TROLOGRAFICKY: Asmodée se opět rozrůstá

Autor: Wolfsen | 11.3.2021 | 1

Dnes, 11. 3., oznámila skupina Asmodée akvizici dalších čtyř vydavatelství. Konkrétně se jedná o vydavatelství Eggertspiele, Next Move Games, Plan B Games a Pretzel Games doposud sdružených jako skupina Plan B Games.

Eggertspiele jsou známé zejména tituly ze žánru euroher – za všechny jmenujme Great Western Trail, Rokoko nebo Coimbru. Stojí ale také např. za rodinnou hrou Velbloudí dostihy. Zakladatel Peter Eggert toto vydavadelství opustil v roce 2019 po začlenění právě do skupiny Plan B Games a hrám se věnuje v novém počinu Deep Print Games.

Next Move Games se zaměřují na hry spíše abstraktního charakteru. Kromě série Azul můžeme jmenovat ještě třeba Reef.

V souvislosti s Plan B Games si českému hráči vybaví nejspíše trilogie her Century, které lze zkombinovat v hru jedinou.

Pretzel Games se pak zaměřují na hry spíše dovednostního charakteru. Na český trh z nich pronikl Junk Art, ale zmiňme třeba také Flick'em Up!

Skupina Asmodée je francouzský holding řady vydavatelství a vedle americké skupiny Hasbro je jednou z největších sil v deskoherním průmyslu. V jejím portfoliu se nacházejí třeba Catan Studios, Days of Wonder, Fantasy Flight Games, Libellud nebo Z-Man Games a mnozí další. V loňském roce ze skupiny Asmodée vykoupil vydavatelství Plaid Hat Games jeho zakladatel Colby Dauch.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marvel United - X-Men CZ
Marvel United - X-Men CZ
Akt. cena: 1000 Kč
Končí za: 22 hodin

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas