REXHRY: Oznámení hry Ancient Knowledge

Autor: Ondřej Podavka | 13.11.2023 | 1

Vydavatelství REXhry oznámilo vydání strategické karetní hry Ancient Knowledge autora Rémiho Mathieu, novinky představené na letošním veletrhu v Essenu.

Hráči se v ní stávají starodávnými tvůrci tohoto světa, posledními žijícími příslušníky předchozí civilizace: ve hře stavějí historické monumenty a artefakty a snaží se zachovat znalosti minulých tisíciletí. S každým kolem se však monumenty posouvají blíže hranici, za níž již patří minulosti, a případné znalosti, jež se do té doby nepodaří zachovat, jsou nenávratně ztraceny.

Každé kolo se skládá ze tří fází:

  1. Fáze akcí ‒ hráči ve svém tahu zahrají libovolné dvě z následujících akcí:
    • vytvořit: hráč zahraje z ruky kartu monumentu nebo artefaktu a umístí ji na příslušné místo na časové ose nad hráčskou deskou, resp. na ní, umístí na ni uvedený počet žetonů znalostí a provedou případné okamžité efekty;
    • naučit se: hráč si vezme kartu technologie a umístí ji na příslušné místo vedle své hráčské desky;
    • archivovat: hráč odhodí určitý počet karet z ruky a odstraní stejný počet žetonů znalostí z vyložených monumentů;
    • provést vykopávky: hráč otočí určitý počet monumentů v minulosti a za každý právě otočený monument si dobere do ruky dvě karty staveb;
    • prozkoumat: hráč si dobere do ruky jednu kartu stavby.
  2. Fáze časové osy ‒ hráči provedou efekty vyložených karet určené pro tuto fázi.
  3. Fáze úpadku ‒ hráči posunou všechny monumenty na časové ose o 1 doleva směrem k minulosti. Ty, které jsou již zcela vlevo, jsou přesunuty do minulosti, poté jsou provedeny jejich případné efekty úpadku a případné zbylé žetony znalostí jsou z monumentů přesunuty do oblasti ztracených znalostí na hráčově desce.

Konec hry je spuštěn ve chvíli, kdy má některý hráč alespoň 14 karet monumentů v minulosti. Hráč s nejvyšším počtem obdržených bodů se stává vítězem.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 12 let, herní doba je půl hodiny na hráče. Pro hru ve čtyřech existuje ještě týmová varianta hry.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Krycí Jména
Krycí Jména
Akt. cena: 215 Kč
Končí za: 2 dny

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas