REXHRY: Oznámení hry Everdell Farshore

Autor: Ondřej Podavka | 23.10.2023 | 1

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání další hry ze světa Divukraje, tentokrát samostatnou hru Everdell Farshore Clarissy a Jamese A. Wilsonových s ilustracemi Jacqui Davis.

Kromě podobného tematického zasazení ‒ hra se odehrává na pobřeží na sever od údolí Divukraj ‒ využívá hra  i podobné herní mechaniky. Hra tak opět probíhá po čtyři roční období, v nichž hráči opět umisťují své pomocníky na lokace na herním plánu, staví městečko s maximálně 15 stavbami a tvory a nakonec provedou přípravu na další roční období.

Oproti původnímu Divukraji jsou ve Farshore nově žetony pokladů, jež lze využít jako libovolnou surovinu (jinak přinášejí dva vítězné body), a lodě a žetony ukazatelů větru. Ty fungují tak, že vždy, když hráč zahraje kartu, která se shoduje s údajem uvedeným na jednom či obou ukazatelích větru, posune svoji loďku o jedno, resp. dvě pole na stupnici (výsledná hodnota je zdrojem vítězných bodů).

Dále se Farshore odlišuje od Divukraje mj. v následujícím:

  • Nabídku karet (nyní místo Louky v Zátoce) tvoří vždy osm různých karet, pokud přijde do hry stejná karta, jaká je již v nabídce, položí se na tuto kartu.
  • Události jsou nahrazeny žetony map, které přinášejí (při splnění podmínky) určitý počet bodů vynásobený celkovým počtem map, jež hráč získal.
  • Namísto žetonů obyvatele jsou ve hře žetony kotvy, které umožňují po vyložení karty stavby vyložit ještě zdarma kartu tvora stejného typu jako stavba.

Hra končí poté, co všichni hráči dokončí čtvrté roční období. Následně hráči obdrží body za budovy ve městě, za splnění podmínek budov rozkvětu, za mapy, nepotřebované žetony pokladů a za umístění lodě. Hráč s nejvíce body se stane vítězem.

Hra je určena jednomu až čtyřem hráčům od 10 let, herní doba se pohybuje od 40 do 80 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Quadropolis
Quadropolis
Akt. cena: 250 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas