Pandemicon 2022 – pořádá Deskofóbie

Autor: Tharr | 4.4.2022 | 26

Pandemie covidu ovlivnila a stále ovlivňuje naše životy. Ale z pohledu deskohráče přinesla i mnohé dobré, jednak pomohla obecnému povědomí o deskových hrách. Nejedna rodina zavřená v karanténě hledala únik od reality právě v házení kostkou a posouvání meeplů. Obchody zaznamenaly rekorní tržby a deskohernímu průmyslu se obecně dařilo. Právě navzdory obecné skepsi. A jednak dala vzniknout Pandemiconu, online conu pod patronací deskoherního kanálu Deskofobie.

První ročník se uskutečnil 21. 3. 2020 a oslovil přes sedm tisíc hráčů, možná i proto, že jako zahraniční host se akce zúčastnil Rob Daviau, spoluautor Pandemicu Legacy, Cthulhu: I smrt může zemřít či Unmatched a mnohých dalších. Druhý ročník poté přinesl mimo jiné rozhovor s Jamey Stegmaierem (Scythe, Vinohrad, Tapestry, Charterstone...) a přímý přenos oslovil na dvanáct tisíc virtuálních návštěvníků.

Přestože pandemie jako taková ochabuje a možná už není na místě pořádat celodenní on-line přenosy, ostatně většina obdobných akcí v zahraničí zanikla, Deskofobie pokračuje v nastoleném trendu a i letos Pandemicon uspořádá. Do kalendářů si můžete poznačit datum 9. 4. 2022 a tady je, na co se můžete těšit:

09:00 – Zahájení a Let's Play Dinosaur Island: Rawr 'n Write

Celkou akci uvede Petr Čáslava, šéfredaktor Deskofobie. Následně si redaktoři zahrají online populární Roll & Write hru Dinosaur Island: Rawr 'n Write, která vychází z velkého Dinosaur Islandu, ale prináší populární zapisování na arch papíru. Hru připravuje v češtině vydavatelství MindOK.

10:00 – O designování her s Oldou Rejlem

Olda má už pár her vydal (Qubolo, Hex up!, Diamantový les, Amytis: Visuté zahrady) a rozhovor nastíní jak se taková hra rodí, jaká je její cesta od prototypu k vydání a také se podíváme na Oldovu nejnovější hru Dva bratři.

11:00 – Ze zákulisí REXher

Hosty na Pandemiconu budou Eyron s Anekenem, kteří vám povypráví s humorem sobě vlastním o tom, jak se vydávají hry v ČR, co byl hořák a co byl propal. S jakým zahraničním vydavatelem se dá jít na pivo a za kým raději v kravatě.

12:00 – Pauza na oběd

Ehm... jo no... jíst se musí.

13:00 – Albi keynote

S napapanými bříšky nás bude čekat opulentní keynote Albi, který ohlásí celou řadu nových titulů a mnohé bude jistě velkým překvapením. Navíc kluci a holky z Albi k tomu vždy dokáží svérázně přistoupit, takže je na co se těšit.

 

 

14:00 – Kingdom Come: Deliverance – The Board Game

Do živého vysílání si pozveme vývojáře z herního studia Boardcubator, kteří nám představí svou nadcházející deskoherní adaptaci PC hry Kingdom Come: Deliverance. Dozvíte se více detailů o hře jako takové, včetně toho, co můžete čekat od nadcházející kampaně na Gamefoudu.

 

 

15:00 – Radka a Katka a deskovky pro větší i menší děti

V dalším vstupu si budeme povídat o hrách pro naše dorostence a dorostenky. Tématu se ujme Katka Čáslavová a přizvala si k tomu Radku Mužíkovou, kterou můžete znát z její populární facebookové skupiny Deskovky pro tři bratry.

 

 

16:00 – Let's Play: Cthulhu – I smrt může zemřít

Petr Čáslava se utká s prastarým. Které si zvolí za soupeře a jak moc špatně se mu povede, zjistíte v přímém přenosu. A dopředu se můžete zamyslet, zda budete fandit chapadlům, nebo bezchapadlovému šéfredaktoru.

 

 

17:00 – Čestný host Pandemiconu: Cole Wehrle

Hlavním hostem on-line conu bude letos Cole Wehrle, autor her Root, John Company, Oath, Pax Pamir, An Infamous Traffic. Rozhovor bude v angličtině, ale opatřen českými titulky, takže se nemusíte bát, že byste tomuhle sympaťákovi nerozuměli.

 

 

18:00 – Závěr a Let's Play Krycí jména

Na závěr si redaktoři DF zahrají Krycí jména a opět můžeme čekat nášup ulítlých nápověd. Kdo si pamatuje Fifinku v srdeční komoře z minulého ročníku, už má asi představu. Každopádně tím oficiální program ještě nekončí.

 

 

19:30 – Večerní chillout u barvení figurek

Protože na hlavní programovou linii bude navazovat pohodové barvení figurek, pokec o všem možném i nemožném a hlavně zklidnění rozjitřených nervů - tedy alespoň pro redaktory DF. Ale neváhejte se přidat a barvit s nimi!

 

 

 

Facebooková událost

Hlavní linie Pandemiconu na YT

Patreon Deskofobie

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Pouze Albi bude oznamovat novinky, nikdo jiný?

5.4.2022 07:05:48

@Gareth 

Podle info na Facebooku bude oznamovat i Fox in the Box:

“Nevím, zda zvažujete sledování třetího ročníku Pandemiconu Deskofobie, ale minimálně za Lišku připravujeme krátký vstup s vyhlášením ankety dalších GMT her, které v češtině vyjdou, a oznámením jedné menší a jedné větší novinky ;-)” 

Ale těžko říct v jakém časovém pásmu… 

______________________
admin česky vydaných her ZH
hráč a drobný sběratel
tvůrce FB, Insta. a YouTube stránek POD VÍKEM

5.4.2022 08:17:48 | Upraveno autorem (porovnej)

Menších oznámení od vydavatelů bude víc, doporučujeme sledovat celý program.

5.4.2022 11:47:19

Máte tam chybu…

14:00 – Kingdom Come: Deliverance – The Board Game

“Dozvíte se více detailů o hře jako takové, včetně toho, co můžete čekat od nadcházející KS kampaně.”

  • Tahle hra poběží na Gamefound.com ne na Kickstarteru, jak tvrdíte.

5.4.2022 12:06:19

@Harlekýn  

děkuji za opravu. KS bylo myšleno obecně jako zažitá zkratka pro crowdfunding. Každopádně máte pravdu hra bude na Gamefoudu.

Správce katalogu her ZH, Recenzent Deskofobie, KDH Sluj

5.4.2022 12:44:10

Mám teda hodně radost z čestného hosta, za to díky a podívám se i :)

_________________________________________
www.kalkared.eu, aneb když v poličkách není místo

7.4.2022 09:17:46

Skvělý, loni jsem část dne sledoval a bylo to fajn, tak se zas těším.

- - -
píšu o (nejen) sólohraní deskovek: www.instagram.com/solo_boardgaming

7.4.2022 10:20:07

Vybíráme z Bazaru

Tajemství těla - Kvízová hra o lidském těle
Tajemství těla - Kvízová hra o lidském těle
Akt. cena: 175 Kč
Končí za: 10 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Offcanvas