TROLOGRAFICKY: Pátek ve znamení FFG

Autor: PatrikBolas | 1.8.2015 | 6

Fantasy Flight Games se tento pátek opravdu činilo, když oznámilo hned tři novinky, z nichž dvě jsou vylepšené verze starších her a k tomu ještě nášup v podobě nových rozšíření pro X-Wing.

 

Jako první v pořadí byla oznámena nová verze 34 let staré blafovací hry Hoax. Ve hře Hoax se každý hráč zhostí určité role, kterou ale během hry nebude chtít přiznat ostatním hráčům. Stejně jako ve hře Coup budete totiž velmi často o své roli lhát, abyste tak využili výhody role jiné. Hra je tak velice podobná zmíněné hře Coup, nicméně je zde pár rozdílů:

  • Coup má pouze jeden zdroj (peníze), Hoax má hned tři zdroje (zlato, víno a obilí)
  • Coup má 5 rolí po třech kusech v jednom balíčku, Hoax má 6 rolí po dvou kusech v jednom balíčku + ještě jedna sada rolí v samostatném balíčku podezření
  • Coup se hraje se dvěma rolemi, Hoax pouze s jednou
  • V Coupu můžete zaplatit peníze a usvědčit nějakého hráče, který tak může přijít o jednu z postav, v Hoaxu vám takto hráč z balíčku podezření odhalí jednu roli, kterou rozhodně není (nemůže tak do konce hry lhát o této postavě, jinak ho usvědčíte)

   

Obě hry jsou tedy eliminační - zvítězí poslední hráč ve hře. V Hoaxu však k eliminaci dochází kolektivně (v Coupu probíhá výše zmíněné usvědčení). Kterýkoliv hráč může zvolat Hoax!, když si myslí, že jiný hráč o své roli lže. Poté proběhne hlasování mezi všemi hráči. Pokud bylo odhlasováno, že hráč lže a lhal, je vyřazen ze hry. Pokud o své roli nelhal, pak okamžitě vyhrává hru.

Hra by měla vyjít ve čtvrtém kvartálu roku 2015. Více o hře v angličtině zde.


Hned po Hoaxu byla oznámena karetní novinka Warhammer Quest: The Adventure Card Game. Jak už název napovídá, hra vychází ze staršího bráchy Warhammer Quest. Až ve čtyřech hráčích se společně vydáte do podzemí, kde budete objevovat jednu lokaci za druhou. Nebylo by to správné podzemí, kdyby na vás v každé lokaci nečíhala nějaká ta ikonická potvora. Hra samotná je řízena kartami - každý hráč má tyto 4 karty:

  • kartou útok zaútočíte na nepřítele v lokaci (hod kostkami na počet úspěchů)
  • kartou pomoc přidáte úspěchy jinému hráči v jeho příštím boji
  • kartou průzkum se prokousáváte lokací (opět hod na úspěchy)
  • kartou odpočinek si doplníte životy

 

Tyto karty jsou po zahrání vyčerpané, nikoliv odhozené a vy je tak nemůžete použít do doby, než je vám umožněno je opět aktivovat. I když má každý hráč stejný set karet, každý hrajete za odlišné postavy s různými speciálními schopnostmi a každý tak máte zcela jiné možnosti.

Hra by měla vyjít ve třetím kvartálu tohoto roku. Více o hře v angličtině zde.


Poslední oznámenou hrou je již třetí verze velmi oblíbené hry Runebound. Opět se vracíme do světa Terrinoth, který byl stvořen právě prvním Runeboundem a nyní ho můžeme najít i ve hrách Descent: Výpravy do temnot, BattleLore Second Edition, Rune Age a Runewars.

V kůži hrdiny se vydáte prozkoumávat zdejší svět plný nepřátel, nečekaných setkání, ztracených zřícenin a zapomenutých lesů. Všude tam můžete nalézt mocné zbraně a naučit se novým dovednostem, které budete potřebovat v závěrečném boji s dračím lordem Margathem.

 

Výčtu změn oproti předešlým verzím jsme se od FFG nedočkali, hra by však měla obsahovat známé prvky a mechaniky s tím, že je pojata zcela novým způsobem a není tak kompatibilní s již vydanými hrami a rozšířeními.

Hra by měla vyjít ve čtvrtém kvartálu roku 2015. Více o hře v angličtině zde.


A nakonec došlo k oznámení rozšíření pro vesmírnou bitvu X-Wing.

Jako první tu máme Imperial Assault Carrier Expansion Pack. V balení naleznete Gozanti-class cruiser, dva TIE fightery, 26 karet vylepšení a všechny žetony potřebné pro manévrování s výše uvedenými plavidly. Navíc ještě čtyři nové mise.

Více o tomto rozšíření v angličtině zde.

A konečně došlo k oznámení osmé vlny rozšíření vesmírných lodí.

V rozšíření Ghost naleznete novou loď Ghost s menším Phantomem, 8 karet lodí, 16 karet vylepšení, nové mise, potřebné žetony a pravidla pro vypuštění Phantoma.

V rozšíření Inquisitorských TIE naleznete nový TIE se čtyřmi kartami včetně samotného Inquisitora, pět karet vylepšení a potřebné žetony.

V rozšíření Mist Hunter nalznete loď G-1A, devět karet vylepšení, karty lodí Zuckuss a 4-LOM a samozřejmě potřebné žetony.

A konečně v rozšíření Punishing One naleznete loď JumpMaster 5000 se čtrnácti vylepšeními a čtyřmi kartami lodí s pilotem Dengarem.

Více o těchto rozšířeních v angličtině naleznete zde.

Všechna tato rozšíření jsou naplánována na čtvrtý kvartál roku 2015.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Zaklínač Starý Svět Kickstarter expanze PETARDY
Zaklínač Starý Svět Kickstarter expanze PETARDY
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 1 den

Offcanvas