Recenze Deskofobie (Pavel): Etherfields

Autor: chasník | 18.4.2021 | 6

Pozitiva +

  • Co mise, to jiné, většinou velmi dobře zpracované téma
  • … většinou velmi dobře zpracovaný příběh
  • … většinou velmi dobře zpracované herní mechanismy
  • Hra funguje dobře i ve více hráčích
  • Kdykoli lze přibrat nového nebo ubrat starého hráče

Negativa -

  • Levelování hrdiny není dostatečně zábavné
  • Nepodařilo se mi pochopit celkový příběh
  • Hra je nesnesitelně repetitivní
  • Trestem za prohru je ještě víc repetitivnosti

Hodnocení (4/5)

Etherfields je nevídaným klenotem pro ty, kteří chtějí objevovat – jak nové světy, tak nové příběhy, tak nové herní mechanismy. Etherfields vytvořily nový herní žánr a v jeho rámci fungují skvěle, mimo něj ale hra působí nedomyšleně, nedotestovaně, ani celkový příběh nedává moc smysl. Etherfields jsou bonboniérou, ve které je každý bonbon jiný a zajímavý, dohromady ale nadávají žádný větší smysl, je to jenom spoustu malých, vzájemně nesourodých nápadů.

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Díky za recenzi! Chvíli jsem o hře uvažoval na Kickstarteru, ale jak to tak poslouchám, můžu být rád, že jsem do ní nešel. Hry s objevováním sice zbožňuju, ale tohle mi zatím vychází jen jako "velký špatný" s tunou balastu a zcela zbytečných (byť krásných) miniatur.

18.4.2021 19:46:34

IN

Je potreba doplnit, ze Awaken Realm doplnili do hry mod, kdy se male zdrimnuti neopakuji a hra se soustredi pouze na sny.
Kazdy pak muze hrat, jak ho bavi. A sny jsou opravdu, ale opravdu vyborne. Uz dlouho me zadna hra takto nezaujala.
----------------------
Majitel liščí krabice

19.4.2021 07:42:34

Vím, dík, psal mi to pak někdo na YouTube. Nicméně když jsem hru testoval, tak ten mód ještě neexistoval a upřímně si myslím, že měl bejt rovnou součástí krabice. Nebo že tam žádný slumbery bejt ani neměly, to by bylo nejlepší řešení.
Pavel

19.4.2021 08:55:10

Mám to opačně než dance. Mě ta recenze naopak i přes četná nedoporučení dokonale vybudila ke koupi.

19.4.2021 10:20:34

To přesně bylo cílem ty recenze: říct, kdo bude ze hry nadsenej, a koho naopak zklame. Tak jsem moc rád, že vypadá, že se to povedlo :)

20.4.2021 09:48:50

Já jsem zatím dal čtyři sny a souhlasím, že jsou skvělé a zdřímnutí se mi zatím neopakovaly, takže i ty hodnotím kladně. Hlavně ty zdřímnutí se vyvíjí právě na základě prošlých snů, což je taky fajn a dává to smysl, jsou to krátké zdřímutí, ve kterých figurují vzpomínky na předchozí sny. Navíc se dají přeskakovat, byť za nějakou penalizaci, ale dá se s tím pracovat. Zatím mně to nevadilo a říkám si, nakolik je to fakt strašlivé a nakolik je to bias způsobená tou odfláklou recezní SUSD. :)

Každopádně pokud navíc ER přidali mód, který to řeší úplně, je to super. Protože ta hra je skvělá, není dokonalá, ale rozhodně za to stojí a neznám jinou hru, která by nabídla stejný zážitek.

22.4.2021 13:27:11

Vybíráme z Bazaru

7 Divů světa + rozšíření
7 Divů světa + rozšíření
Akt. cena: 510 Kč
Končí za: 6 dnů

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas