REXHRY: Evoluce: Nový svět skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 30.10.2023 | 1

Vydavatelství REXhry oznámilo naskladnění karetní hry Evoluce: Nový svět autorů Dmitrije Knorra a Sergeje Mačina s ilustracemi Marie Jefremovy a Alexandry Karenské. Jedná se o upravené vydání původní hry Evoluce: O původu druhů, s upravenými některými mechanikami a novými ilustracemi a grafikou.

Hráči ve hře vytvářejí živočišné druhy, opatřují je rysy, které jim přinášejí výhody při hledání úkrytu, opatřování potravy či napadení predátorem, a snaží se, aby jejich živočichové přežili do konce hry. Ta trvá po šest epoch, tj. herních kol, která mají čtyři fáze.

  1. fáze vývoje, při níž hráči buď vytvářejí nového živočicha, nebo přidávají nový rys živočichovi již existujícímu;
  2. fáze oblastí, v níž se přidá nová oblast a rozmístí se na jednotlivé oblasti vyznačený počet žetonů potravy a úkrytu.
  3. fáze krmení, při níž hráči hrají základní akce (hledání úkrytu, krmení se z oblasti, napadení predátorem), popř. dodatečné akce, které poskytují rysy živočichů, dokud všichni nepasují;
  4. fáze vymírání, kdy se vyhodnotí efekty některých rysů pro tuto fázi (např. hibernace), odstraní se ze hry všichni nenakrmení živočichové a jedna z oblastí a připraví se další kolo.

Hra končí po šestém kole. Hráčům jsou přiděleny body za přeživší živočichy a jejich rysy, hráč s nejvíce body se stává vítězem. (Pro další podrobnosti vizte původní novinku o oznámení hry.)

Hra je určena dvěma až čtyřem hráčům od 11 let, herní partie trvá půl hodiny až hodinu.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Marco Polo
Marco Polo
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 14 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas