REXHRY: Oznámení hry Amulet

Autor: Ondřej Podavka | 3.7.2023 | 3

Vydavatelství REXhry 2. července oznámilo vydání hry z temného fantasy světa Amulet Aleny a Vladimira Sokolovových.

 

 

Hráči ve hře budou hrát za některou z pěti postav (kněz, kouzelnice, lovec, paladin a zlotřilec) s cílem zastavit síly zla. Hra trvá určitý počet kol (herních dnů) v závislosti na počtu hráčů, každé má čtyři fáze:

  • úsvit, který slouží k přípravě hry na aktuální kolo;
  • ráno a večer, kdy se hráči přesouvají po herním plánu, navštěvují lokace a provádějí zde dostupné akce;
  • noc, kdy nestvůry útočí a jsou vyhodnoceny jejich schopnosti.

Mezi akcemi dostupnými v ranní a večerní fázi jsou např. plnění úkolu, oprava použitých zbraní, obnova zdraví a boj s nestvůrami. V nich využívají zbraně, kouzla a lektvary ve tvaru polyominových dílků, jimiž musí pokrýt určité oblasti karet monster. V boji mohou hráči pro svoji postavu získat zkušenostní body, využitelné pro vylepšení dovedností postavy, dále drahokamy, jež hráči umisťují na své amulety znázorněné na desce postavy a tím je „nabíjejí“, a peníze na nákup lektvarů, kouzel aj.

Po uplynutí posledního kola si hráči sečtou obdržené body za poražené nestvůry, za rozmístění drahokamů na amuletu, za zbývající peníze, za nevyužité lektvary a kouzla apod. Hráč, který získá nejvíce vítězných bodů, se stane vítězem hry.

Kromě kompetitivního módu má hra obsahovat i kooperativní a sólový. Hra je určena jednomu až pěti hráčům od 12 let, herní doba se pohybuje od 60 do 90 minut.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Mozzaroller
Mozzaroller
Akt. cena: 3 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas