REXHRY: Sprawlopolis

Autor: Wolfsen | 26.9.2022 | 3

REXhry v neděli 25. 9. oznámily, že připravují české vydání hry Sprawlopolis včetně „všech“ rozšíření. To nejspíš zahrnuje rozšíření Beaches, Construction Zones, Interstate, Points of Interest a Wrecktar. Pouze se dohaduji, ale patrně nebudou zahrnuta rozšíření Combopolis, která hru propojují se samostatně hratelnými Agropolis a Naturopolis. Ale možná se pletu a „ultimátní edice“, jak svůj chystaný počin s nadsázkou označují REXhry bude o něco větší.

Jak napovídá i titulní obrázek tady na ZH, jedná se o kapsení hru, která má v základu všehovšudy 18 karet. Hráči se v této kooperativní hře snaží rozvíjet své město postupným překládáním 15 ze zmíněných 18 karet přes sebe. Zbylé tři karty, které jsou odloženy na začátku hry určují část bodovacích podmínek.

Rozšíření Beaches do hry přidává 4 karty pláže, z nichž ve hře se použijí 3 a čtvrtá opět jako skórovací podmínky. Karty pláže ohraničují vaše město a když si ji doberet, musíte ji – na rozdíl od ostatních karet – vyložit okamžitě.

Rozšíření Construction Zones je nejstarší. Také přidává 4 nové karty, tentokrát se stavebními pozemky. Opět 3 jdou do balíčku a jedna se použije jako skórovací karta. Stavební pozemky je žádoucí dokončit (rozuměj překrýt), protože nepřekryté stavební pozemky vás na konci hry budou stát cenné body.

Poslední čtyřkaretní rozšíření je Interstate. To přidává do hry mezistátní dálnici, která město rozetne vedví. Také umožňuje kompetitivní hru dvou hráčů. A ano, opět jedna ze čtyř karet slouží jako bodovací karta.

Points of Interest je jednokaretní rozšíření, které je vlastně startovní kartou, která zhodnocuje okolní karty (pokud jsou vhodně přiloženy).

Wrecktar je také jednokaretní rozšíření, které naopak do vašeho města přivede ničící monstrum.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Castles of Burgundy 20. výročí - všechna rozšíření
Castles of Burgundy 20. výročí - všechna rozšíření
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 3 dny

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas