REXHRY: Oznámení hry Clank! Catacombs

Autor: Ondřej Podavka | 4.9.2023 | 8

Vydavatelství REXhry 3. září oznámilo vydání hry Paula Dennena: Clank! Catacombs. Jedná se o samostatnou hru ze světa hry Břink! Velká podzemní loupež (orig. Clank), od níž se liší především modulární mapou tvořenou čtvercovými dílky, přikládanými vždy, když hrdina svojí figurkou překročí okraj stávající mapy. Dále jsou ve hře některé nové druhy lokací a žetonů a v neposlední řadě se mírně liší spuštění konce hry.

Průběh hry je v základu podobný jako v klasickém Břinku: hráč ve svém tahu odehraje v libovolném pořadí pět karet, které jednak spouštějí popsanou akci, jednak přinášejí zdroje, jež hráči umožňují nákup karet z nabídky podzemí či z řady záloh nebo jednorázové použití předmětu (zručnost), pohyb po mapě a sbírání žetonů předmětů (pohyb), boj s nestvůrou či překonání chodby s ikonkou nestvůry (boj).

Po odehrání tahu si hráč dobere nových pět karet a doplní nabídku podzemí; pokud se na některé z nových karet v nabídce nachází symbol dračího útoku, dochází k němu obdobně jako v původní hře Břink. Navíc se však v Clank! Catacombs nacházejí bílé kostičky hluku, které způsobují zranění všem hráčům.

Nově jsou ve hře dále žetony šperháku, které slouží k odemknutí chodeb s ikonou zámku a zamčených lokací: za odemknutí pokladnic a knihoven hráč obdrží velký poklad, resp. kartu tajemné knihy; po otevření vězení hráč osvobodí dva vězně: vezme si dva žetony vězňů, na nichž je uveden efekt, který spouštějí, nebo počet vítězných bodů, které přinášejí na konci hry.

Konec hry nastává poté, co všichni hráči buď unikli z podzemí, nebo přišli o všech 10 životů; hra končí, a to okamžitě, také v případě, že v pytlíku nezbývají žádné kostičky hluku (v tom případě všichni zbývající hráči v podzemí ztrácejí vědomí). Hráči, kteří nezískali v podzemí artefakt nebo se jim nepodařilo dostat se na povrch či alespoň na dílky s fialovým podkladem v blízkosti vchodu do podzemí, prohrávají a obdrží 0 bodů. Ostatní si sečtou body na získaných žetonech (včetně bodové hodnoty artefaktu), na zakoupených kartách a za zbylé peníze; hráč s nejvíce body se stane vítězem.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 13 let, herní doba se pohybuje od 45 do 90 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Warhammer: The Rise & Fall of Anvalor
Warhammer: The Rise & Fall of Anvalor
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas