TROLOGRAFICKY: Res Publica 2230 a Mokka und Bakschisch

Autor: Wolfsen | 5.5.2015 | 3

Mage CompanyMage Company nedávno oznámila přípravu předělané hry Res Publica Reinera Knizii, kterou dříve vydávaly mj. Queen Games. Zatímco původní hra byla zasazena do období antiky, nová verze bude mít tématiku vědecko-fantastickou. Místo antických národů se tak můžete těšit na emzácké rasy. Mage Company navíc přidá do hry několik budov a karet a nový způsob ukončení hry.

Hra by se pod novým názvem Res Publica 2230 AD měla během června objevit na Kickstarteru a v září, nejpozději v Essenu, už by měla být dostupná.

Res Publica 2230 AD   Mokka und Bakschisch

Pegasus SpielePegasus Spiele také nedávno zveřejnili pravidla (německá a anglická) pro rozšíření Mokka und Bakschisch hry Istanbul, která vyšla i česky díky Albi. A co že nás v rozšíření tedy čeká?

Celé rozšíření se, jak už název napovídá, bude točit kolem kávy. Největší změnou jsou bezpochyb 4 nové destičky lokací, které rozšíří herní plán na 4x5 destiček.

 

  • V pražírně kávy si budete moci nabrat až 6 pytlů čerstvě upražené kávy za peníze, zboží nebo karty.
  • V kavárně pak budete moci směnit kávu za rubíny.
  • V taverně můžete kávu směnit za bonusové destičky podobné těm z malé a velké mešity, zablokovat průchod mezi destička nebo vyměnit kávu a nějaké ten bakšíš za rubín z kavárny, sultánova paláce nebo zlatníka.
  • V cechovním domě si pak budete moci nabrat nové cechovní karty.

 

Cechovní karty hráčům budou poskytovat podobné jednorázové výhody jako bonusové karty, ale musí je vyložit místo svého tahu. Ve hře přibudou také nové bonusové karty a dvě destičky ze základní hry projdou drobnou změnou. Na rozšíření se můžete těšit v červenci tohoto roku.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marvel champions Storm Hero pack
Marvel champions Storm Hero pack
Akt. cena: 300 Kč
Končí za: 7 dnů

Offcanvas