REXHRY: Amulet, Ptačí říše a Divukraj skladem!

Autor: Ondřej Podavka | 8.10.2023 | 1

Vydavatelství REXhry 4. října oznámilo naskladnění hry z temného fantasy světa Amulet Aleny a Vladimira Sokolovových a set-collection karetní hry Ptačí říše Zakira Jafryho s ilustracemi Lauren Helton.

Ve hře Amulet se hráči budou v roli některé z pěti postav (kazatel, čarodějka, lovec, svatý rytíř a zlodějka) snažit zastavit síly zla. Hra trvá určitý počet kol (herních dnů) v závislosti na počtu hráčů, z nichž každé má čtyři fáze:

  • úsvit, který slouží k přípravě hry na aktuální kolo;
  • ráno a večer, kdy se hráči přesouvají po herním plánu, navštěvují lokace a provádějí zde dostupné akce;
  • noc, kdy dochází k útoku netvorů a jsou vyhodnoceny jejich schopnosti.

Mezi akcemi dostupnými v ranní a večerní fázi jsou např. plnění úkolu, oprava použitých zbraní, obnova zdraví a boj s netvory. V nich využívají zbraně, kouzla a lektvary ve tvaru polyominových dílků, jimiž musí pokrýt určité oblasti karet netvorů.

V boji mohou hráči pro svoji postavu získat zkušenostní body, využitelné pro vylepšení dovedností postavy, dále drahokamy, jež hráči umisťují na své amulety znázorněné na desce postavy a tím je nabíjejí, a peníze na nákup lektvarů, kouzel aj.

Po uplynutí posledního kola si hráči sečtou obdržené body za poražené netvory, za rozmístění drahokamů na amuletu, za zbývající peníze, za nevyužité lektvary a kouzla apod. Hráč, který získá nejvíce vítězných bodů, se stane vítězem hry.

Kromě kompetitivního módu hra obsahuje i kooperativní a sólový. Hra je určena jednomu až pěti hráčům od 12 let, herní doba se pohybuje od 60 do 90 minut.

Ve hře Ptačí říše se hráči stávají fotografy plachých rajek.

Ve svém tahu mohou hráči spotřebovat až tři akční body, aby mj. přivábili rajky stejného druhu na svůj strom, vyfotografovali ptáka (tj. přesunuli jeho kartu do fotoalba) na stromě svém či některého z protihráčů nebo fotografie publikovali (tj. vybrali si z nabídky kartu publikace, obsahující fixní body či podmínky přidělení bodů na konci hry, popř. okamžitý efekt).

Konec hry je spuštěn poté, co některý z hráčů umístí do svého fotoalba určitý počet karet ptáků, nebo je vyprázdněn dobírací balíček a některý z hráčů si z něj má dobrat kartu. Hráči na konci hry obdrží body za karty rajek umístěné do fotoalba, za karty publikací a splnění podmínek na nich uvedených, za získané sady různých druhů hmyzu, které poskytují některé karty ptáků, apod.

V neposlední řadě REXhry naskladnily dotisk hry Divukraj a jeho rozšíření Skalověží.

Seznam připravovaných novinek v češtině

Trolí hlídka

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Na Amulet jsem velmi zvědavý. Jen škoda, že je o něm zatím tak málo informací. Těším se na nějaké představení a recenze. :-)

8.10.2023 17:18:02

@Tomoko Zatím jsem o hře moc informací taky nenalezl, jenom krátký článek a upoutávku v němčině. Ale už jsou česká pravidla ke stažení.

8.10.2023 18:23:08

Vybíráme z Bazaru

Tournay (rarita)
Tournay (rarita)
Akt. cena: 600 Kč
Končí za: 5 hodin

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas