TLAMA GAMES: 5 věží v květnu

Autor: Mirda-ta | 1.3.2024 | 4

TLAMA games v pátek 1. 3. oznámilo chystanou karetní novinku 5 věží (5 Towers) od Kaspera Lappa, která nás v TLAMĚ zaujala na posledním veletrhu Spiel nejen svou hratelností, ale také nápaditými ilustracemi plnými pop-kulturních narážek. Dočkáme se jí koncem května.

Jste vyhlášení architekti, kteří se předhánějí při stavbě té nejvyšší věže ve městě. V každém kole bude k dispozici 5 karet – pater vašich věží. Karty získáte jednoduše: ten, kdo je ochoten vzít si nejvíc karet z nabídky, získá tyto karty a musí je přidat ke svým věžím. Proč si ale nevzít hned všechny karty? Smíte totiž stavět pouze jednu věž od každého druhu a hodnota každé nové karty ve věži musí být nižší než hodnota karty pod ní. Pokud si tedy vezmete příliš mnoho karet, můžete sami sebe zablokovat.
Jakmile je vyložena poslední karta, vyhrává hráč s nejvyšším počtem bodů. Každá karta v každé vaší věži vám přinese 1 bod. Pokud je navíc vaše věž zakončena vrcholkem, přinese vám každá karta v této věži dva body místo jednoho. Každá karta ve vaší nejvyšší věži vám také přinese 1 bod navíc. Ale pozor, za karty, které jste během hry museli zbourat, naopak body ztratíte.

5 věží je karetní hra, ve které jde především o chytré plánování a o to, abyste nikdy nespustili oči ze svých spoluhráčů. Kasper Lapp, známý svými inovativními karetními hrami, opět trefil hřebíček na hlavičku s překvapivou hloubkou, která se rozvíjí až v průběhu hry. Na každé kartě najdete unikátní ilustrace od Anniky Hellerové plné filmových a herních narážek, které vnášejí do hry novou zábavnou rovinu. Poznáte je všechny?

Privátní: 2023-11-03-04.jpg

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Lunar rush deluxe KS
Lunar rush deluxe KS
Akt. cena: 1500 Kč
Končí za: 6 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas