REXHRY: Oznámení hry Evolution: New World

Autor: Ondřej Podavka | 10.4.2023 | 6

Vydavatelství REXhry 9. dubna oznámilo vydání karetní hry Evolution: New World Dmitrije Knorra a Sergeje Mačina s ilustracemi Marie Jefremovy a Alexandry Karenské. Jedná se o upravené vydání původní hry Evoluce: O původu druhů, s upravenými některými mechanikami a novými ilustracemi a grafikou.

Hráči ve hře vytvářejí živočišné druhy, opatřují je rysy, které jim přinášejí výhody při hledání úkrytu, opatřování potravy či napadení predátorem, a snaží se, aby jejich živočichové přežili do konce hry. Ta trvá po šest epoch, tj. herních kol, která mají čtyři fáze.

  1. Vývoj: Hráči buď vynesou z ruky kartu evoluce lícem dolů a tím založí nový druh, nebo ji lícem vzhůru částečně zasunou pod existující druh tak, aby byl viditelný rys uvedený v dolní, resp. horní části karty, který tomuto druhu připíší. Takto se hráči střídají a vždy mohou zahrát další kartu, nebo pasovat. Poté, co pasují všichni, fáze vývoje končí.
  2. Území: Na karty území se rozmístí vyznačený počet žetonů potravy a úkrytu.
  3. Krmení: Hráči mohou provést jednu z následujících akcí zajišťujících živočichům přežití do další epochy; opět se střídají, dokud všichni nepasují:
    • Hledání úkrytu: Hráč umístí jeden žeton úkrytu z karty území a na jednoho ze svých živočichů. Žetony úkrytu není možné přechovávat do další epochy.
    • Opatřování potravy: Vzít si z karty území jeden žeton potravy a umístit jej na jednoho ze svých živočichů (pro přežití stačí jeden žeton, pokud některý z rysů živočicha nevyžaduje další). Žetony potravy není možné přechovávat do další epochy, pokud živočich nemá rys tuková tkáň.
    • Napadení predátorem: Pokud má některý živočich rys predátor, může jednou za kolo napadnout jiného živočicha. V případě úspěšného útoku je karta napadeného živočicha i všech jeho rysů odhozeny a masožravec obdrží dva žetony potravy z obecné zásoby. Napaden nemůže být živočich s žetonem úkrytu, rovněž některé rysy mohou znemožnit či překazit útok (např. nočního živočicha může napadnout pouze predátor se stejnou vlastností) nebo přinést predátorovi negativní efekt (např. jedovatý).
  4. Vymírání: Vyhodnotí se efekty některých rysů pro tuto fázi (např. hibernace) a odstraní se ze hry všichni nenakrmení živočichové včetně jejich rysů. Hráči si doberou nové karty evoluce a provede se údržba hry.

Hra končí po šestém kole. Hráčům jsou přiděleny body za přeživší živočichy a jejich rysy a je určen vítěz.
Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 11 let, herní partie trvá půl hodiny až hodinu.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Blood Rage Mystics
Blood Rage Mystics
Akt. cena: 22 €
Končí za: 4 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas