to spíš sondování trhu, jestli se tu tak drahá hra s tématem který táhne vůbec prodá, otázkou je kolik byl minimální odběr od FFG, ta cena bude na našem trhu problém, i přes tu SW vlnu co teď bude pár let řádit. Co se týče ostatních her, asi se bojí, že dost lidí má Descenta a nebude se jim chtít jít do SW varianty, zvlášť když je jasné, že moc rozšíření se konat nebude, X-Wing, tam snad ani neměli kalkulaci na kolik by to tu pak v prodeji vyšlo a asi ani tiskové okno a zas problém, že ta hra nutně rozšíření potřebuje a navíc se obávám, že miniaturovky se u nás prodávají hůř než deskovky, zvlášt tyhle, kde textu není moc a kdo to chtěl tak už nakoupil a kde se hraje hodně turnajově, takže lidi potřebují, aby to vycházelo všechno a pokud možno souběžně, tam už podle mě ujel vlak. A Armada je z téhle trojice určitě nejslabší prodejně (drahý základ, zase miniaturky a potřeba dokupovat, velké nároky na hrací plochu). Rebellion se ve světe evidentně prodává díky SW hypu i svojí kvalitě velmi dobře, alespoň pokud se dá přeneseně soudit z počtu hodnocení na BGG, kde už jich má za tu krátkou dobu víc co třeba Forbidden Stars, který jsou venku o nějakých 7 měsíců déle a jsou ve stejný cenový hladině.

Jinak já samozřejmě už mám objednáno a naivně doufám, že tentokrát už nebudu muset řešit chybovost překladu :)

23.6.2016 16:16:58

Vybíráme z Bazaru

Hengist
Akt. cena: 50 Kč
Končí za: 2 dny

Offcanvas