REXHRY: Oznámení hry Sniper Elite

Autor: Ondřej Podavka | 15.10.2023 | 17

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání asymetrické hry se skrytým pohybem Sniper Elite autorů Davida Thompsona a Rogera Tankersleyho na motivy stejnojmenné počítačové hry.

Hra se odehrává za druhé světové války. Jeden z hráčů hraje za ostřelovače a jeho cílem je v časovém limitu splnit misi na německé základně, tj. dvě karty úkolů odkazující na lokace ve dvou různých sektorech základny. Ostatní hráči ovládají tři oddíly obránců základny (každý z oddílů začíná hru v jí příslušejícím sektoru), kteří se snaží ostřelovače buď dvakrát zasáhnout a tím jej zneškodnit, nebo mu zabránit ve včasném splnění úkolu. Jeho pohyb však pro ně není po většinu hry zjevný ‒ hráč za ostřelovače zaznamenává jeho pohyb na vlastní desce, která představuje zmenšenou versi herního plánu, a pouze v určených situacích musí na herní plán dočasně umístit svou figurku.

V každém kole hraje jako první ostřelovač a po skončení jeho tahu odehrají svůj (v libovolném pořadí) oddíly obránců. Ostřelovač může ve svém tahu, a to v libovolném pořadí:

  • vykonat pohyb až o tři pole na herním plánu, přičemž pohyb o alespoň dvě pole způsobí hluk a v tom případě hráč musí oznámit protihráčům, pokud se pohyboval v blízkosti obránců;
  • zahrát jednu ze svých karet vybavení, jež má od začátku hry k dispozici tři, a to lícem dolů ‒ k odhalení karty a vyhodnocení jejího efektu dojde (dle instrukce na příslušné kartě) okamžitě, při spuštění, před střelbou nebo na konci hry;
  • provést jednu z dodatečných akcí:
    • Střelba na jednoho z přímo viditelných obránců, o jejímž úspěchu rozhoduje, kolik a jakých žetonů (ve hře jsou žetony míření, zpětného rázu, hluku a tlumení) hráč vytáhne ze sáčku. Pro úspěch hráč potřebuje vytáhnout žetony míření v počtu odpovídajícím vzdálenosti cíle; pokud však přitom vytáhne příliš mnoho žetonů hluku nebo zpětného rázu, dojde k odhalení posice ostřelovače nebo selhání zbraně.
    • Lootování: hráč si dobere jednu ze tří karet vybavení navrchu balíčku.
    • Dokončení úkolu: pokud hráč dokončil pohyb na odpovídající místo na herním plánu, odhalí kartu úkolu a umístí svoji figurku na odpovídající místo; na splnění prvního úkolu má hráč deset herních kol, na splnění druhého má dalších deset kol.

Každý oddíl obránců tvoří jeden důstojník, který má od začátku hry zvláštní schopnost, a dva vojáci. Ve svém tahu může každý oddíl buď získat informace o ostřelovači ‒ pokud se v sektoru přináležejícímu oddílu nachází ostřelovač, musí to protihráčům oznámit ‒ nebo zahrát dvě akce, např. pohyb o dvě pole, útok na ostřelovače (nachází-li se na stejném poli jako střílející obránce), nasazení vojáka na herní plán (byl-li některý vyřazen ze hry), propuštění vojáka aj.

Hra končí výhrou ostřelovače, pokud včas splní druhou kartu úkolu, nebo obránců, pokud podruhé zasáhnou ostřelovače nebo jestliže ostřelovač nesplní první či druhý úkol v časovém limitu deseti kol.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 16 let, herní doba se pohybuje od 40 do 70 minut. Dle informací od vydavatelství vyjde hra ve dvou variantách, a sice v základní a včetně deluxe upgrade kitu.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Hurááá! Konečně! Já jsem tak rád, že jsem si to nekoupil v AJ. Tak dlouho jsem odolával. Ale teď k Vánocům bych si to už stopro pořídil. 

Děkuji Rexíci! :)))

16.10.2023 12:40:03

Já jsem teď taky rád, že jsem to vydržel a zatím si to nekoupil v angličtině. Už se to teď málem stalo, protože jsem si říkal, že takovouhle hru přece u nás nikdo nemůže nikdy vydat. A hele, u rexíků jsem se spletl. To jsem moc rád.

16.10.2023 12:48:09

Vybíráme z Bazaru

Eclipse + Eclipse: Rise of the Ancients + insert
Eclipse + Eclipse: Rise of the Ancients + insert
Akt. cena: 2000 Kč
Končí za: 13 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas