TROLOGRAFICKY: Liga deskových her 2016/2017

Autor: zruda | 12.4.2017 | 4

Výsledky 4. kola

Poslední kolo již 5. ročníku Ligy deskových her se odehrálo v sobotu 8. dubna 2017 v prostorách DDM Sluníčko v Otrokovicích. Už čtvrtý rok se právě zde odehrávají souboje nad různými hrami, za což patří neskonalý dík místnímu týmu.

Ve 4. kole se hrály stejné hry jako ve 2. kole, a to

Před posledním kolem bylo vše ještě otevřené a nikdo si nemohl být jistý, jak celá Liga dopadne.

Terra Mystica

Minimálně pro příští rok si dáme od Terra Mysticy pauzu, a tak měli hráči poslední příležitost si zahrát tuto stále kvalitní hru. Brno si chtělo pojistit druhé místo a třeba se trochu posunout směrem k místu prvnímu. To se zadařilo, protože za dvě vítězství, jedno druhé a jedno třetí místo získalo 24 bodů. Druhý tým, Nashova rovnováha, získal 22 bodů, takže rozdíl se snížil na pouhých 7 bodů. Legie Hradec získala pouhých 16 bodů za dvě druhá a dvě třetí místa, takže najednou ztrácela na třetí místo, které okupoval tým Chessterror.

Mombasa

Mombasa na druhou stranu pořadím již hodně zamíchala. Do hry se dostala Legie Hradec, která ukořistila tři výhry a jedno druhé místo, a tedy 29 bodů. Další týmy získaly bodů mnohem méně. Nashova rovnováha ale stále bezpečně vedla, její náskok byl velký. Brno totiž pohořelo a ačkoliv bylo stále druhé, mělo náskok pouze bod na Legii Hradec, která se tak dostala na třetí místo před Chessterror s náskokem 4 bodů!

Údolí králů

Vše rozhodla až poslední hra. Chessterror, Legie Hradec a Brno se utkaly o bednu. Nashova rovnováha si pohlídala vítězství ziskem 17 bodů. Vítězem této hry se ale stal Chessterror s 26 body.

Výsledky

Nejlepším týmem posledního kola se podobně jako ve druhém kole stala Legie Hradec! Za nimi skončil Chessterror, Nashova rovnováha, Brno, Osadníci, ElGringos z Otrokovic a Valmez.

Nejlepším hráčem posledního dne se stal opět Peter Novák z Brna, který získal 21 bodů za dvě vítězství a jedno druhé místo v Mombase. Spolu s ním získala také 21 bodů Eva Kulovaná z Chessterroru. 3 hráči získali 19 bodů, a to Ondra Pulec z Nashovy rovnováhy, Martin Kozelský z Legie Hradec a Michal Konfršt z Osadníků.

Celkové výsledky Ligy deskových her 2016/2017

Jednotlivci

Letošního ročníku se zúčastnilo 35 hráčů. Nejlepším z nich se stal Peter Novák z Brna, který měl téměř absolutní zápis. Jedinou kaňkou se stalo druhé místo v Mombase, jinak měl samé výhry. To je naprosto fenomenální zápis a ukázka velmi vysoké hráčské kvality.

První tři hráči získali dárkové poukazy na nákup na Planetě her, za což tomuto obchodu děkujeme.

Nejlepší desítka hráčů ročníku vypadá následovně:

  1. Peter Novák (Brno) 93 bodů
  2. Ondra Pulec (Nashova rovnováha) 82 bodů
  3. Roman Kusák (Nashova rovnováha) 70 bodů
  4. Martin Kozelský (Legie Hradec) 70 bodů
  5. Josef Kratochvíl (Chessterror) 69 bodů
  6. Libor Pučok (Legie Hradec) 69 bodů
  7. Martin Novák (Nashova rovnováha) 68 bodů
  8. Václav Novák (Osadníci) 63 bodů
  9. Michal Konfršt (Osadníci) 60 bodů
  10. Robert Kindl (Osadníci) 57 bodů

Vítězové kategorie jednotlivců

Družstva

Hlavní kategorií Ligy je týmová soutěž. Letošního ročníku se zúčastnilo 7 týmů a soutěžilo se jednak o putovní pohár, jednak o poukazy na nákup na Planetě her.

Na třetím místě se ziskem 245 bodů se umístil tým Legie Hradec! Stíhací jízda v posledním kole se vyplatila a zaslouženě berou třetí místo.

3. místo - Legie Hradec

Na druhém místě neskončilo Brno, jak to mohlo dříve vypadat, ale Chessterror! A to o pouhý bod před Legií, tedy s 246 body! V posledním kole získali jen o bod méně než Legie Hradec, což při mizerném výkonu Brna stačilo na bednu.

2. místo - Chessterror

A vítězem 5. ročníku Ligy deskovýh her se stává tým Nashova rovnováha se ziskem 256 bodů! Gratulujeme k obhajobě!

1. místo - Nashova rovnováha

Další ročník

Jen, co skončil 5. ročník, začíná se připravovat následující. Hráči během posledního kola mohli hlasovat pro hry, které chtějí hrát v dalším ročníku. Jistotu mají Mombasa, Marco Polo a Údolí králů. O nových hrách ještě není definitivně rozhodnuto, protože záleží i na dostupnosti. Pozvánka na další ročník bude každopádně obsahem další novinky ze světa Ligy deskových her!

Poděkování

Na závěr chci za organizátorský tým poděkovat všem týmům a hráčům za účast a kvalitní hry.

Poděkování patří i DDM Sluníčko za poskytnuté prostředí.

V neposlední řadě i Planetě her za dárkové poukazy pro vítěze.

A také zakladateli Ligy deskových her, Mejdžrovi, bez jehož myšlenky by Liga asi ani nevznikla.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

ISS Vanguard - The Lost Fleet
ISS Vanguard - The Lost Fleet
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 7 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas