REXHRY: Harry Potter: Vzestup Smrtijedů skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 28.6.2023 | 1

Vydavatelství REXhry 26. června oznámilo naskladnění kooperativní hry Harry Potter: Vzestup Smrtijedů autorů Patricka Marina a Andrew Wolfa. Hra je zasazena do prostředí a událostí knihy J. K. Rowling Harry Potter a Fénixův řád.

 

 

 

 

Hráči se ve hře stávají členy Fénixova řádu, Brumbálovy armády, nebo Bradavic (každý hraje za některou z těchto frakcí) a jejich cílem je zabránit návratu lorda Voldemorta a jeho Smrtijedů. Začínají s jedním z kouzelníků náležejících do zvolené frakce, v průběhu hry si postupně najímají další. Během hry je také odhalena karta lorda Voldemorta. Ve svém tahu hráči postupně odehrají čtyři fáze:

  1. Hráč vyšle svůj tým kouzelníků do jedné z lokací (ty jsou ve hře tři a v každé z nich se nacházejí dvě místa).
  2. Hráč hodí kostkou lorda Voldemorta, která určí, na kterou lokaci bude Voldemort útočit. Zde přítomní kouzelníci poté utrpí po jednom zranění, na příslušné místo se umístí žeton Voldemortova vlivu a aktivují se schopnosti zde přítomných Smrtijedů.
  3. Hráč hodí svými kostkami a přiřadí je k symbolům na kartách postav nebo svého hlavního štábu; tyto symboly musejí být shodné se symboly na kostkách. Symboly na kostkách lze využít pro útok na Smrtijedy nebo najímání kouzelníků ve zvolené lokaci, nebo pro spuštění schopností kouzelníků v hráčově týmu či frakce, za niž hraje.
  4. Vyhodnotí se, zda během tahu nebyla poražena některá postava, najat kouzelník nebo ovládnuta lokace.
    Pokud se hráčům podaří včas přemoci Voldemorta (k čemuž je však potřeba porazit alespoň pět Smrtijedů), zvítězí. Naopak pokud se Voldemortovi podaří ovládnout alespoň čtyři místa nebo kompletně ovládnout jednu z lokací, porazit určitý počet kouzelníků (8, 10 nebo 12 podle počtu hráčů) nebo všechny kouzelníky některého hráče, zvítězí Voldemort.

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 11 let, herní doba je 60 minut.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Formula D + vytištěná česká pravidla
Formula D + vytištěná česká pravidla
Akt. cena: 850 Kč
Končí za: 12 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas