Pán Prstenů: Putování po Středozemi – Hunt for the Ember Crown

Autor: mart | 13.11.2020 | 3

Hunt for the Ember Crown (dále jen HEC) je kampaňovým rozšířením, ke kterému se dostanete pouze online a které vám nabízí vzrušující výlet do Modrých hor, orámovaný stylovým setkáním s trpaslíky a elfy.

 

Vůbec první rozšíření pro Pána prstenů, co se objevilo již minulý rok na trhu, nabízí unikátní kampaň pojmenovanou Hunt for the Ember Crown, k níž se dostanete pouze online. Jde zkrátka o klasický DLC produkt, který lze za relativně malý poplatek stáhnout do aplikace a který přitom využívá všechny dostupné komponenty (mapové dílky, miniatury, atp.), jež máte aktuálně ve svém držení. Samozřejmě platí, že si tohle kooperativní dobrodružství může znovu užít 1-5 hráčů, potažmo jej lze absolvovat v chrabrém sólo režimu s družinou, ve které však musí být alespoň dva hrdinové! 

 

Dlužno zmínit, že rozšíření není aktuálně přeložené a pro jeho spuštění musíte mít aplikaci nastavenou na anglický jazyk. Nicméně v okamžiku, kdy HEC rozeběhnete, můžete aplikaci zase přepnout do češtiny. Díky tomu vám v angličtině zůstane jen a pouze exkluzivní obsah HEC, vše ostatní (jako např. role a vybavení/výzbroj vašich hrdinů či spousta vedlejších úkolů ke splnění) bude v naší mateřštině.

 

Je na vás, zda zvolíte výše naznačený (možná i trochu schizofrenní) přístup při pohledu na častý doprovodný text, kde vám pravidelná přítomnost angličtiny mimo jiné naznačí a odhalí možnou provázanost daného úkolu / herní situace právě s HEC či jeho / její důležitost v rámci této kampaně.

 

 

A když je řeč o provázanosti: HEC využívá figurkového boxu The Villains of Eriador, z nějž zcela jistě sáhnete po hlavním antagonistovi z HEC – velkém Vrrkovi jménem Coalfang. Potažmo po tretce Fang Pendant, což je ale spíše průměrný artefakt. Zde bych s dovolením na chvíli zpomalil s osobním doporučením. Pakliže chcete nepřeložené karty z figurkového boxu eventuálně opatřit českým textem, určitě jim ponechejte původní anglické názvy. Usnadní vám to hledání a orientaci.

 

Pojďme dále. HEC nabízí lehce neotřelé dobrodružství, ale zdá se, že je poměrně jednoduché ve smyslu celkové obtížnosti (v Normal režimu). A to především při přímém srovnání s kampaní Kosti Arnoru ze základního boxu. Takže pokud v Pánovi prstenů zrovna začínáte, může být HEC naprosto ideálním kandidátem pro vaše premiérové herní vystoupení.

 

K tomu musím jedním dechem připomenout, že modifikovat vybranou obtížnost v Pánovi prstenů je ale opravdu jednoduché. Kupř. si můžete ponechávat v balíčku všechny karty slabostí (plus s nimi lze dále pracovat) anebo můžete omezit maximální počet karet v ruce hráčů. Obráceně to funguje podobně. Lze snadno ulehčit vašemu konání na úplně nejvyšší obtížnost třebas tím, že stále necháte v platnosti pravidlo pro sbírání žetonů Inspirace při prozkoumávání mapy.

Dobře, ale nyní zase zpátky k HEC a ke zde představené kampani. Ta se opět odehrává v Eriadoru a nese se ve znamení zvýšené aktivity Vrrků. Jejich podivně koordinovaná smečka přepadává pocestné a některé usedlosti na hranicích Kraje. Nicméně záhy po jejich odstranění před vámi vyvstane zcela jiné poslání. Nalézt Ember Crown, léčivou bylinu, jež jako jediná dokáže uzdravit těžce nemocného syna současného vladyky Kraje (čili hobita).

 

Cesta vás pak zavede až do stínu Modrých hor, což v řeči čísel obnáší 7-9 misí, završených nečekaně tuhým finálním soubojem s bossem. Zde jej představuje dříve anoncovaný Vrrk jménem Coalfang, disponující navíc překvapivou inteligencí. Co naopak nepřekvapí je skutečnost, že ke kampani v HEC se lze vracet opakovaně a to z mnoha důvodů.

 

Po první misi v HEC dostanete na výběr, kudy se posléze vydat. Jsou na vás nachystané dva různé směry (čti dvě mise), mezi nimiž volíte při putování za vladykou Kraje. A když posléze z Kraje zamíříte do Modrých hor pro Ember Crown, lze ještě předtím absolvovat dvě nepovinné mise, které by vás měly lépe připravit na váš nastávající úkol.

 

Je ale jenom na vás, jakou misi si zvolíte. Můžete totiž obě, jenom jednu anebo vůbec žádnou! Na výběr přitom máte návštěvu usedlosti farmáře Červíka a/nebo Domu pamětin. V obou mají být ukryty indicie ve vztahu k hledané bylině Ember Crown. Zejména "konverzační mise" v Domě pamětin je dosti unikátní, protože většinu herního času strávíte při prohledávání tohoto muzea. Do určité míry to připomíná misi ze základní kampaně Kosti Arnoru, kde v hostinci hledáte špeha. Přičemž také v Domě pamětin není případný opakovaný výsledek vašeho pátrání a úsilí vždy shodný, což logicky přidává na atraktivitě.

 

 

Během cesty do Modrých hor a poté i pod nimi budete ve velké míře konfrontováni s trpaslíky a posléze i elfy. Budete muset řešit jejich vzájemné spory, počítaje v to i jeden hodně dávný, do čehož přirozeně vstupují skřeti a další pohůnci temných sil. Své si tady řekne i hrozivý Coalfang, který je vám neustále v patách.

 

V samotném závěru vás čeká další velká bitva. Bitva, v níž – trochu v intencích závěrečné mise v Kostech Arnoru, kde na mapě pomáháte hraničářským oddílům – vystupujete jako důležitý článek, jenž dokáže významným způsobem zasáhnout do dění a ovlivnit výsledek celého střetu. A pak je tu samozřejmě anoncované finále s Coalfangem, které může mít zcela nečekanou dohru.


Asi takhle. HEC nabízí docela zajímavou kampaň, okořeněnou vcelku hezkým příběhem s lehce nelineárním průběhem, což prostě potěší. Stejně jako řada nutných herních rozhodnutí, jakkoliv si u některých z nich nejsem zcela jist nějakým opravdu důležitým přesahem. Ale vše výše uvedené napomáhá k výslednému dobrému pocitu z propracovanosti hry. 

 

Nerozhodný jsem v případě Coalfanga, potažmo z některých souvisejících událostí a to především z důvodu, že jdou proti "kánonu" tohoto univerza. Byť beru na vědomí, že do těchto vod vplul už samotný režisér Peter Jackson, který ve filmovém Hobitovi navrhnul citové souznění mezi trpaslíkem a elfem. Obhajobou pro pana Jacksona může být aspoň fakt, že herečka Evangeline Lilly se zdá být skvělou partií! :)

 

Resumé:

 

Digitální kampaň Hunt for the Ember Crown se jeví jako solidní herní investice, která se zhodnotí tím spíše, vlastníte-li vyjma základního boxu i velké fyzické rozšíření Stínové cesty!

EDIT: Rozšíření je díky iniciativě spol. Blackfire nyní přeložené do češtiny! 

 

Sdílet s přáteli:

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář...

Vybíráme z Bazaru

Paladinové, Vikomti, Letopisy záp. kr. + rozšířka
Paladinové, Vikomti, Letopisy záp. kr. + rozšířka
Akt. cena: 2200 Kč
Končí za: 5 dnů

Nejnovější otázky

další >>

Velké herní akce

Kalendář všech akcí >>

Offcanvas