REXHRY: Oznámení hry GAP

Autor: Ondřej Podavka | 31.10.2023 | 1

Vydavadelství REXhry oznámilo vydání karetní hry GAP Rico Bestehera a Franka Noacka.

Hru tvoří pět sad karet s hodnotami od 1 do 10, jichž na hráči na začátku obdrží 5 či 6, další čtyři se vyloží z odkládacího balíčku do řady uprostřed stolu. Ve svém tahu hráči vyloží jednu kartu z ruky ‒ co bude následovat, se odvíjí od rozdílu její hodnoty od hodnot vyložených karet:

  • hráč si vezme všechny karty stejné hodnoty a spolu s právě vyloženou kartou je rozloží před sebe dle jednotlivých sad;
  • pokud se mezi vyloženými kartami nenachází žádná karta stejné hodnoty, hráč si vezme po jedné kartě o 1 vyšší a nižší hodnotě a spolu s právě vyloženou kartou je rozloží před sebe;
  • pokud se mezi vyloženými kartami nenachází žádná karta stejné ani "sousední" hodnoty, hráč zařadí svoji právě vyloženou kartu mezi vyložené karty.

Pokud jsou po odehrání tahu vyložené méně než 4 karty, doplní se další do tohoto počtu. Hráči pokračují v tazích, dokud všichni neodehrají všechny své karty z ruky. Poté si hráči spočítají, kolik mají před sebou karet od jednotlivých sad. Za nejpočetnější sadu (či sady) získají po jednom bodu za každou kartu, za nejméně početnou sadu (či sady) si po jednom bodu za každou kartu odečtou. Poté se připraví další kolo. Hra končí poté, co některý z hráčů dosáhne počtu bodů, který byl před začátkem hry stanoven jako cílový. Hráč s největším počtem získaných bodů se stává vítězem.

Hra je určena dvěma až šesti hráčům od 7 let, herní doba se pohybuje okolo 10 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Diamantový les od Dino Toys
Diamantový les od Dino Toys
Akt. cena: 205 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas