REXHRY: Oznámení her Dwarf King a Quest

Autor: Ondřej Podavka | 27.6.2023 | 0

Nakladatelství REXhry 25. června oznámilo vydání štychové hry The Dwarf King autora Bruna Faiduttiho s ilustracemi Christophe Swala.

Hru tvoří tři sady karet (trpaslíci, rytíři, goblini) po třinácti kartách s hodnotami od 2 po eso a dále čtrnáct zvláštních karet, z nichž se pro každé kolo vylosuje jedna. Karty se všechny rozdají rovnoměrně všem hráčům a hráč, který má goblina 5, vynese libovolnou kartu. Ostatní postupně zahrají také po jedné a musí přitom „ctít barvu“. Kdo vynese kartu nejvyšší hodnoty stejné barvy jako první vynesená karta, stává se vítězem štychu a vezme si všechny vynesené karty. Kromě začátku hry vynáší vždy vítěz předchozího štychu. Takto se pokračuje, dokud hráči nezahrají všechny karty v ruce. Poté kolo končí a vyhodnotí a na základě bodovacích podmínek se hráčům přidělí body. Takto se odehraje sedm kol, pro každé se určí jiné bodovací podmínky. Hráč, který po odehrání sedmi kol získá nejvíce bodů, se stává celkovým vítězem.

Hra je určena třem až pěti hráčům od 10 let, herní doba je asi 40 minut.

 

 

Již dříve, 18. června, byla oznámena hra se skrytými rolemi Quest autora Dona Eskridge s ilustracemi Luise Francisca a Webersona Santiaga. Hra vychází ze starší Eskridgeovy hry The Resistance: Avalon.

Hráči se v ní stávají loajálními služebníky krále Artuše, anebo Mordredovými přisluhovači. Během hry se hráči vydají na několik výprav, přičemž od příslušnosti k dobru či zlu se odvíjejí jejich cíle: Poté, co hráči úspěšně absolvují tří výpravy Artušovci vítězí. V případě, že naopak tři výpravy selžou, nastává buď Poslední šance týmu Dobra, který musí hráči správně určit stoupence Temnoty, nebo lov Slepého lovce, který musí správně identifikovat role dvou příslušníků Dobra. Pokud hráči správně identifikují Zlo, resp. pokud Slepý lovec neuspěje, hra končí vítězstvím Dobra. V opačných případech vítězí Zlo.

Hra je určena čtyřem až deseti hráčům od 14 let, jedna partie trvá půl hodiny.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Europa Universalis
Europa Universalis
Akt. cena: 1700 Kč
Končí za: 5 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas