PandemiCon

Autor: Wolfsen | 18.3.2020 | 37

Trudné časy světové pandemie a celostátní karantény, kdy jsme my hráči omezeni na své domácí zásoby jak her, tak hráčů, se rozhodla zpříjemnit Deskofobie virtuálním conem, který dostal příznačené jméno – PandemiCon.

PandemiCon se odehraje v sobotu 21. 3. od 10 do 20 hodin na YouTubovém a Facebookovém kanále Deskofobie a přinese rozhovory, let's playe, vidcasty a také vyhlášení výsledků cen Trolí palec.

Podrobný program PandemiConu

09:45 Slavnostní zahájení PandemiConu

10:00 LET'S PLAY hry Kartografové

11:00 ROZHOVOR s Tadeášem Spoustou

13:00 Vyhlášení výsledků ankety Trolí palec 2019

14:00 ROZHOVOR s Jakubem Politzerem

15:00 LET'S PLAY hry My Little Scythe

16:00 ROZHOVOR s Robem Daviau (anglicky - české titulky až v záznamu)

17:00 TOP10 postapokalyptických her

18:00 ROZHOVOR s Vladimírem Suchým

19:00 Pohodové barvení figurek s Falcem

Představení hostů

Rob Daviau – herní designér, který se proslavil zejména systémem legacy a hrami jako Pandemic Legacy či Risk Legacy. Podepsán je ale i pod celou řádkou jiných titulů, společně s Ericem Langem pracoval například na hře Cthulhu: Death May Die. Na PandemiConu se budeme bavit zejména o herním designu, přístupu k legendárním hrám a pochopitelně o legacy hrách samotných.

Jakub Politzer – ilustrátor, který vtiskl osobitý ráz hrám jako je AdrenalinSanctum či chystaná The Defence of Procyon III. Bavit se budeme o tom, jak se ilustrují deskové hry a jak se tvoří ikony a krucánky, jež ke hraní neodmyslitelně patří a nejen, že dotváří atmosféru hry, ale hlavně zpřístupňují její hratelnost.

Tadeáš Spousta – herní designér, který stojí zatím za jediným projektem, ale o to ambicioznějším. Hra Legendy země Euthie vyšla v roce 2017, ale letos se chystá její novější adaptace s podtitulem Torment of Resurrection. A o té si budeme povídat především.

Vladimír Suchý – herní designér, jehož portfolio čítá řadu úspěšných titulů... jmenujme například hry DědictvíPulsar 2849 či Podmořská města. S Vláďou se budeme bavit o herním designu, o sevřenosti euro mechanismů i o jeho chystané hře, která by měla brzo vyjít.

Kanál Deskofobie na YouTube

Kanál Deskofobie na Facebooku

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Palec hore
Super napad a velmi zaujimavy program.

Člen občianského združenia Hrad Hier

18.3.2020 09:09:04

Skvělé řešení
Skvělý nápad, děkujeme. Myslím, že to ocení všichni hráči a nejen Ti, kteří zůstali doma sami ;-)

20.3.2020 09:39:03

Vybíráme z Bazaru

Kingdom Rush (EN verze)
Kingdom Rush (EN verze)
Akt. cena: 900 Kč
Končí za: 4 dny

Offcanvas