TROLOGRAFICKY: Liga deskových her 2016/2017 - 3. kolo

Autor: zruda | 7.3.2017 | 3

Liga deskových her - 3. kolo

V sobotu 4. března se v Otrokovicích sešlo 7 týmů, aby se utkaly již ve třetím kole Ligy deskových her. V tomto kole se hrály stejné hry jako v prvním kole, tedy

Situace na předních pozicích byla velmi zamotaná již od druhého kola, kdy první 4 týmy byly v 9 bodech od sebe, což je vzhledem k systému bodování (8 - 5 - 3 - 1) nicotný rozdíl. Své k tomu chtěl říct tým Osadníků. Jak se jim to povedlo?

Tzolkin

Tým Nashova rovnováha ukázal, že Tzolkin je jejich hra. Dvě první a dvě druhá místa hovoří samy za sebe. Celkově jsou tedy nejlepším týmem v této hře se ziskem 50 bodů. Brno zopakovalo svůj výkon 24 bodů z 1. kola. Třetí 24bodový tým z prvního kola, Chessterror, tentokrát mírně zaváhal a získal stejně jako Osadníci 21 bodů. Legii z Hradce Tzolkin moc nejde, i když Libor Pučok získal alespoň jednu výhru. Smolařem je jednoznačně tým z Valmezu, kde všichni skončili bohužel na posledním místě. Domácí tým byl oslaben o jednoho hráče, což zamenalo, že se budou držet v pořadí vzadu.

Po této hře v celkovém pořadí vedla Nashova rovnováha následována Chessterrorem a Brnem. Legie Hradec ztratila výraznou porci bodů a Osadníci se jí dost přiblížili.

Castles of Burgundy

Burgundy zdramatizovaly boj o vítězství. Brněnský tým zabojoval a získal cenné dvě výhry a dvě druhá místa. Týmy Osadníků a Legie byly jen kapku horší, tedy také dvě výhry, ale už jen jedno druhé a jedno třetí místo. Naopak zcela propadl Chessterror, když získal jedno druhé, jedno třetí a dvě poslední místa. 

Po této hře nastala změna a Brno se dostalo se 172 body do vedení následováno Nashovou rovnováhou, která měla jen o bod méně. Chessterror si udržel postavení na bedně se 159 body, ale Legie se dotáhla na jeden bod. I Osadníci se dotáhli a se 152 body obsazují 5. místo. Domácí tým z Otrokovic při účasti pouhých dvou hráčů zaujímá 6. místo s 64 body a Valmez je s 59 body poslední.

Marco Polo

Poslední hra třetího kola slibovala napětí, které se ale nekonalo, protože Nashova rovnováha všechny rozdrtila. Tři výhry, jedno třetí místo. Brno se zmohlo na pouhých 17 bodů. Chessterror i Legie získaly více, a to 22, resp. 21 bodů. Domácím se Marco Polo hrubě nepovedlo a získalo pouhé dva body za dvě poslední místa. Co se dá dělat, někdy to nejde.

Shrnutí

Jaké je tedy pořadí?

  1. Nashova rovnováha - 198 bodů
  2. Brno - 189 bodů
  3. Chessterror - 181 bodů
  4. Legie HraDeC - 179 bodů
  5. Osadníci - 168 bodů
  6. Valmez - 71 bodů
  7. ElGringos z Otrokovic - 66 bodů

Jak je ale vidět, zdaleka není nic rozhodnuto. Vše se rozhodne v posledním kole, které proběhne v sobotu 8. dubna, kdy se budou hrát Terra Mystica s rozšířením Oheň a led, Mombasa a Údolí králů.

Co bude příští rok?

Jedním ze specifik Ligy deskových her je to, že o skladbě her rozhodují v určitých mezích hráči. V průběhu 3. kola mohly týmy nominovat hry, které postoupí do závěrečného výběru. Každý hráč mohl nominovat až 10 her, tedy princip podobný hlasování o Trolí palec. Organizátoři poté vybrali hry s největším počtem nominací, ze kterých se v průběhu posledního kola vybere trojice her pro další ročník.

To je ještě málo, hraje se totiž 6 her. Jaké budou ty další tři? Hry, které se hrály letos nově nebo po přestávce, tedy Mombasa, Marco Polo a Údolí králů.

A z čeho se tedy bude vybírat? Na co se mohou hráči začít těšit? Zde je abecedně řazený seznam.

Přijďte mezi nás!

Nebojte se výzvy a přijďte si zahrát Ligu! Přihlášky přijímáme pořád! Teď už můžete tušit, co vás čeká. Budeme hrát opět 4 kola. Můžete mi napsat soukromou zprávu nebo napsat na ldh.org(at)jzuda.cz.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Massive darkness 2 Zombicide crossover ve fólii
Massive darkness 2 Zombicide crossover ve fólii
Akt. cena: 522 Kč
Končí za: 20 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas