REXHRY: Cartographers: A Roll Player Tale

Autor: Wolfsen | 25.8.2019 | 15

REXhry v nedělí 25. 8. oznámily, že budou lokalizovat hru Cartographers: A Roll Player Tale z dílny Thunderworks Games.

Po vzoru předchozího Hrdiny v kostce (v orig. Roll Player), na nějž se hra v titulu odkazuje, budou smyslem hry opět „pouze“ pomyslná příprava RPG dobrodružství. Jak už název napovídá tentokrát budou hráči tvořit mapu světa, kam by se „hrdinové v kostce“ měli vydat.

Hra využívá aktuálně populárního kreslícího mechanismu. Na rozdíl od většiny her tohoto typu však využívá místo kostek karty. Na každé kartě je jeden až dva typy krajiny a jeden až dva tvary, které tato krajina na mapě vyplňuje. Hráči na své částečně předvyplněné listy krajiny zakreslí jeden z těchto typů krajiny v jednom z předepsaných tvarů.

Některé karty ale obsahují nájezdníky - skřety, gnoly, koboldy a další. Ti mapu hráčům kazí. Ale především: do lístečku je nezakreslují hráči, nýbrž jejich soupeři po pravé či levé ruce, podle toho, jak to určuje karta.

Krajiny stvořené hráči se bodují podle karet královniných ediktů čtyřikrát za hru. Na konci každého ze čtyř ročních odbdobí se vyhodnotí dva ze čtyř předepsaných ediktů, které určují, jak rozložená krajina přinese více bodů. Na konci hry zvítězí ten hráč, který zmapuje krajinu nejvíce dle libosti královny.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Golem
Golem
Akt. cena: 800 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas