TLAMA games: Senjutsu: Bitva o Japonsko v listopadu!

Autor: Mirda-ta | 4.9.2023 | 9

TLAMA games oznámilo vydání soubojové hry Senjutsu: Battle for Japan, která ponese český název Senjutsu: Bitva o Japonsko. Hra vychází rovnou se dvěmi rozšířeními: Stíny oceli a Klid před bouří. První jmenované přináší Ašigaru (s věrným psem Hačikem) a zabijáka, druhé obsahuje mnicha (se zvonem bonšó) a námořníka.

Hra nabízí kontruování balíčků jednotlivých samurajů a také možnost hrát s předpřipravenými balíčky. Pohyb, útoky a blokování, vše je řízeno kartami, které hráči současně vybírají. Souboje se odehrávají na hexové mapě.

Po staletí vládnoucí šógunát Ašikaga se rozpadl a jeho zánik uvrhl feudální Japonsko do surové občanské války. Dříve spřátelené klany se obrátily proti sobě a daimjóové – oblastní šlechtici – se pokoušejí uzurpovat co největší moc a prestiž.  

Ve hře Senjutsu: Bitva o Japonsko se stanete samurajem bojujícím na život a na smrt. Využijte jedinečnou osobnost, schopnosti a zbraně své postavy k přechytračení a porážce protivníků v rychlých, napínavých a tematických soubojích.   

V Senjutsu na vás čekají detailní figurky, rozsáhlé možnosti úprav balíčků karet a hlavně rychlé partie, které dohromady vytvářejí dechberoucí okamžiky a pamětihodná klání. V balení najdete také kooperativní a sólo scénářovou knihu.

 

 

Hra Senjutsu probíhá po jednotlivých kolech a každý hráč ovládá jednoho samuraje. Z balíčku schopností své postavy si budete brát do ruky karty schopností, které budete později hrát. Vybranou kartu schopnosti zahrajete lícem dolů, stejně jako váš protivník.

Zahrané karty schopností naráz otočíte lícem vzhůru a zjistíte, jakou akci postavy v tomto kole provedou. Postavy se mohou hýbat, útočit nebo se bránit útokům. Úspěšné útoky způsobí protivníkovi zranění. Pokud dosáhnete protivníkova limitu zranění nebo jej překročíte, protivník je poražen a vy se stáváte vítězem.

 

 

V rozšíření Stíny oceli pro hru Senjutsu: Bitva o Japonsko najdete dvě postavy: Ašigaru (s věrným psem Hačikem) a zabijáka, celkem tedy 3 detailní figurky. Balení obsahuje 108 karet včetně postav, charakteristických karet, zbraní a základních karet, včetně karet pro sólovou hru.

V rozšíření Klid před bouří  najdete dvě postavy: mnicha (se zvonem bonšó) a námořníka, celkem tedy 3 detailní figurky. Balení obsahuje 108 karet včetně postav, charakteristických karet, zbraní a základních karet, včetně karet pro sólovou hru.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Popisem mi mechanika dost připomíná starší hru Arena (https://www.zatrolene-hry.cz/spolecenska-hra/arena-morituri-te-salutant-619), kterou jsem měl moc rád. 
 

Takže jsem zvědavý :) 

 

 

8.9.2023 12:19:17

Vybíráme z Bazaru

Tapestry CZ
Tapestry CZ
Akt. cena: 1100 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas