REXHRY: Oznámení hry Mozkožrout

Autor: Ondřej Podavka | 30.4.2023 | 2

Vydavatelství REXhry 30. dubna oznámilo vydání karetní hry Mozkožrout.

 

 

Jedná se o soubojovou dvojkovku, v níž je cílem připravit soupeře útoky nestvůr o všechny životy s pomocí mozkožroutů. Každý hráč začíná na třech životech a s pěti kartami nestvůr v ruce, k tomu má dalších pět v dobíracím balíčku a navíc dva mozkožrouty, kteří mu umožňují ovládnout soupeřovu nestvůru. Ve svém tahu má hráč na výběr ze dvou akcí, z nichž na každou má soupeř možnost reagovat:

  1. Zahrání karty nestvůry, tj. vyložení karty před sebe, a dobrání nové. Soupeř může v tuto chvíli využít mozkožrouta a přesunout nestvůru před sebe (nemůže však takto ovládnout karty ležící na stole z předchozích tahů). Pokud tak učiní, pokračuje ve hře první hráč.
  2. Útok na soupeře pomocí vyložené karty nestvůry. Soupeř může útok blokovat pomocí vlastní vyložené karty (karta s nižší silou je odhozena). V případě úspěšného útoku přichází napadený hráč o jeden život.

Nestvůry disponují silou od 1 do 10 a navíc jednou či více vlastnostmi (z celkových pěti ve hře, např. jedovatý nebo lovec) nebo unikátní schopností, které jim poskytují výhodu v určité herní situaci. Hra končí ve chvíli, kdy jeden z hráčů přijde o všechny své životy.

Hra je určena dvěma hráčům od 8 let, jedna partie trvá kolem 25 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Agricola v CZ (Mindok) + rozšíření
Akt. cena: 1275 Kč
Končí za: 12 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas